×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Vegan pita recept
Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 pita

Porties 4


Per portie
Calorieën 319
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 14.4g23%
Koolhydraten 34.9g12%
Eiwitten 9.2g19%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
4 eetlepels hummus naar keuze
2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
1 eetl. citroensap
1 eetl. vers gehakte basilicum
1 bakje kiemen
zout en peper naar smaak

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!

Ingredients

 2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
 4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
 4 eetlepels hummus naar keuze
 2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
 1 eetl. citroensap
 1 eetl. vers gehakte basilicum
 1 bakje kiemen
 zout en peper naar smaak

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!

Veganistische pita gevuld met portabello en avocado
Vegan pita recept
  • Deel dit artikel:

Vegan pita recept
Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 pita

Porties 4


Per portie
Calorieën 319
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 14.4g23%
Koolhydraten 34.9g12%
Eiwitten 9.2g19%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
4 eetlepels hummus naar keuze
2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
1 eetl. citroensap
1 eetl. vers gehakte basilicum
1 bakje kiemen
zout en peper naar smaak

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!

Ingredients

 2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
 4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
 4 eetlepels hummus naar keuze
 2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
 1 eetl. citroensap
 1 eetl. vers gehakte basilicum
 1 bakje kiemen
 zout en peper naar smaak

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!

Veganistische pita gevuld met portabello en avocado
Vegan pita recept
  • Deel dit artikel:

Veganistische pita gevuld met portabello en avocado

Vegan pita recept
Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 pita

Porties 4


Per portie
Calorieën 319
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 14.4g23%
Koolhydraten 34.9g12%
Eiwitten 9.2g19%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
4 eetlepels hummus naar keuze
2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
1 eetl. citroensap
1 eetl. vers gehakte basilicum
1 bakje kiemen
zout en peper naar smaak

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!

Ingredients

 2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
 4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
 4 eetlepels hummus naar keuze
 2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
 1 eetl. citroensap
 1 eetl. vers gehakte basilicum
 1 bakje kiemen
 zout en peper naar smaak

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!

Veganistische pita gevuld met portabello en avocado
  • Deel dit recept: