
Portie grootte 1 bord Foe Yong Hai
Porties 2
- Per portie
- Calorieën 324
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 15.9g25%
- Koolhydraten 20.6g7%
- Eiwitten 21g42%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Steelpan
• Wokpan / grote koekenpan
• Spatel
• Snijplank
• Knoflookpers
• Mes
3
Bereidingswijze
Voor de saus
• Snipper een ui en gember en pers de knoflook uit.
• Verhit in een steelpannetje een klein scheutje olie en fruit hierin kort de gember en knoflook en voeg hier de ui aan toe.
• Bak dit enkele minuten op gemiddeld vuur.
• Voeg vervolgend de tomatenpuree toe en bak deze even goed door, hierdoor gaat de zurige smaak eraf.
• Voeg de overige ingrediënten toe tezamen met 100 ml water en laat dit even pruttelen tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
Voor de Foe Yong Hai
• Voor het eimengsel snijd je alle groentes (behalve de taugé) in grove stukken of naar wens.
• Verhit in de wok een klein beetje olie en fruit 2 uitgeperste teentjes knoflook.
• Klop de eieren alvast los met wat peper en zout.
• Voeg vervolgens eerst de ui en paprika toe en bak dit een paar minuten aan.
• Voeg vervolgens ook de champignons toe en bak ook deze enkele minuten mee.
• Vervolgens voeg je als laatste de taugé toe zodat deze lekker knapperig blijft en voeg de eieren toe.
• Laat het ei deels stollen en “breek” vervolgens het plakkaat ei los in meerdere stukken en herhaal dit tot het ei gaar is.
• Voeg tot slot de saus toe en verwarm het geheel goed door.
Serveer met rijst en/of groentes.
• Voedingswaarde zonder rijst
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Steelpan
• Wokpan / grote koekenpan
• Spatel
• Snijplank
• Knoflookpers
• Mes
3
Bereidingswijze
Voor de saus
• Snipper een ui en gember en pers de knoflook uit.
• Verhit in een steelpannetje een klein scheutje olie en fruit hierin kort de gember en knoflook en voeg hier de ui aan toe.
• Bak dit enkele minuten op gemiddeld vuur.
• Voeg vervolgend de tomatenpuree toe en bak deze even goed door, hierdoor gaat de zurige smaak eraf.
• Voeg de overige ingrediënten toe tezamen met 100 ml water en laat dit even pruttelen tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
Voor de Foe Yong Hai
• Voor het eimengsel snijd je alle groentes (behalve de taugé) in grove stukken of naar wens.
• Verhit in de wok een klein beetje olie en fruit 2 uitgeperste teentjes knoflook.
• Klop de eieren alvast los met wat peper en zout.
• Voeg vervolgens eerst de ui en paprika toe en bak dit een paar minuten aan.
• Voeg vervolgens ook de champignons toe en bak ook deze enkele minuten mee.
• Vervolgens voeg je als laatste de taugé toe zodat deze lekker knapperig blijft en voeg de eieren toe.
• Laat het ei deels stollen en “breek” vervolgens het plakkaat ei los in meerdere stukken en herhaal dit tot het ei gaar is.
• Voeg tot slot de saus toe en verwarm het geheel goed door.
Serveer met rijst en/of groentes.
• Voedingswaarde zonder rijst