
Portie grootte 1 bord surinaamse bami
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 487
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 13.6g21%
- Koolhydraten 50.6g17%
- Eiwitten 26.5g53%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank
3
Bereidingswijze
• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.
Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Wokpan
• knoflookpers
• mes
• snijplank
3
Bereidingswijze
• Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 boullionblokjes.
• In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn, snijd je de kippendijenfilet in stukjes en de paksoi in stukjes.
• Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
• Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
• Schenk er een halve eetlepel olie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
• Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
• Voeg 1 bouillonblokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
• Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
• Voeg dan je groente naar keuze toe, kousenband of paksoi.
• Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. • • • • Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
• Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.
Tip: vegetarische bami eten? Laat dan de kippendijenfilet eruit en vervang door tofu of vegetarische kip stukjes.