×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

gezonde surinamse bami
Porties4 PortiesVoorber.15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 bord surinaamse bami

Porties 4


Per portie
Calorieën 487
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 13.6g21%
Koolhydraten 50.6g17%
Eiwitten 26.5g53%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g volkoren spaghetti / volkoren noedels
3 blokjes groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook geperst
300 g kipdijfilet
1 krop paksoi
4 takjes verse selderij
1el olijfolie of zonnebloemolie
1/2tl zwarte peper
1/2tl 5 spices kruiden
1 stukje verse gember van 2cm
1 volle tl tomatenpuree
5el zoute sojasaus
2el ketjap manis

2

Benodigdheden

• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank

3

Bereidingswijze

• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.

Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.

Ingredients

 300 g volkoren spaghetti / volkoren noedels
 3 blokjes groentebouillon
 1 ui
 2 teentjes knoflook geperst
 300 g kipdijfilet
 1 krop paksoi
 4 takjes verse selderij
 1el olijfolie of zonnebloemolie
  1/2tl zwarte peper
 1/2tl 5 spices kruiden
 1 stukje verse gember van 2cm
 1 volle tl tomatenpuree
 5el zoute sojasaus
 2el ketjap manis

Directions

1

2

Benodigdheden

• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank

2

3

Bereidingswijze

• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.

Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.

Surinaamse bami op een gezondere manier
gezonde surinamse bami
  • Deel dit artikel:

gezonde surinamse bami
Porties4 PortiesVoorber.15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 bord surinaamse bami

Porties 4


Per portie
Calorieën 487
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 13.6g21%
Koolhydraten 50.6g17%
Eiwitten 26.5g53%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g volkoren spaghetti / volkoren noedels
3 blokjes groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook geperst
300 g kipdijfilet
1 krop paksoi
4 takjes verse selderij
1el olijfolie of zonnebloemolie
1/2tl zwarte peper
1/2tl 5 spices kruiden
1 stukje verse gember van 2cm
1 volle tl tomatenpuree
5el zoute sojasaus
2el ketjap manis

2

Benodigdheden

• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank

3

Bereidingswijze

• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.

Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.

Ingredients

 300 g volkoren spaghetti / volkoren noedels
 3 blokjes groentebouillon
 1 ui
 2 teentjes knoflook geperst
 300 g kipdijfilet
 1 krop paksoi
 4 takjes verse selderij
 1el olijfolie of zonnebloemolie
  1/2tl zwarte peper
 1/2tl 5 spices kruiden
 1 stukje verse gember van 2cm
 1 volle tl tomatenpuree
 5el zoute sojasaus
 2el ketjap manis

Directions

1

2

Benodigdheden

• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank

2

3

Bereidingswijze

• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.

Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.

Surinaamse bami op een gezondere manier
gezonde surinamse bami
  • Deel dit artikel:

Surinaamse bami op een gezondere manier

gezonde surinamse bami
Porties4 PortiesVoorber.15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 bord surinaamse bami

Porties 4


Per portie
Calorieën 487
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 13.6g21%
Koolhydraten 50.6g17%
Eiwitten 26.5g53%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g volkoren spaghetti / volkoren noedels
3 blokjes groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook geperst
300 g kipdijfilet
1 krop paksoi
4 takjes verse selderij
1el olijfolie of zonnebloemolie
1/2tl zwarte peper
1/2tl 5 spices kruiden
1 stukje verse gember van 2cm
1 volle tl tomatenpuree
5el zoute sojasaus
2el ketjap manis

2

Benodigdheden

• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank

3

Bereidingswijze

• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.

Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.

Ingredients

 300 g volkoren spaghetti / volkoren noedels
 3 blokjes groentebouillon
 1 ui
 2 teentjes knoflook geperst
 300 g kipdijfilet
 1 krop paksoi
 4 takjes verse selderij
 1el olijfolie of zonnebloemolie
  1/2tl zwarte peper
 1/2tl 5 spices kruiden
 1 stukje verse gember van 2cm
 1 volle tl tomatenpuree
 5el zoute sojasaus
 2el ketjap manis

Directions

1

2

Benodigdheden

• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank

2

3

Bereidingswijze

• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.

Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.

Surinaamse bami op een gezondere manier
  • Deel dit recept: