
Portie grootte 1
Porties 12
- Per portie
- Calorieën 204
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 9g14%
- Koolhydraten 32g11%
- Eiwitten 3.6g8%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom
Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten
Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Mengkom
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
• Meng de gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
• Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en het eivervanger in een mengkom
Het trucje voor het eivervanger:
• Doe de theelepel baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen.
• Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
• Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
• Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
• Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten
Tips & tricks:
• Ik heb alleen een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest ik mijn bakblik zo laag mogelijk in de oven zetten, zodat het niet ging verbranden
• Na een minuut of 40 deed ik een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
• Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
• Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
• Voor de niet-vegen versie kan je in plaats van de eivervanger, 2 hele eieren gebruiken