×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Zelfgemaakte broodjes
Porties15 PortiesVoorber.15 minKooktijd1 uur 30 minTotale tijd1 uur 45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 broodje

Porties 15


Per portie
Calorieën 175
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 3g5%
Koolhydraten 28g10%
Eiwitten 9g18%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1


Ingredienten

370 g volkoren(tarwe)meel
200 g broodmix voor volkorenbrood (bijvoorbeeld Abdij Broodmix Donker)
100 g amandel-, rode linzen- of pompoenmeel (of een combinatie)
50 g haverzemelen
7 g gist
1 ei
1 el rozemarijn
1 el olijfolie
1 el peterselie
½ tl zout
500 ml lauwwarm water

2

Benodigdheden

• keukenmachine of handmixer met deeghaken (of gebruik je handen)
• grote kom
• klein kommetje
• maatbeker
• garde
• lepel
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• oven
• theedoek

3

Bereidingswijze

• Voeg de volgende ingrediënten toe aan een keukenmachine of grote kom: 200 gram van de volkorenmeel (de rest gebruik je later), meel voor broodmix, amandel/linzen/pompoenmeel, haverzemelen, rozemarijn, zout en olijfolie. Wacht nog met mixen.

• Meng 500ml lauwwarm(!) water met de gist met een lepel of garde. Meng daarna 70 gram volkorenmeel door het watermengsel.

• Voeg het watermengsel toe aan de kom met ingrediënten uit stap 1. Mix alles met elkaar in de keukenmachine of handmixer met deeghaken op een lage snelheid voor +/- 3-5 minuten. Heb je geen keukenmachine of handmixer met deeghaken? Gebruik dan je handen 🙂

• Dek de kom af met een theedoek en laat 1 - 1.5 uur afgedekt staan om te rijzen.

• Voeg na 1- 1.5 uur 100 gram volkorenmeel toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel door het mengsel. Kijk of het deeg daarna niet meer zo vochtig is dat het aan je handen blijft plakken. Blijft het nog erg aan je handen plakken? Voeg dan meer meel toe.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Kneed uit het deeg 15 broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Klop een ei los en meng de peterselie erdoorheen. Besmeer de broodjes met een laagje van het eimengsel.

• Verwarm de broodjes in de oven voor +/- 30 minuten.

Het lekkerst zijn de broodjes als ze meteen uit de oven komen. Je kan ze daarna invriezen of bewaren op kamertemperatuur ingewikkeld in een theedoek. Worden ze na enkele dagen te droog? Snijd ze dan doormidden en rooster ze in in broodrooster!

Ingredients

 370 g volkoren(tarwe)meel
 200 g broodmix voor volkorenbrood (bijvoorbeeld Abdij Broodmix Donker)
 100 g amandel-, rode linzen- of pompoenmeel (of een combinatie)
 50 g haverzemelen
 7 g gist
 1 ei
 1 el rozemarijn
 1 el olijfolie
 1 el peterselie
 ½ tl zout
 500 ml lauwwarm water

Directions

1

2

Benodigdheden

• keukenmachine of handmixer met deeghaken (of gebruik je handen)
• grote kom
• klein kommetje
• maatbeker
• garde
• lepel
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• oven
• theedoek

2

3

Bereidingswijze

• Voeg de volgende ingrediënten toe aan een keukenmachine of grote kom: 200 gram van de volkorenmeel (de rest gebruik je later), meel voor broodmix, amandel/linzen/pompoenmeel, haverzemelen, rozemarijn, zout en olijfolie. Wacht nog met mixen.

• Meng 500ml lauwwarm(!) water met de gist met een lepel of garde. Meng daarna 70 gram volkorenmeel door het watermengsel.

• Voeg het watermengsel toe aan de kom met ingrediënten uit stap 1. Mix alles met elkaar in de keukenmachine of handmixer met deeghaken op een lage snelheid voor +/- 3-5 minuten. Heb je geen keukenmachine of handmixer met deeghaken? Gebruik dan je handen 🙂

• Dek de kom af met een theedoek en laat 1 - 1.5 uur afgedekt staan om te rijzen.

• Voeg na 1- 1.5 uur 100 gram volkorenmeel toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel door het mengsel. Kijk of het deeg daarna niet meer zo vochtig is dat het aan je handen blijft plakken. Blijft het nog erg aan je handen plakken? Voeg dan meer meel toe.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Kneed uit het deeg 15 broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Klop een ei los en meng de peterselie erdoorheen. Besmeer de broodjes met een laagje van het eimengsel.

• Verwarm de broodjes in de oven voor +/- 30 minuten.

Het lekkerst zijn de broodjes als ze meteen uit de oven komen. Je kan ze daarna invriezen of bewaren op kamertemperatuur ingewikkeld in een theedoek. Worden ze na enkele dagen te droog? Snijd ze dan doormidden en rooster ze in in broodrooster!

Vezelrijke broodjes
Zelfgemaakte broodjes
  • Deel dit artikel:

Zelfgemaakte broodjes
Porties15 PortiesVoorber.15 minKooktijd1 uur 30 minTotale tijd1 uur 45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 broodje

Porties 15


Per portie
Calorieën 175
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 3g5%
Koolhydraten 28g10%
Eiwitten 9g18%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1


Ingredienten

370 g volkoren(tarwe)meel
200 g broodmix voor volkorenbrood (bijvoorbeeld Abdij Broodmix Donker)
100 g amandel-, rode linzen- of pompoenmeel (of een combinatie)
50 g haverzemelen
7 g gist
1 ei
1 el rozemarijn
1 el olijfolie
1 el peterselie
½ tl zout
500 ml lauwwarm water

2

Benodigdheden

• keukenmachine of handmixer met deeghaken (of gebruik je handen)
• grote kom
• klein kommetje
• maatbeker
• garde
• lepel
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• oven
• theedoek

3

Bereidingswijze

• Voeg de volgende ingrediënten toe aan een keukenmachine of grote kom: 200 gram van de volkorenmeel (de rest gebruik je later), meel voor broodmix, amandel/linzen/pompoenmeel, haverzemelen, rozemarijn, zout en olijfolie. Wacht nog met mixen.

• Meng 500ml lauwwarm(!) water met de gist met een lepel of garde. Meng daarna 70 gram volkorenmeel door het watermengsel.

• Voeg het watermengsel toe aan de kom met ingrediënten uit stap 1. Mix alles met elkaar in de keukenmachine of handmixer met deeghaken op een lage snelheid voor +/- 3-5 minuten. Heb je geen keukenmachine of handmixer met deeghaken? Gebruik dan je handen 🙂

• Dek de kom af met een theedoek en laat 1 - 1.5 uur afgedekt staan om te rijzen.

• Voeg na 1- 1.5 uur 100 gram volkorenmeel toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel door het mengsel. Kijk of het deeg daarna niet meer zo vochtig is dat het aan je handen blijft plakken. Blijft het nog erg aan je handen plakken? Voeg dan meer meel toe.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Kneed uit het deeg 15 broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Klop een ei los en meng de peterselie erdoorheen. Besmeer de broodjes met een laagje van het eimengsel.

• Verwarm de broodjes in de oven voor +/- 30 minuten.

Het lekkerst zijn de broodjes als ze meteen uit de oven komen. Je kan ze daarna invriezen of bewaren op kamertemperatuur ingewikkeld in een theedoek. Worden ze na enkele dagen te droog? Snijd ze dan doormidden en rooster ze in in broodrooster!

Ingredients

 370 g volkoren(tarwe)meel
 200 g broodmix voor volkorenbrood (bijvoorbeeld Abdij Broodmix Donker)
 100 g amandel-, rode linzen- of pompoenmeel (of een combinatie)
 50 g haverzemelen
 7 g gist
 1 ei
 1 el rozemarijn
 1 el olijfolie
 1 el peterselie
 ½ tl zout
 500 ml lauwwarm water

Directions

1

2

Benodigdheden

• keukenmachine of handmixer met deeghaken (of gebruik je handen)
• grote kom
• klein kommetje
• maatbeker
• garde
• lepel
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• oven
• theedoek

2

3

Bereidingswijze

• Voeg de volgende ingrediënten toe aan een keukenmachine of grote kom: 200 gram van de volkorenmeel (de rest gebruik je later), meel voor broodmix, amandel/linzen/pompoenmeel, haverzemelen, rozemarijn, zout en olijfolie. Wacht nog met mixen.

• Meng 500ml lauwwarm(!) water met de gist met een lepel of garde. Meng daarna 70 gram volkorenmeel door het watermengsel.

• Voeg het watermengsel toe aan de kom met ingrediënten uit stap 1. Mix alles met elkaar in de keukenmachine of handmixer met deeghaken op een lage snelheid voor +/- 3-5 minuten. Heb je geen keukenmachine of handmixer met deeghaken? Gebruik dan je handen 🙂

• Dek de kom af met een theedoek en laat 1 - 1.5 uur afgedekt staan om te rijzen.

• Voeg na 1- 1.5 uur 100 gram volkorenmeel toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel door het mengsel. Kijk of het deeg daarna niet meer zo vochtig is dat het aan je handen blijft plakken. Blijft het nog erg aan je handen plakken? Voeg dan meer meel toe.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Kneed uit het deeg 15 broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Klop een ei los en meng de peterselie erdoorheen. Besmeer de broodjes met een laagje van het eimengsel.

• Verwarm de broodjes in de oven voor +/- 30 minuten.

Het lekkerst zijn de broodjes als ze meteen uit de oven komen. Je kan ze daarna invriezen of bewaren op kamertemperatuur ingewikkeld in een theedoek. Worden ze na enkele dagen te droog? Snijd ze dan doormidden en rooster ze in in broodrooster!

Vezelrijke broodjes
Zelfgemaakte broodjes
  • Deel dit artikel:

Vezelrijke broodjes

Zelfgemaakte broodjes
Porties15 PortiesVoorber.15 minKooktijd1 uur 30 minTotale tijd1 uur 45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 broodje

Porties 15


Per portie
Calorieën 175
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 3g5%
Koolhydraten 28g10%
Eiwitten 9g18%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1


Ingredienten

370 g volkoren(tarwe)meel
200 g broodmix voor volkorenbrood (bijvoorbeeld Abdij Broodmix Donker)
100 g amandel-, rode linzen- of pompoenmeel (of een combinatie)
50 g haverzemelen
7 g gist
1 ei
1 el rozemarijn
1 el olijfolie
1 el peterselie
½ tl zout
500 ml lauwwarm water

2

Benodigdheden

• keukenmachine of handmixer met deeghaken (of gebruik je handen)
• grote kom
• klein kommetje
• maatbeker
• garde
• lepel
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• oven
• theedoek

3

Bereidingswijze

• Voeg de volgende ingrediënten toe aan een keukenmachine of grote kom: 200 gram van de volkorenmeel (de rest gebruik je later), meel voor broodmix, amandel/linzen/pompoenmeel, haverzemelen, rozemarijn, zout en olijfolie. Wacht nog met mixen.

• Meng 500ml lauwwarm(!) water met de gist met een lepel of garde. Meng daarna 70 gram volkorenmeel door het watermengsel.

• Voeg het watermengsel toe aan de kom met ingrediënten uit stap 1. Mix alles met elkaar in de keukenmachine of handmixer met deeghaken op een lage snelheid voor +/- 3-5 minuten. Heb je geen keukenmachine of handmixer met deeghaken? Gebruik dan je handen 🙂

• Dek de kom af met een theedoek en laat 1 - 1.5 uur afgedekt staan om te rijzen.

• Voeg na 1- 1.5 uur 100 gram volkorenmeel toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel door het mengsel. Kijk of het deeg daarna niet meer zo vochtig is dat het aan je handen blijft plakken. Blijft het nog erg aan je handen plakken? Voeg dan meer meel toe.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Kneed uit het deeg 15 broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Klop een ei los en meng de peterselie erdoorheen. Besmeer de broodjes met een laagje van het eimengsel.

• Verwarm de broodjes in de oven voor +/- 30 minuten.

Het lekkerst zijn de broodjes als ze meteen uit de oven komen. Je kan ze daarna invriezen of bewaren op kamertemperatuur ingewikkeld in een theedoek. Worden ze na enkele dagen te droog? Snijd ze dan doormidden en rooster ze in in broodrooster!

Ingredients

 370 g volkoren(tarwe)meel
 200 g broodmix voor volkorenbrood (bijvoorbeeld Abdij Broodmix Donker)
 100 g amandel-, rode linzen- of pompoenmeel (of een combinatie)
 50 g haverzemelen
 7 g gist
 1 ei
 1 el rozemarijn
 1 el olijfolie
 1 el peterselie
 ½ tl zout
 500 ml lauwwarm water

Directions

1

2

Benodigdheden

• keukenmachine of handmixer met deeghaken (of gebruik je handen)
• grote kom
• klein kommetje
• maatbeker
• garde
• lepel
• spatel
• bakplaat
• bakpapier
• oven
• theedoek

2

3

Bereidingswijze

• Voeg de volgende ingrediënten toe aan een keukenmachine of grote kom: 200 gram van de volkorenmeel (de rest gebruik je later), meel voor broodmix, amandel/linzen/pompoenmeel, haverzemelen, rozemarijn, zout en olijfolie. Wacht nog met mixen.

• Meng 500ml lauwwarm(!) water met de gist met een lepel of garde. Meng daarna 70 gram volkorenmeel door het watermengsel.

• Voeg het watermengsel toe aan de kom met ingrediënten uit stap 1. Mix alles met elkaar in de keukenmachine of handmixer met deeghaken op een lage snelheid voor +/- 3-5 minuten. Heb je geen keukenmachine of handmixer met deeghaken? Gebruik dan je handen 🙂

• Dek de kom af met een theedoek en laat 1 - 1.5 uur afgedekt staan om te rijzen.

• Voeg na 1- 1.5 uur 100 gram volkorenmeel toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel door het mengsel. Kijk of het deeg daarna niet meer zo vochtig is dat het aan je handen blijft plakken. Blijft het nog erg aan je handen plakken? Voeg dan meer meel toe.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Kneed uit het deeg 15 broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Klop een ei los en meng de peterselie erdoorheen. Besmeer de broodjes met een laagje van het eimengsel.

• Verwarm de broodjes in de oven voor +/- 30 minuten.

Het lekkerst zijn de broodjes als ze meteen uit de oven komen. Je kan ze daarna invriezen of bewaren op kamertemperatuur ingewikkeld in een theedoek. Worden ze na enkele dagen te droog? Snijd ze dan doormidden en rooster ze in in broodrooster!

Vezelrijke broodjes
  • Deel dit recept: