
Portie grootte 1 peertje
Porties 10
- Per portie
- Calorieën 75
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 0.02g1%
- Koolhydraten 16.3g6%
- Eiwitten 0.2g1%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Een grote pan
• Schilmesje
• Thee-ei (optioneel)
3
Bereidingswijze
• Schil de peertjes en haal het kroontje aan de onderzijde eruit, het klokhuis kun je er in laten, deze stooft zo zacht dat je hem prima kunt eten!
• Mocht je dit liever niet willen dan kun je er altijd voor kiezen de peertjes in vieren te snijden en het klokhuis te verwijderen of het klokhuis met een appelboor eruit te halen.
• Doe de peertjes in een grote pan en voeg hieraan het fruit, de kaneelstokjes, de steranijs en kruidnagel toe. (Deze laatste 2 zou je in een metalen thee-ei kunnen doen om ze later makkelijk terug te kunnen vinden.)
• Vul de pan nu met water tot de peertjes onder water staan en breng het water aan de kook.
Laat de peertjes op laag vuur minimaal een uur maar liever 2 tot 3 uur zachtjes garen.
• Als de peertjes zacht en rood/roze zijn haal je ze van het vuur.
• Zeef eventueel het pulp van het fruit eruit en laat de peertjes afkoelen.
• Ze zijn heerlijk om zowel warm als koud te eten en zijn nog lekkerder als je ze een dagje laat staan.
• Ook zijn ze heel geschikt om in te vriezen of eventueel te wecken!
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Een grote pan
• Schilmesje
• Thee-ei (optioneel)
3
Bereidingswijze
• Schil de peertjes en haal het kroontje aan de onderzijde eruit, het klokhuis kun je er in laten, deze stooft zo zacht dat je hem prima kunt eten!
• Mocht je dit liever niet willen dan kun je er altijd voor kiezen de peertjes in vieren te snijden en het klokhuis te verwijderen of het klokhuis met een appelboor eruit te halen.
• Doe de peertjes in een grote pan en voeg hieraan het fruit, de kaneelstokjes, de steranijs en kruidnagel toe. (Deze laatste 2 zou je in een metalen thee-ei kunnen doen om ze later makkelijk terug te kunnen vinden.)
• Vul de pan nu met water tot de peertjes onder water staan en breng het water aan de kook.
Laat de peertjes op laag vuur minimaal een uur maar liever 2 tot 3 uur zachtjes garen.
• Als de peertjes zacht en rood/roze zijn haal je ze van het vuur.
• Zeef eventueel het pulp van het fruit eruit en laat de peertjes afkoelen.
• Ze zijn heerlijk om zowel warm als koud te eten en zijn nog lekkerder als je ze een dagje laat staan.
• Ook zijn ze heel geschikt om in te vriezen of eventueel te wecken!