
Portie grootte 1 portie
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 627
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 34.9g54%
- Koolhydraten 67g23%
- Eiwitten 12.1g25%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• rasp
• snijplank
• kan of maatbeker
• garde
• kookpan met deksel
• mes
• kom
3
Bereidingswijze
• Rasp de limoen en citroen.
• Klop in een kan of maatbeker de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet de dressing opzij.
• Breng het water in een pan aan de kook.
• Voeg de quinoa toe en laat het 10-12 minuten op zacht vuur koken, tot al het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur, roer de quinoa los met een vork, dek de pan af en zet hem 10 minuten opzij.
• Snijd in de tussentijd de paprika en lente-ui in fijn en giet de mandarijnen af.
• Schep de quinoa na 10 minuten in een kom en voeg bovenstaande ingrediënten toe.
• Zet het tot gebruik in de koelkast (bij voorkeur minimaal 10 minuten)
• Snijd in de tussentijd de avocado in blokjes, hak de pecannoten in kleinere stukken en hak de peterselie fijn. Schep vlak voor het serveren de avocado, pecannoten en peterselie erdoor en serveer met de mandarijnendressing.
Variaties:
Wil je een keertje wat anders dan quinoa, vervang deze dan door 300 gram zilvervliesrijst.
Wil je op de Aziatische toer? Vervang dan de mandarijnendressing door een Aziatische dressing.
Maak deze als volgt: klop 4 el glutenvrije sojasaus, 2 el dijonmosterd, 1⁄2 tl sesamolie, 1⁄2 tl gemberpoeder en 2 el water door elkaar.
Geen avocado? Vervang de avocado dan door 1 in blokjes gesneden appel. De mandarijnendressing kun je dan makkelijk vervangen door een honing-mosterddressing door het mandarijnen sap te vervangen door 1 el honing.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• rasp
• snijplank
• kan of maatbeker
• garde
• kookpan met deksel
• mes
• kom
3
Bereidingswijze
• Rasp de limoen en citroen.
• Klop in een kan of maatbeker de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet de dressing opzij.
• Breng het water in een pan aan de kook.
• Voeg de quinoa toe en laat het 10-12 minuten op zacht vuur koken, tot al het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur, roer de quinoa los met een vork, dek de pan af en zet hem 10 minuten opzij.
• Snijd in de tussentijd de paprika en lente-ui in fijn en giet de mandarijnen af.
• Schep de quinoa na 10 minuten in een kom en voeg bovenstaande ingrediënten toe.
• Zet het tot gebruik in de koelkast (bij voorkeur minimaal 10 minuten)
• Snijd in de tussentijd de avocado in blokjes, hak de pecannoten in kleinere stukken en hak de peterselie fijn. Schep vlak voor het serveren de avocado, pecannoten en peterselie erdoor en serveer met de mandarijnendressing.
Variaties:
Wil je een keertje wat anders dan quinoa, vervang deze dan door 300 gram zilvervliesrijst.
Wil je op de Aziatische toer? Vervang dan de mandarijnendressing door een Aziatische dressing.
Maak deze als volgt: klop 4 el glutenvrije sojasaus, 2 el dijonmosterd, 1⁄2 tl sesamolie, 1⁄2 tl gemberpoeder en 2 el water door elkaar.
Geen avocado? Vervang de avocado dan door 1 in blokjes gesneden appel. De mandarijnendressing kun je dan makkelijk vervangen door een honing-mosterddressing door het mandarijnen sap te vervangen door 1 el honing.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl