×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

gezonde naanbrood
Porties8 Porties
Voedingswaarde

Portie grootte 1 brood

Porties 8


Per portie
Calorieën 182
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 6g10%
Koolhydraten 27g9%
Eiwitten 5g10%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g tarwebloem
125 ml warm water
100 g Griekse yoghurt
50 g roomboter
7 g gedroogde gist (1 zakje)
1 teentje knoflook – fijngesneden
1 theelepel zout
olie en koriander

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 3/5 minuten).
• Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
• Vet je handen in met olie voordat je het deeg gaat kneden. Dan blijft het niet plakken! (Werkt veel beter dan meel)
• Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
• Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
• Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
• Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
• Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 7/8 gelijke delen waarvan je 7/8 balletjes maakt.
• Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
• Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
• Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
• Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
• Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Ingredients

 300 g tarwebloem
 125 ml warm water
 100 g Griekse yoghurt
 50 g roomboter
 7 g gedroogde gist (1 zakje)
 1 teentje knoflook – fijngesneden
 1 theelepel zout
 olie en koriander

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven

2

3

Bereidingswijze

• In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 3/5 minuten).
• Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
• Vet je handen in met olie voordat je het deeg gaat kneden. Dan blijft het niet plakken! (Werkt veel beter dan meel)
• Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
• Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
• Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
• Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
• Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 7/8 gelijke delen waarvan je 7/8 balletjes maakt.
• Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
• Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
• Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
• Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
• Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Zelfgemaakte naanbrood zonder suiker
gezonde naanbrood
  • Deel dit artikel:

gezonde naanbrood
Porties8 Porties
Voedingswaarde

Portie grootte 1 brood

Porties 8


Per portie
Calorieën 182
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 6g10%
Koolhydraten 27g9%
Eiwitten 5g10%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g tarwebloem
125 ml warm water
100 g Griekse yoghurt
50 g roomboter
7 g gedroogde gist (1 zakje)
1 teentje knoflook – fijngesneden
1 theelepel zout
olie en koriander

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 3/5 minuten).
• Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
• Vet je handen in met olie voordat je het deeg gaat kneden. Dan blijft het niet plakken! (Werkt veel beter dan meel)
• Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
• Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
• Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
• Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
• Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 7/8 gelijke delen waarvan je 7/8 balletjes maakt.
• Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
• Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
• Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
• Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
• Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Ingredients

 300 g tarwebloem
 125 ml warm water
 100 g Griekse yoghurt
 50 g roomboter
 7 g gedroogde gist (1 zakje)
 1 teentje knoflook – fijngesneden
 1 theelepel zout
 olie en koriander

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven

2

3

Bereidingswijze

• In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 3/5 minuten).
• Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
• Vet je handen in met olie voordat je het deeg gaat kneden. Dan blijft het niet plakken! (Werkt veel beter dan meel)
• Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
• Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
• Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
• Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
• Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 7/8 gelijke delen waarvan je 7/8 balletjes maakt.
• Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
• Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
• Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
• Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
• Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Zelfgemaakte naanbrood zonder suiker
gezonde naanbrood
  • Deel dit artikel:

Zelfgemaakte naanbrood zonder suiker

gezonde naanbrood
Porties8 Porties
Voedingswaarde

Portie grootte 1 brood

Porties 8


Per portie
Calorieën 182
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 6g10%
Koolhydraten 27g9%
Eiwitten 5g10%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g tarwebloem
125 ml warm water
100 g Griekse yoghurt
50 g roomboter
7 g gedroogde gist (1 zakje)
1 teentje knoflook – fijngesneden
1 theelepel zout
olie en koriander

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 3/5 minuten).
• Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
• Vet je handen in met olie voordat je het deeg gaat kneden. Dan blijft het niet plakken! (Werkt veel beter dan meel)
• Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
• Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
• Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
• Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
• Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 7/8 gelijke delen waarvan je 7/8 balletjes maakt.
• Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
• Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
• Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
• Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
• Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Ingredients

 300 g tarwebloem
 125 ml warm water
 100 g Griekse yoghurt
 50 g roomboter
 7 g gedroogde gist (1 zakje)
 1 teentje knoflook – fijngesneden
 1 theelepel zout
 olie en koriander

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven

2

3

Bereidingswijze

• In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 3/5 minuten).
• Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
• Vet je handen in met olie voordat je het deeg gaat kneden. Dan blijft het niet plakken! (Werkt veel beter dan meel)
• Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
• Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
• Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
• Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
• Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 7/8 gelijke delen waarvan je 7/8 balletjes maakt.
• Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
• Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
• Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
• Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
• Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Zelfgemaakte naanbrood zonder suiker
  • Deel dit recept: