
Portie grootte 1 portie lasagne
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 317
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 15.8g25%
- Koolhydraten 22.9g8%
- Eiwitten 17.2g35%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Wok
• Oven
• Ovenschaal
• Snijplank/mes
• Kaasschaaf
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Snijd 1 van de courgettes, de champignons, paprika’s, uien en de prei fijn (of grof indien gewenst).
• Verhit in een pan een goede scheut olie met de knoflook.
• Bak hierin de ui en paprika een paar minuten aan.
• Voeg vervolgens de prei, courgette en champignons toe en bak het geheel een paar minuten goed door.
• Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even aan zodat de zurige smaak eraf gaat.
• Doe ook de 2 blikken tomatenblokjes in de pan en breng het geheel op smaak met een theelepel paprikapoeder, oregano, Italiaanse kruiden, een snufje chilipoeder en wat peper en zout.
• Laat dit geheel in een kwartiertje rustig garen, wel regelmatig roeren.
• Met behulp van een kaasschaaf schaaf je de courgettes in plakken.
• In een ovenschaal bouw je de lasagne als volgt: een laagje saus, wat geraspte kaas en dan de plakken courgette. Herhaal dit tot de saus op is of de schaal vol is. Zorg dat de laatste laag bestaat uit saus en dek het af met wat kaas.
• Bak de lasagne in een half uur tot de kaas gesmolten en bruinig is.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Wok
• Oven
• Ovenschaal
• Snijplank/mes
• Kaasschaaf
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Snijd 1 van de courgettes, de champignons, paprika’s, uien en de prei fijn (of grof indien gewenst).
• Verhit in een pan een goede scheut olie met de knoflook.
• Bak hierin de ui en paprika een paar minuten aan.
• Voeg vervolgens de prei, courgette en champignons toe en bak het geheel een paar minuten goed door.
• Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even aan zodat de zurige smaak eraf gaat.
• Doe ook de 2 blikken tomatenblokjes in de pan en breng het geheel op smaak met een theelepel paprikapoeder, oregano, Italiaanse kruiden, een snufje chilipoeder en wat peper en zout.
• Laat dit geheel in een kwartiertje rustig garen, wel regelmatig roeren.
• Met behulp van een kaasschaaf schaaf je de courgettes in plakken.
• In een ovenschaal bouw je de lasagne als volgt: een laagje saus, wat geraspte kaas en dan de plakken courgette. Herhaal dit tot de saus op is of de schaal vol is. Zorg dat de laatste laag bestaat uit saus en dek het af met wat kaas.
• Bak de lasagne in een half uur tot de kaas gesmolten en bruinig is.