×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties40 PortiesVoorber.20 minKooktijd10 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 sushirolletje

Porties 40


Per portie
Calorieën 32
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 0.7g2%
Koolhydraten 5.5g2%
Eiwitten 0.8g2%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Basis
250 g sushirijst
2 el rijstazijn
Snufje zout
5 norivellen
50 g tofu of tempeh
1 olijfolie
Vulling
1/4e mango
1/2e avocado
1/3e komkommer
1 wortel
1/2e paprika
1 el (zwarte) sesamzaadjes
Wat gebakken uitjes

2

Benodigdheden

• Grote pan
• Bamboe rolmatje
• Scherp mes
• Snijplank
• Plastic folie

3

Basisrecept

• Bereid de sushirijst volgens de verpakking, dit kan per type rijst verschillen.
• Als de rijst gekookt is voeg je de rijstazijn toe en een snufje zout en roer je de rijst goed door mekaar.
• Laat nu de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan, haal de deksel er deze 10 minuten niet af!
• Laat nu de rijst volledig afkoelen alvorens je hem verder verwerkt.
• Snijd alle groentes en fruit in van ongeveer een halve tot een hele centimeter dikte.
• Maak van de tofu of tempeh kleine blokjes
• Bak de tofu of tempeh kort aan in een koekenpan en laat uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.

Maki

• Om de sushi te rollen leg je een norivel op het bamboematje, verspreid ongeveer een halve cm rijst gelijkmatig over het vel, maar houd aan de boven-en onderkant wat van het norivel vrij.
• De rijst is erg plakkerig, mocht de rijst te veel aan je handen plakken dan kun je je handen een beetje nat maken.
• Leg nu in het midden een deel van de vulling op de rijst en rol hem zo strak mogelijk op met behulp van het houten matje.
• Maak de uiteindes van het norivel een beetje nat met wat water om hem beter te laten plakken.

Uramaki

• Deze werkt precies andersom dan de Maki zoals bovenstaan.
• Strooi eerst sesamzaadjes op een stukje plasticfolie, verspreid dan de rijst over dit stukje plasticfolie, dan een stuk norivel, dan de vulling en rol deze ongeveer hetzelfde op als bij de maki sushi, alleen laat je hier het plastic folie nog even omheen zitten.

Nigiri
• Dit is een bedje van rijst met een topping.
• Als topping gebruik je hier de tofu of tempeh blokjes die je aan het begin hebt gebakken.
• Gebruik voor de Nigiri ook de mix van de groentes en fruit.
• Als je sushi klaar is kun je hem het beste nog even in de koelkast laten afkoelen, dat maakt het snijden straks makkelijker.

• Serveer met een schaaltje sojasaus en/of wasabi. De gebakken uitjes kun je gebruiken als topping van de sushi. Dit is vooral lekker bij de Urumaki.

NOTE:
De sushi kun je eindeloos variëren wat betreft de inhoud, zoals bijvoorbeeld het combineren van mango, komkommer en avocado samen! Je kunt hier natuurlijk ook een visvariant op maken!

Ingredients

Basis
 250 g sushirijst
 2 el rijstazijn
 Snufje zout
 5 norivellen
 50 g tofu of tempeh
 1 olijfolie
Vulling
 1/4e mango
 1/2e avocado
 1/3e komkommer
 1 wortel
 1/2e paprika
 1 el (zwarte) sesamzaadjes
 Wat gebakken uitjes

Directions

1

2

Benodigdheden

• Grote pan
• Bamboe rolmatje
• Scherp mes
• Snijplank
• Plastic folie

2

3

Basisrecept

• Bereid de sushirijst volgens de verpakking, dit kan per type rijst verschillen.
• Als de rijst gekookt is voeg je de rijstazijn toe en een snufje zout en roer je de rijst goed door mekaar.
• Laat nu de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan, haal de deksel er deze 10 minuten niet af!
• Laat nu de rijst volledig afkoelen alvorens je hem verder verwerkt.
• Snijd alle groentes en fruit in van ongeveer een halve tot een hele centimeter dikte.
• Maak van de tofu of tempeh kleine blokjes
• Bak de tofu of tempeh kort aan in een koekenpan en laat uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.

Maki

• Om de sushi te rollen leg je een norivel op het bamboematje, verspreid ongeveer een halve cm rijst gelijkmatig over het vel, maar houd aan de boven-en onderkant wat van het norivel vrij.
• De rijst is erg plakkerig, mocht de rijst te veel aan je handen plakken dan kun je je handen een beetje nat maken.
• Leg nu in het midden een deel van de vulling op de rijst en rol hem zo strak mogelijk op met behulp van het houten matje.
• Maak de uiteindes van het norivel een beetje nat met wat water om hem beter te laten plakken.

Uramaki

• Deze werkt precies andersom dan de Maki zoals bovenstaan.
• Strooi eerst sesamzaadjes op een stukje plasticfolie, verspreid dan de rijst over dit stukje plasticfolie, dan een stuk norivel, dan de vulling en rol deze ongeveer hetzelfde op als bij de maki sushi, alleen laat je hier het plastic folie nog even omheen zitten.

Nigiri
• Dit is een bedje van rijst met een topping.
• Als topping gebruik je hier de tofu of tempeh blokjes die je aan het begin hebt gebakken.
• Gebruik voor de Nigiri ook de mix van de groentes en fruit.
• Als je sushi klaar is kun je hem het beste nog even in de koelkast laten afkoelen, dat maakt het snijden straks makkelijker.

• Serveer met een schaaltje sojasaus en/of wasabi. De gebakken uitjes kun je gebruiken als topping van de sushi. Dit is vooral lekker bij de Urumaki.

NOTE:
De sushi kun je eindeloos variëren wat betreft de inhoud, zoals bijvoorbeeld het combineren van mango, komkommer en avocado samen! Je kunt hier natuurlijk ook een visvariant op maken!

Vegan sushi
  • Deel dit artikel:

Porties40 PortiesVoorber.20 minKooktijd10 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 sushirolletje

Porties 40


Per portie
Calorieën 32
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 0.7g2%
Koolhydraten 5.5g2%
Eiwitten 0.8g2%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Basis
250 g sushirijst
2 el rijstazijn
Snufje zout
5 norivellen
50 g tofu of tempeh
1 olijfolie
Vulling
1/4e mango
1/2e avocado
1/3e komkommer
1 wortel
1/2e paprika
1 el (zwarte) sesamzaadjes
Wat gebakken uitjes

2

Benodigdheden

• Grote pan
• Bamboe rolmatje
• Scherp mes
• Snijplank
• Plastic folie

3

Basisrecept

• Bereid de sushirijst volgens de verpakking, dit kan per type rijst verschillen.
• Als de rijst gekookt is voeg je de rijstazijn toe en een snufje zout en roer je de rijst goed door mekaar.
• Laat nu de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan, haal de deksel er deze 10 minuten niet af!
• Laat nu de rijst volledig afkoelen alvorens je hem verder verwerkt.
• Snijd alle groentes en fruit in van ongeveer een halve tot een hele centimeter dikte.
• Maak van de tofu of tempeh kleine blokjes
• Bak de tofu of tempeh kort aan in een koekenpan en laat uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.

Maki

• Om de sushi te rollen leg je een norivel op het bamboematje, verspreid ongeveer een halve cm rijst gelijkmatig over het vel, maar houd aan de boven-en onderkant wat van het norivel vrij.
• De rijst is erg plakkerig, mocht de rijst te veel aan je handen plakken dan kun je je handen een beetje nat maken.
• Leg nu in het midden een deel van de vulling op de rijst en rol hem zo strak mogelijk op met behulp van het houten matje.
• Maak de uiteindes van het norivel een beetje nat met wat water om hem beter te laten plakken.

Uramaki

• Deze werkt precies andersom dan de Maki zoals bovenstaan.
• Strooi eerst sesamzaadjes op een stukje plasticfolie, verspreid dan de rijst over dit stukje plasticfolie, dan een stuk norivel, dan de vulling en rol deze ongeveer hetzelfde op als bij de maki sushi, alleen laat je hier het plastic folie nog even omheen zitten.

Nigiri
• Dit is een bedje van rijst met een topping.
• Als topping gebruik je hier de tofu of tempeh blokjes die je aan het begin hebt gebakken.
• Gebruik voor de Nigiri ook de mix van de groentes en fruit.
• Als je sushi klaar is kun je hem het beste nog even in de koelkast laten afkoelen, dat maakt het snijden straks makkelijker.

• Serveer met een schaaltje sojasaus en/of wasabi. De gebakken uitjes kun je gebruiken als topping van de sushi. Dit is vooral lekker bij de Urumaki.

NOTE:
De sushi kun je eindeloos variëren wat betreft de inhoud, zoals bijvoorbeeld het combineren van mango, komkommer en avocado samen! Je kunt hier natuurlijk ook een visvariant op maken!

Ingredients

Basis
 250 g sushirijst
 2 el rijstazijn
 Snufje zout
 5 norivellen
 50 g tofu of tempeh
 1 olijfolie
Vulling
 1/4e mango
 1/2e avocado
 1/3e komkommer
 1 wortel
 1/2e paprika
 1 el (zwarte) sesamzaadjes
 Wat gebakken uitjes

Directions

1

2

Benodigdheden

• Grote pan
• Bamboe rolmatje
• Scherp mes
• Snijplank
• Plastic folie

2

3

Basisrecept

• Bereid de sushirijst volgens de verpakking, dit kan per type rijst verschillen.
• Als de rijst gekookt is voeg je de rijstazijn toe en een snufje zout en roer je de rijst goed door mekaar.
• Laat nu de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan, haal de deksel er deze 10 minuten niet af!
• Laat nu de rijst volledig afkoelen alvorens je hem verder verwerkt.
• Snijd alle groentes en fruit in van ongeveer een halve tot een hele centimeter dikte.
• Maak van de tofu of tempeh kleine blokjes
• Bak de tofu of tempeh kort aan in een koekenpan en laat uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.

Maki

• Om de sushi te rollen leg je een norivel op het bamboematje, verspreid ongeveer een halve cm rijst gelijkmatig over het vel, maar houd aan de boven-en onderkant wat van het norivel vrij.
• De rijst is erg plakkerig, mocht de rijst te veel aan je handen plakken dan kun je je handen een beetje nat maken.
• Leg nu in het midden een deel van de vulling op de rijst en rol hem zo strak mogelijk op met behulp van het houten matje.
• Maak de uiteindes van het norivel een beetje nat met wat water om hem beter te laten plakken.

Uramaki

• Deze werkt precies andersom dan de Maki zoals bovenstaan.
• Strooi eerst sesamzaadjes op een stukje plasticfolie, verspreid dan de rijst over dit stukje plasticfolie, dan een stuk norivel, dan de vulling en rol deze ongeveer hetzelfde op als bij de maki sushi, alleen laat je hier het plastic folie nog even omheen zitten.

Nigiri
• Dit is een bedje van rijst met een topping.
• Als topping gebruik je hier de tofu of tempeh blokjes die je aan het begin hebt gebakken.
• Gebruik voor de Nigiri ook de mix van de groentes en fruit.
• Als je sushi klaar is kun je hem het beste nog even in de koelkast laten afkoelen, dat maakt het snijden straks makkelijker.

• Serveer met een schaaltje sojasaus en/of wasabi. De gebakken uitjes kun je gebruiken als topping van de sushi. Dit is vooral lekker bij de Urumaki.

NOTE:
De sushi kun je eindeloos variëren wat betreft de inhoud, zoals bijvoorbeeld het combineren van mango, komkommer en avocado samen! Je kunt hier natuurlijk ook een visvariant op maken!

Vegan sushi
  • Deel dit artikel:

Vegan sushi

Porties40 PortiesVoorber.20 minKooktijd10 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 sushirolletje

Porties 40


Per portie
Calorieën 32
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 0.7g2%
Koolhydraten 5.5g2%
Eiwitten 0.8g2%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Basis
250 g sushirijst
2 el rijstazijn
Snufje zout
5 norivellen
50 g tofu of tempeh
1 olijfolie
Vulling
1/4e mango
1/2e avocado
1/3e komkommer
1 wortel
1/2e paprika
1 el (zwarte) sesamzaadjes
Wat gebakken uitjes

2

Benodigdheden

• Grote pan
• Bamboe rolmatje
• Scherp mes
• Snijplank
• Plastic folie

3

Basisrecept

• Bereid de sushirijst volgens de verpakking, dit kan per type rijst verschillen.
• Als de rijst gekookt is voeg je de rijstazijn toe en een snufje zout en roer je de rijst goed door mekaar.
• Laat nu de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan, haal de deksel er deze 10 minuten niet af!
• Laat nu de rijst volledig afkoelen alvorens je hem verder verwerkt.
• Snijd alle groentes en fruit in van ongeveer een halve tot een hele centimeter dikte.
• Maak van de tofu of tempeh kleine blokjes
• Bak de tofu of tempeh kort aan in een koekenpan en laat uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.

Maki

• Om de sushi te rollen leg je een norivel op het bamboematje, verspreid ongeveer een halve cm rijst gelijkmatig over het vel, maar houd aan de boven-en onderkant wat van het norivel vrij.
• De rijst is erg plakkerig, mocht de rijst te veel aan je handen plakken dan kun je je handen een beetje nat maken.
• Leg nu in het midden een deel van de vulling op de rijst en rol hem zo strak mogelijk op met behulp van het houten matje.
• Maak de uiteindes van het norivel een beetje nat met wat water om hem beter te laten plakken.

Uramaki

• Deze werkt precies andersom dan de Maki zoals bovenstaan.
• Strooi eerst sesamzaadjes op een stukje plasticfolie, verspreid dan de rijst over dit stukje plasticfolie, dan een stuk norivel, dan de vulling en rol deze ongeveer hetzelfde op als bij de maki sushi, alleen laat je hier het plastic folie nog even omheen zitten.

Nigiri
• Dit is een bedje van rijst met een topping.
• Als topping gebruik je hier de tofu of tempeh blokjes die je aan het begin hebt gebakken.
• Gebruik voor de Nigiri ook de mix van de groentes en fruit.
• Als je sushi klaar is kun je hem het beste nog even in de koelkast laten afkoelen, dat maakt het snijden straks makkelijker.

• Serveer met een schaaltje sojasaus en/of wasabi. De gebakken uitjes kun je gebruiken als topping van de sushi. Dit is vooral lekker bij de Urumaki.

NOTE:
De sushi kun je eindeloos variëren wat betreft de inhoud, zoals bijvoorbeeld het combineren van mango, komkommer en avocado samen! Je kunt hier natuurlijk ook een visvariant op maken!

Ingredients

Basis
 250 g sushirijst
 2 el rijstazijn
 Snufje zout
 5 norivellen
 50 g tofu of tempeh
 1 olijfolie
Vulling
 1/4e mango
 1/2e avocado
 1/3e komkommer
 1 wortel
 1/2e paprika
 1 el (zwarte) sesamzaadjes
 Wat gebakken uitjes

Directions

1

2

Benodigdheden

• Grote pan
• Bamboe rolmatje
• Scherp mes
• Snijplank
• Plastic folie

2

3

Basisrecept

• Bereid de sushirijst volgens de verpakking, dit kan per type rijst verschillen.
• Als de rijst gekookt is voeg je de rijstazijn toe en een snufje zout en roer je de rijst goed door mekaar.
• Laat nu de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan, haal de deksel er deze 10 minuten niet af!
• Laat nu de rijst volledig afkoelen alvorens je hem verder verwerkt.
• Snijd alle groentes en fruit in van ongeveer een halve tot een hele centimeter dikte.
• Maak van de tofu of tempeh kleine blokjes
• Bak de tofu of tempeh kort aan in een koekenpan en laat uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.

Maki

• Om de sushi te rollen leg je een norivel op het bamboematje, verspreid ongeveer een halve cm rijst gelijkmatig over het vel, maar houd aan de boven-en onderkant wat van het norivel vrij.
• De rijst is erg plakkerig, mocht de rijst te veel aan je handen plakken dan kun je je handen een beetje nat maken.
• Leg nu in het midden een deel van de vulling op de rijst en rol hem zo strak mogelijk op met behulp van het houten matje.
• Maak de uiteindes van het norivel een beetje nat met wat water om hem beter te laten plakken.

Uramaki

• Deze werkt precies andersom dan de Maki zoals bovenstaan.
• Strooi eerst sesamzaadjes op een stukje plasticfolie, verspreid dan de rijst over dit stukje plasticfolie, dan een stuk norivel, dan de vulling en rol deze ongeveer hetzelfde op als bij de maki sushi, alleen laat je hier het plastic folie nog even omheen zitten.

Nigiri
• Dit is een bedje van rijst met een topping.
• Als topping gebruik je hier de tofu of tempeh blokjes die je aan het begin hebt gebakken.
• Gebruik voor de Nigiri ook de mix van de groentes en fruit.
• Als je sushi klaar is kun je hem het beste nog even in de koelkast laten afkoelen, dat maakt het snijden straks makkelijker.

• Serveer met een schaaltje sojasaus en/of wasabi. De gebakken uitjes kun je gebruiken als topping van de sushi. Dit is vooral lekker bij de Urumaki.

NOTE:
De sushi kun je eindeloos variëren wat betreft de inhoud, zoals bijvoorbeeld het combineren van mango, komkommer en avocado samen! Je kunt hier natuurlijk ook een visvariant op maken!

Vegan sushi
  • Deel dit recept:

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rosan

Ook lekker met de visburger van vivera!!