
Portie grootte 1 portie quiche
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 394
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 12g19%
- Koolhydraten 48.4g17%
- Eiwitten 17.5g35%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Oven
• Quichevorm
• Maatbeker
• Weegschaal
• Steelpannetje
• Pan
3
Bereidingswijze
• Snijd de ui en de champignons in grove plakken.
• Verhit in een pan een scheutje olie, knijp hier 2 tenen knoflook in uit en bak het kort mee.
• Voeg hieraan de champignons en de uien toe en bak tot de uien glazig zijn, voeg nu in delen de spinazie toe, giet eventueel vocht vanuit de spinazie af.
• Zet het mengsel weg voor later gebruik.
• Maak nu de saus: Doe in een steelpannetje 300 ml water, het bouillonblokje en de plantaardige boter en breng dit langzaam aan de kook.
• Meng in een maatbeker nog 200 ml water, het kikkererwtenmeel, de kruiden en de edelgistvlokken tot een glad papje.
• Voeg nu het papje toe aan de kokende bouillon en roer tot het een dikke saus is.
• Vet de quichevorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
• Meng het mengsel met kikkererwtenmeel en spinazie door elkaar heen. Stort alles in de quichevorm.
• Garneer de bovenkant met de cherrytomaatjes en stukjes zongedroogde tomaat.
• Bak de quiche in ongeveer 45 minuten af in de oven. •
• Laat voor het serveren even 10 minuten rusten.
• Ook erg lekker koud.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Oven
• Quichevorm
• Maatbeker
• Weegschaal
• Steelpannetje
• Pan
3
Bereidingswijze
• Snijd de ui en de champignons in grove plakken.
• Verhit in een pan een scheutje olie, knijp hier 2 tenen knoflook in uit en bak het kort mee.
• Voeg hieraan de champignons en de uien toe en bak tot de uien glazig zijn, voeg nu in delen de spinazie toe, giet eventueel vocht vanuit de spinazie af.
• Zet het mengsel weg voor later gebruik.
• Maak nu de saus: Doe in een steelpannetje 300 ml water, het bouillonblokje en de plantaardige boter en breng dit langzaam aan de kook.
• Meng in een maatbeker nog 200 ml water, het kikkererwtenmeel, de kruiden en de edelgistvlokken tot een glad papje.
• Voeg nu het papje toe aan de kokende bouillon en roer tot het een dikke saus is.
• Vet de quichevorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
• Meng het mengsel met kikkererwtenmeel en spinazie door elkaar heen. Stort alles in de quichevorm.
• Garneer de bovenkant met de cherrytomaatjes en stukjes zongedroogde tomaat.
• Bak de quiche in ongeveer 45 minuten af in de oven. •
• Laat voor het serveren even 10 minuten rusten.
• Ook erg lekker koud.