×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties8 PortiesVoorber.10 minKooktijd50 minTotale tijd1 uur
Voedingswaarde

Portie grootte 1 punt

Porties 8


Per portie
Calorieën 368
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 11.3g18%
Koolhydraten 58.7g20%
Eiwitten 5.5g11%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor het deeg
330 g zelfrijzend bakmeel
5 medjoul dadels, ontpit
110 g (plantaardige) boter
Voor de vulling
1 kg friszure appels
60 g rozijnen
2 tl kaneel
2 el havermout

2

Benodigdheden

• Springvorm met 24 centimeter diameter
• Mengkom
• Aluminiumfolie
• Oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder eventuele pitten uit de dadels en laat ze samen met de rozijnen 5 minuten weken in heet water.
• Hak de dadels in zo klein mogelijke stukjes of pureer deze.
• Voeg vervolgens de dadels, bloem, 2 eetlepels koud water en de boter samen in een beslagkom en meng tot een samenhangend deeg.
• Is het deeg wat te nat? Voeg dan wat extra bloem toe, is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
• Verpak het deeg in wat folie of in een afgedekte kom en zet deze even in de koelkast om af te koelen.
• Schil ondertussen de appels en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 cm, meng in een beslagkom de appels met de rozijnen en het kaneelpoeder tot het goed gemengd is.
• Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3de van het deeg, strooi de 2 eetlepels havermout op de bodem om te voorkomen dat de bodem slap wordt door het vocht uit de appels.
• Stort het appelmengsel in de vorm en dek de taart af met stroken deeg.
• Bak de taart vervolgend in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Ingredients

Voor het deeg
 330 g zelfrijzend bakmeel
 5 medjoul dadels, ontpit
 110 g (plantaardige) boter
Voor de vulling
 1 kg friszure appels
 60 g rozijnen
 2 tl kaneel
 2 el havermout

Directions

1

2

Benodigdheden

• Springvorm met 24 centimeter diameter
• Mengkom
• Aluminiumfolie
• Oven

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder eventuele pitten uit de dadels en laat ze samen met de rozijnen 5 minuten weken in heet water.
• Hak de dadels in zo klein mogelijke stukjes of pureer deze.
• Voeg vervolgens de dadels, bloem, 2 eetlepels koud water en de boter samen in een beslagkom en meng tot een samenhangend deeg.
• Is het deeg wat te nat? Voeg dan wat extra bloem toe, is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
• Verpak het deeg in wat folie of in een afgedekte kom en zet deze even in de koelkast om af te koelen.
• Schil ondertussen de appels en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 cm, meng in een beslagkom de appels met de rozijnen en het kaneelpoeder tot het goed gemengd is.
• Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3de van het deeg, strooi de 2 eetlepels havermout op de bodem om te voorkomen dat de bodem slap wordt door het vocht uit de appels.
• Stort het appelmengsel in de vorm en dek de taart af met stroken deeg.
• Bak de taart vervolgend in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Vegan appeltaart
  • Deel dit artikel:

Porties8 PortiesVoorber.10 minKooktijd50 minTotale tijd1 uur
Voedingswaarde

Portie grootte 1 punt

Porties 8


Per portie
Calorieën 368
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 11.3g18%
Koolhydraten 58.7g20%
Eiwitten 5.5g11%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor het deeg
330 g zelfrijzend bakmeel
5 medjoul dadels, ontpit
110 g (plantaardige) boter
Voor de vulling
1 kg friszure appels
60 g rozijnen
2 tl kaneel
2 el havermout

2

Benodigdheden

• Springvorm met 24 centimeter diameter
• Mengkom
• Aluminiumfolie
• Oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder eventuele pitten uit de dadels en laat ze samen met de rozijnen 5 minuten weken in heet water.
• Hak de dadels in zo klein mogelijke stukjes of pureer deze.
• Voeg vervolgens de dadels, bloem, 2 eetlepels koud water en de boter samen in een beslagkom en meng tot een samenhangend deeg.
• Is het deeg wat te nat? Voeg dan wat extra bloem toe, is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
• Verpak het deeg in wat folie of in een afgedekte kom en zet deze even in de koelkast om af te koelen.
• Schil ondertussen de appels en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 cm, meng in een beslagkom de appels met de rozijnen en het kaneelpoeder tot het goed gemengd is.
• Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3de van het deeg, strooi de 2 eetlepels havermout op de bodem om te voorkomen dat de bodem slap wordt door het vocht uit de appels.
• Stort het appelmengsel in de vorm en dek de taart af met stroken deeg.
• Bak de taart vervolgend in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Ingredients

Voor het deeg
 330 g zelfrijzend bakmeel
 5 medjoul dadels, ontpit
 110 g (plantaardige) boter
Voor de vulling
 1 kg friszure appels
 60 g rozijnen
 2 tl kaneel
 2 el havermout

Directions

1

2

Benodigdheden

• Springvorm met 24 centimeter diameter
• Mengkom
• Aluminiumfolie
• Oven

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder eventuele pitten uit de dadels en laat ze samen met de rozijnen 5 minuten weken in heet water.
• Hak de dadels in zo klein mogelijke stukjes of pureer deze.
• Voeg vervolgens de dadels, bloem, 2 eetlepels koud water en de boter samen in een beslagkom en meng tot een samenhangend deeg.
• Is het deeg wat te nat? Voeg dan wat extra bloem toe, is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
• Verpak het deeg in wat folie of in een afgedekte kom en zet deze even in de koelkast om af te koelen.
• Schil ondertussen de appels en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 cm, meng in een beslagkom de appels met de rozijnen en het kaneelpoeder tot het goed gemengd is.
• Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3de van het deeg, strooi de 2 eetlepels havermout op de bodem om te voorkomen dat de bodem slap wordt door het vocht uit de appels.
• Stort het appelmengsel in de vorm en dek de taart af met stroken deeg.
• Bak de taart vervolgend in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Vegan appeltaart
  • Deel dit artikel:

Vegan appeltaart

Porties8 PortiesVoorber.10 minKooktijd50 minTotale tijd1 uur
Voedingswaarde

Portie grootte 1 punt

Porties 8


Per portie
Calorieën 368
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 11.3g18%
Koolhydraten 58.7g20%
Eiwitten 5.5g11%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor het deeg
330 g zelfrijzend bakmeel
5 medjoul dadels, ontpit
110 g (plantaardige) boter
Voor de vulling
1 kg friszure appels
60 g rozijnen
2 tl kaneel
2 el havermout

2

Benodigdheden

• Springvorm met 24 centimeter diameter
• Mengkom
• Aluminiumfolie
• Oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder eventuele pitten uit de dadels en laat ze samen met de rozijnen 5 minuten weken in heet water.
• Hak de dadels in zo klein mogelijke stukjes of pureer deze.
• Voeg vervolgens de dadels, bloem, 2 eetlepels koud water en de boter samen in een beslagkom en meng tot een samenhangend deeg.
• Is het deeg wat te nat? Voeg dan wat extra bloem toe, is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
• Verpak het deeg in wat folie of in een afgedekte kom en zet deze even in de koelkast om af te koelen.
• Schil ondertussen de appels en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 cm, meng in een beslagkom de appels met de rozijnen en het kaneelpoeder tot het goed gemengd is.
• Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3de van het deeg, strooi de 2 eetlepels havermout op de bodem om te voorkomen dat de bodem slap wordt door het vocht uit de appels.
• Stort het appelmengsel in de vorm en dek de taart af met stroken deeg.
• Bak de taart vervolgend in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Ingredients

Voor het deeg
 330 g zelfrijzend bakmeel
 5 medjoul dadels, ontpit
 110 g (plantaardige) boter
Voor de vulling
 1 kg friszure appels
 60 g rozijnen
 2 tl kaneel
 2 el havermout

Directions

1

2

Benodigdheden

• Springvorm met 24 centimeter diameter
• Mengkom
• Aluminiumfolie
• Oven

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder eventuele pitten uit de dadels en laat ze samen met de rozijnen 5 minuten weken in heet water.
• Hak de dadels in zo klein mogelijke stukjes of pureer deze.
• Voeg vervolgens de dadels, bloem, 2 eetlepels koud water en de boter samen in een beslagkom en meng tot een samenhangend deeg.
• Is het deeg wat te nat? Voeg dan wat extra bloem toe, is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
• Verpak het deeg in wat folie of in een afgedekte kom en zet deze even in de koelkast om af te koelen.
• Schil ondertussen de appels en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 cm, meng in een beslagkom de appels met de rozijnen en het kaneelpoeder tot het goed gemengd is.
• Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3de van het deeg, strooi de 2 eetlepels havermout op de bodem om te voorkomen dat de bodem slap wordt door het vocht uit de appels.
• Stort het appelmengsel in de vorm en dek de taart af met stroken deeg.
• Bak de taart vervolgend in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Vegan appeltaart
  • Deel dit recept:

Leave your thought