×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Welke eiwitshake kies jij?

Vooral bodybuilders en krachtsportbeoefenaars zijn dol op proteïne poeders omdat de aminozuren in deze eiwitpoeders het herstel van beschadigd spierweefsel bevorderen en de aanmaak van nieuw spierweefsel stimuleren. Wat velen echter niet weten is dat eiwitpoeders ook voor mensen die niet zoveel geven om spierballen een enorm gezonde aanvulling op het voedingspatroon zijn. Helaas nemen vele mensen het echter niet zo nauw met de ingrediënten die in de meeste eiwitpoeders zitten en krijgen doordat ze inferieure proteïne poeders kopen allerlei schadelijke stoffen binnen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. In dit artikel kun je lezen waarop je moet letten als je een proteïne poeder gaat kopen.

De gevaren van whey proteïne poeders
Verreweg de meeste proteïne poeders worden gemaakt van whey proteïne, een bijproduct van de kaasindustrie. Deze wei, die beter bekend staat als melkplasma, is de vloeistof die overblijft nadat de melk in de kaas is gestremd. Dit vocht heeft een zeer hoge voedingswaarde en is rijk aan eiwitten, B vitamines, melksuiker, mineralen en beta-glucanen en bevat in tegenstelling tot melk of kaas nauwelijks vet. Wei smaakt lekker fris en wordt om die reden veel door levensmiddelenfabrikanten gebruikt als ingrediënt voor onder andere babyvoeding, broodproducten, diervoeding en light producten. Omdat whey proteïne ook van diezelfde wei wordt gemaakt zou je kunnen denken dat het heel gezond is, maar het tegendeel is helaas waar. Dit komt omdat 95% van alle merken whey proteïne die je in de winkel kunt kopen talloze ongezonde toevoegingen bevatten die het product misschien goedkoper maken maar niet gezonder.

De volgende schadelijke toevoegingen zie je vaak terug in whey proteïne poeders:
Geraffineerde en kunstmatige suikers: maken de whey proteïne lekker zoet maar kunnen leiden tot allerlei ziektes en aandoeningen zoals een verhoogde bloedsuikerspiegel, diabetes, overgewicht, een disbalans in de hormoonhuishouding, hoofdpijn, migraine en zelfs kanker.

Soja: al dan niet genetisch gemanipuleerd bevatten soja ingrediënten veel stoffen die tot allergische reacties en ontstekingen kunnen leiden. Daarnaast bevat soja diverse fytozuren die belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium en zink aan het lichaam onttrekken en pseudo-oestrogenen die de hormoonspiegel uit balans brengen.

Gluten: zijn afkomstig van granen en veroorzaken bij veel mensen allergieën of intoleranties die leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, pijn en ontstekingen. Veel mensen hebben in meer of mindere mate een allergie of intolerantie voor gluten zonder dat zij daar zelf bewust van zijn. Conserveringsmiddelen: zijn vaak kunstmatig en bevatten toxische stoffen die ons lichaam niet voeden en dus alleen maar belasten. Sommige conserveringsmiddelen zijn zelfs schadelijk. Proteïnes van slechte kwaliteit: worden geproduceerd door de bio-industrie en zijn gemaakt van dierlijk afval dat vaak vol met hormonen, antibiotica en pesticiden zit en op hoge temperatuur wordt verhit waardoor toxische stoffen vrijkomen en de voedingswaarde sterk wordt verlaagd Niet-biologische eieren: barsten van de hormonen, antibiotica en andere medicijnen, om nog maar niet te spreken over het leven dat de legbatterijkippen waar deze eieren van afkomstig zijn hebben gehad.

Welke proteïne poeders zijn een goed alternatief voor whey proteïne?
De beste kwaliteit proteïne poeders zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes. Dat is de reden waarom tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor zuiver plantaardige eiwitpoeders, omdat hier absoluut geen dierlijke producten (inclusief wei) in zitten. Veel veganistische eiwitpoeders worden gemaakt van plantaardige proteïnen uit bijvoorbeeld hennep, erwten of gekiemde bruine rijst. Warrior proteïne is hierbij vrij uniek, want het bevat behalve een groot gehalte aan plantaardige proteïnes alle essentiële aminozuren en een flinke hoeveelheid enzymen en antioxidanten, zoals vitamine E en lecithine, welke beide belangrijk zijn voor een gezonde hersenchemie. Lecithine ondersteunt tevens een gezonde leverfunctie, waarmee de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt bevorderd. Orangefit eiwitpoeder bevat alle 9 essentiële aminozuren en tevens niet-essentiële aminozuren, die samen in perfecte balans met elkaar zijn. Ook is dit eiwitpoeder rijk aan natuurlijke vitamines (bv. thiamine, riboflavine en niacine), mineralen (bv. fosfor, ijzer en kalium) en de antioxidanten tocoferol en tocotriënol. Vergeleken met andere eiwitproducten zoals whey en soja heeft OrangeFit eiwitpoeder een van de best opneembare eiwitten doordat het voor 98% overeenkomt met moedermelk en een spijsverteringsefficiëntie heeft van maar liefst 98,2%. Uiteraard is OrangeFit eiwitpoeder vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten, en daarnaast bevat het geen gluten, pesticiden, soja, granen of gisten. Ook bevat het geen kunstmatige zoetstoffen of andere niet-natuurlijke toevoegingen, het poeder bevat alleen zuivere natuurlijke smaakmakers zoals pure vanille of rauwe cacao en pure, echte stevia.

Hoe en wanneer kan ik eiwitpoeder het beste eten?
OrangeFit eiwitpoeder is verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder cacao en vanille. Het eiwitpoeder is zijdezacht en lost makkelijk op, waardoor je het eenvoudig door een glaasje water of je favoriete smoothie, sap of rijstmelk kunt roeren. Voor sporters maakt het tijdstip dat je een eiwitshake tot je neemt niet uit. Het gaat namelijk om je eiwitinname over de gehele dag dat belangrijk is. Een eiwitshake is een makkelijke en snelle toevoeging om je eiwitinname aan te vullen. Een goede ‘post workout’ (voeding na je training) blijft uiteraard altijd een goede gezonde maaltijd. Dankzij het speciale productieproces smaken de eiwitpoeders van OrangeFit allemaal erg lekker, dus je kunt OrangeFit eiwitpoeder zien als een welverdiende gezonde dagelijkse traktatie!

Protein
  • Deel dit artikel:

Welke eiwitshake kies jij?

Vooral bodybuilders en krachtsportbeoefenaars zijn dol op proteïne poeders omdat de aminozuren in deze eiwitpoeders het herstel van beschadigd spierweefsel bevorderen en de aanmaak van nieuw spierweefsel stimuleren. Wat velen echter niet weten is dat eiwitpoeders ook voor mensen die niet zoveel geven om spierballen een enorm gezonde aanvulling op het voedingspatroon zijn. Helaas nemen vele mensen het echter niet zo nauw met de ingrediënten die in de meeste eiwitpoeders zitten en krijgen doordat ze inferieure proteïne poeders kopen allerlei schadelijke stoffen binnen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. In dit artikel kun je lezen waarop je moet letten als je een proteïne poeder gaat kopen.

De gevaren van whey proteïne poeders
Verreweg de meeste proteïne poeders worden gemaakt van whey proteïne, een bijproduct van de kaasindustrie. Deze wei, die beter bekend staat als melkplasma, is de vloeistof die overblijft nadat de melk in de kaas is gestremd. Dit vocht heeft een zeer hoge voedingswaarde en is rijk aan eiwitten, B vitamines, melksuiker, mineralen en beta-glucanen en bevat in tegenstelling tot melk of kaas nauwelijks vet. Wei smaakt lekker fris en wordt om die reden veel door levensmiddelenfabrikanten gebruikt als ingrediënt voor onder andere babyvoeding, broodproducten, diervoeding en light producten. Omdat whey proteïne ook van diezelfde wei wordt gemaakt zou je kunnen denken dat het heel gezond is, maar het tegendeel is helaas waar. Dit komt omdat 95% van alle merken whey proteïne die je in de winkel kunt kopen talloze ongezonde toevoegingen bevatten die het product misschien goedkoper maken maar niet gezonder.

De volgende schadelijke toevoegingen zie je vaak terug in whey proteïne poeders:
Geraffineerde en kunstmatige suikers: maken de whey proteïne lekker zoet maar kunnen leiden tot allerlei ziektes en aandoeningen zoals een verhoogde bloedsuikerspiegel, diabetes, overgewicht, een disbalans in de hormoonhuishouding, hoofdpijn, migraine en zelfs kanker.

Soja: al dan niet genetisch gemanipuleerd bevatten soja ingrediënten veel stoffen die tot allergische reacties en ontstekingen kunnen leiden. Daarnaast bevat soja diverse fytozuren die belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium en zink aan het lichaam onttrekken en pseudo-oestrogenen die de hormoonspiegel uit balans brengen.

Gluten: zijn afkomstig van granen en veroorzaken bij veel mensen allergieën of intoleranties die leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, pijn en ontstekingen. Veel mensen hebben in meer of mindere mate een allergie of intolerantie voor gluten zonder dat zij daar zelf bewust van zijn. Conserveringsmiddelen: zijn vaak kunstmatig en bevatten toxische stoffen die ons lichaam niet voeden en dus alleen maar belasten. Sommige conserveringsmiddelen zijn zelfs schadelijk. Proteïnes van slechte kwaliteit: worden geproduceerd door de bio-industrie en zijn gemaakt van dierlijk afval dat vaak vol met hormonen, antibiotica en pesticiden zit en op hoge temperatuur wordt verhit waardoor toxische stoffen vrijkomen en de voedingswaarde sterk wordt verlaagd Niet-biologische eieren: barsten van de hormonen, antibiotica en andere medicijnen, om nog maar niet te spreken over het leven dat de legbatterijkippen waar deze eieren van afkomstig zijn hebben gehad.

Welke proteïne poeders zijn een goed alternatief voor whey proteïne?
De beste kwaliteit proteïne poeders zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes. Dat is de reden waarom tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor zuiver plantaardige eiwitpoeders, omdat hier absoluut geen dierlijke producten (inclusief wei) in zitten. Veel veganistische eiwitpoeders worden gemaakt van plantaardige proteïnen uit bijvoorbeeld hennep, erwten of gekiemde bruine rijst. Warrior proteïne is hierbij vrij uniek, want het bevat behalve een groot gehalte aan plantaardige proteïnes alle essentiële aminozuren en een flinke hoeveelheid enzymen en antioxidanten, zoals vitamine E en lecithine, welke beide belangrijk zijn voor een gezonde hersenchemie. Lecithine ondersteunt tevens een gezonde leverfunctie, waarmee de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt bevorderd. Orangefit eiwitpoeder bevat alle 9 essentiële aminozuren en tevens niet-essentiële aminozuren, die samen in perfecte balans met elkaar zijn. Ook is dit eiwitpoeder rijk aan natuurlijke vitamines (bv. thiamine, riboflavine en niacine), mineralen (bv. fosfor, ijzer en kalium) en de antioxidanten tocoferol en tocotriënol. Vergeleken met andere eiwitproducten zoals whey en soja heeft OrangeFit eiwitpoeder een van de best opneembare eiwitten doordat het voor 98% overeenkomt met moedermelk en een spijsverteringsefficiëntie heeft van maar liefst 98,2%. Uiteraard is OrangeFit eiwitpoeder vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten, en daarnaast bevat het geen gluten, pesticiden, soja, granen of gisten. Ook bevat het geen kunstmatige zoetstoffen of andere niet-natuurlijke toevoegingen, het poeder bevat alleen zuivere natuurlijke smaakmakers zoals pure vanille of rauwe cacao en pure, echte stevia.

Hoe en wanneer kan ik eiwitpoeder het beste eten?
OrangeFit eiwitpoeder is verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder cacao en vanille. Het eiwitpoeder is zijdezacht en lost makkelijk op, waardoor je het eenvoudig door een glaasje water of je favoriete smoothie, sap of rijstmelk kunt roeren. Voor sporters maakt het tijdstip dat je een eiwitshake tot je neemt niet uit. Het gaat namelijk om je eiwitinname over de gehele dag dat belangrijk is. Een eiwitshake is een makkelijke en snelle toevoeging om je eiwitinname aan te vullen. Een goede ‘post workout’ (voeding na je training) blijft uiteraard altijd een goede gezonde maaltijd. Dankzij het speciale productieproces smaken de eiwitpoeders van OrangeFit allemaal erg lekker, dus je kunt OrangeFit eiwitpoeder zien als een welverdiende gezonde dagelijkse traktatie!

Protein
  • Deel dit artikel:

Welke eiwitshake kies jij?

Vooral bodybuilders en krachtsportbeoefenaars zijn dol op proteïne poeders omdat de aminozuren in deze eiwitpoeders het herstel van beschadigd spierweefsel bevorderen en de aanmaak van nieuw spierweefsel stimuleren. Wat velen echter niet weten is dat eiwitpoeders ook voor mensen die niet zoveel geven om spierballen een enorm gezonde aanvulling op het voedingspatroon zijn. Helaas nemen vele mensen het echter niet zo nauw met de ingrediënten die in de meeste eiwitpoeders zitten en krijgen doordat ze inferieure proteïne poeders kopen allerlei schadelijke stoffen binnen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. In dit artikel kun je lezen waarop je moet letten als je een proteïne poeder gaat kopen.

De gevaren van whey proteïne poeders
Verreweg de meeste proteïne poeders worden gemaakt van whey proteïne, een bijproduct van de kaasindustrie. Deze wei, die beter bekend staat als melkplasma, is de vloeistof die overblijft nadat de melk in de kaas is gestremd. Dit vocht heeft een zeer hoge voedingswaarde en is rijk aan eiwitten, B vitamines, melksuiker, mineralen en beta-glucanen en bevat in tegenstelling tot melk of kaas nauwelijks vet. Wei smaakt lekker fris en wordt om die reden veel door levensmiddelenfabrikanten gebruikt als ingrediënt voor onder andere babyvoeding, broodproducten, diervoeding en light producten. Omdat whey proteïne ook van diezelfde wei wordt gemaakt zou je kunnen denken dat het heel gezond is, maar het tegendeel is helaas waar. Dit komt omdat 95% van alle merken whey proteïne die je in de winkel kunt kopen talloze ongezonde toevoegingen bevatten die het product misschien goedkoper maken maar niet gezonder.

De volgende schadelijke toevoegingen zie je vaak terug in whey proteïne poeders:
Geraffineerde en kunstmatige suikers: maken de whey proteïne lekker zoet maar kunnen leiden tot allerlei ziektes en aandoeningen zoals een verhoogde bloedsuikerspiegel, diabetes, overgewicht, een disbalans in de hormoonhuishouding, hoofdpijn, migraine en zelfs kanker.

Soja: al dan niet genetisch gemanipuleerd bevatten soja ingrediënten veel stoffen die tot allergische reacties en ontstekingen kunnen leiden. Daarnaast bevat soja diverse fytozuren die belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium en zink aan het lichaam onttrekken en pseudo-oestrogenen die de hormoonspiegel uit balans brengen.

Gluten: zijn afkomstig van granen en veroorzaken bij veel mensen allergieën of intoleranties die leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, pijn en ontstekingen. Veel mensen hebben in meer of mindere mate een allergie of intolerantie voor gluten zonder dat zij daar zelf bewust van zijn. Conserveringsmiddelen: zijn vaak kunstmatig en bevatten toxische stoffen die ons lichaam niet voeden en dus alleen maar belasten. Sommige conserveringsmiddelen zijn zelfs schadelijk. Proteïnes van slechte kwaliteit: worden geproduceerd door de bio-industrie en zijn gemaakt van dierlijk afval dat vaak vol met hormonen, antibiotica en pesticiden zit en op hoge temperatuur wordt verhit waardoor toxische stoffen vrijkomen en de voedingswaarde sterk wordt verlaagd Niet-biologische eieren: barsten van de hormonen, antibiotica en andere medicijnen, om nog maar niet te spreken over het leven dat de legbatterijkippen waar deze eieren van afkomstig zijn hebben gehad.

Welke proteïne poeders zijn een goed alternatief voor whey proteïne?
De beste kwaliteit proteïne poeders zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes. Dat is de reden waarom tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor zuiver plantaardige eiwitpoeders, omdat hier absoluut geen dierlijke producten (inclusief wei) in zitten. Veel veganistische eiwitpoeders worden gemaakt van plantaardige proteïnen uit bijvoorbeeld hennep, erwten of gekiemde bruine rijst. Warrior proteïne is hierbij vrij uniek, want het bevat behalve een groot gehalte aan plantaardige proteïnes alle essentiële aminozuren en een flinke hoeveelheid enzymen en antioxidanten, zoals vitamine E en lecithine, welke beide belangrijk zijn voor een gezonde hersenchemie. Lecithine ondersteunt tevens een gezonde leverfunctie, waarmee de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt bevorderd. Orangefit eiwitpoeder bevat alle 9 essentiële aminozuren en tevens niet-essentiële aminozuren, die samen in perfecte balans met elkaar zijn. Ook is dit eiwitpoeder rijk aan natuurlijke vitamines (bv. thiamine, riboflavine en niacine), mineralen (bv. fosfor, ijzer en kalium) en de antioxidanten tocoferol en tocotriënol. Vergeleken met andere eiwitproducten zoals whey en soja heeft OrangeFit eiwitpoeder een van de best opneembare eiwitten doordat het voor 98% overeenkomt met moedermelk en een spijsverteringsefficiëntie heeft van maar liefst 98,2%. Uiteraard is OrangeFit eiwitpoeder vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten, en daarnaast bevat het geen gluten, pesticiden, soja, granen of gisten. Ook bevat het geen kunstmatige zoetstoffen of andere niet-natuurlijke toevoegingen, het poeder bevat alleen zuivere natuurlijke smaakmakers zoals pure vanille of rauwe cacao en pure, echte stevia.

Hoe en wanneer kan ik eiwitpoeder het beste eten?
OrangeFit eiwitpoeder is verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder cacao en vanille. Het eiwitpoeder is zijdezacht en lost makkelijk op, waardoor je het eenvoudig door een glaasje water of je favoriete smoothie, sap of rijstmelk kunt roeren. Voor sporters maakt het tijdstip dat je een eiwitshake tot je neemt niet uit. Het gaat namelijk om je eiwitinname over de gehele dag dat belangrijk is. Een eiwitshake is een makkelijke en snelle toevoeging om je eiwitinname aan te vullen. Een goede ‘post workout’ (voeding na je training) blijft uiteraard altijd een goede gezonde maaltijd. Dankzij het speciale productieproces smaken de eiwitpoeders van OrangeFit allemaal erg lekker, dus je kunt OrangeFit eiwitpoeder zien als een welverdiende gezonde dagelijkse traktatie!

  • Deel dit recept: