×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties12 PortiesVoorber.20 minKooktijd40 minTotale tijd1 uur
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 12


Per portie
Calorieën 204
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 9g14%
Koolhydraten 32g11%
Eiwitten 3.6g8%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g havermeel (maal de havermout fijn in bijvoorbeeld een blender )
200 g speltmeel
50 g eiwitpoeder vanille of chocolade
400 ml amandelmelk ongezoet
3 tbsp koekkruiden
40 g rozijnen
3 tsp bakpoeder
4 tbsp agave siroop
40 g kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)
3 tbsp eivervanger: 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
1 tsp bakingsoda
9 tbsp water
½ tbsp azijn

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom

Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken

Ingredients

 200 g havermeel (maal de havermout fijn in bijvoorbeeld een blender )
 200 g speltmeel
 50 g eiwitpoeder vanille of chocolade
 400 ml amandelmelk ongezoet
 3 tbsp koekkruiden
 40 g rozijnen
 3 tsp bakpoeder
 4 tbsp agave siroop
 40 g kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)
 3 tbsp eivervanger: 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
 1 tsp bakingsoda
 9 tbsp water
 ½ tbsp azijn

Directions

1

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom

Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken

Vegan kruidnoten cake
  • Deel dit artikel:

Porties12 PortiesVoorber.20 minKooktijd40 minTotale tijd1 uur
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 12


Per portie
Calorieën 204
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 9g14%
Koolhydraten 32g11%
Eiwitten 3.6g8%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g havermeel (maal de havermout fijn in bijvoorbeeld een blender )
200 g speltmeel
50 g eiwitpoeder vanille of chocolade
400 ml amandelmelk ongezoet
3 tbsp koekkruiden
40 g rozijnen
3 tsp bakpoeder
4 tbsp agave siroop
40 g kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)
3 tbsp eivervanger: 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
1 tsp bakingsoda
9 tbsp water
½ tbsp azijn

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom

Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken

Ingredients

 200 g havermeel (maal de havermout fijn in bijvoorbeeld een blender )
 200 g speltmeel
 50 g eiwitpoeder vanille of chocolade
 400 ml amandelmelk ongezoet
 3 tbsp koekkruiden
 40 g rozijnen
 3 tsp bakpoeder
 4 tbsp agave siroop
 40 g kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)
 3 tbsp eivervanger: 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
 1 tsp bakingsoda
 9 tbsp water
 ½ tbsp azijn

Directions

1

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom

Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken

Vegan kruidnoten cake
  • Deel dit artikel:

Vegan kruidnoten cake

Porties12 PortiesVoorber.20 minKooktijd40 minTotale tijd1 uur
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 12


Per portie
Calorieën 204
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 9g14%
Koolhydraten 32g11%
Eiwitten 3.6g8%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g havermeel (maal de havermout fijn in bijvoorbeeld een blender )
200 g speltmeel
50 g eiwitpoeder vanille of chocolade
400 ml amandelmelk ongezoet
3 tbsp koekkruiden
40 g rozijnen
3 tsp bakpoeder
4 tbsp agave siroop
40 g kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)
3 tbsp eivervanger: 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
1 tsp bakingsoda
9 tbsp water
½ tbsp azijn

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom

Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken

Ingredients

 200 g havermeel (maal de havermout fijn in bijvoorbeeld een blender )
 200 g speltmeel
 50 g eiwitpoeder vanille of chocolade
 400 ml amandelmelk ongezoet
 3 tbsp koekkruiden
 40 g rozijnen
 3 tsp bakpoeder
 4 tbsp agave siroop
 40 g kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)
 3 tbsp eivervanger: 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
 1 tsp bakingsoda
 9 tbsp water
 ½ tbsp azijn

Directions

1

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom

Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken

Vegan kruidnoten cake
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op