×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties4 PortiesVoorber.30 minKooktijd20 minTotale tijd50 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie ovenschotel

Porties 4


Per portie
Calorieën 400
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 12g19%
Koolhydraten 52g18%
Eiwitten 16g32%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

2 preien
300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
600 g zoete aardappelen
2 el groene pesto
200 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 el mosterd
200 g geraspte 30+ kaas
Peper en zout

2

Benodigdheden

• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal

3

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.

• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.

Ingredients

 2 preien
 300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
 600 g zoete aardappelen
 2 el groene pesto
 200 ml (plantaardige) melk
 1 ei
 1 el mosterd
 200 g geraspte 30+ kaas
 Peper en zout

Directions

1

2

Benodigdheden

• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal

2

3

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.

• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.

Preischotel
  • Deel dit artikel:

Porties4 PortiesVoorber.30 minKooktijd20 minTotale tijd50 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie ovenschotel

Porties 4


Per portie
Calorieën 400
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 12g19%
Koolhydraten 52g18%
Eiwitten 16g32%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

2 preien
300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
600 g zoete aardappelen
2 el groene pesto
200 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 el mosterd
200 g geraspte 30+ kaas
Peper en zout

2

Benodigdheden

• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal

3

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.

• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.

Ingredients

 2 preien
 300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
 600 g zoete aardappelen
 2 el groene pesto
 200 ml (plantaardige) melk
 1 ei
 1 el mosterd
 200 g geraspte 30+ kaas
 Peper en zout

Directions

1

2

Benodigdheden

• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal

2

3

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.

• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.

Preischotel
  • Deel dit artikel:

Preischotel

Porties4 PortiesVoorber.30 minKooktijd20 minTotale tijd50 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie ovenschotel

Porties 4


Per portie
Calorieën 400
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 12g19%
Koolhydraten 52g18%
Eiwitten 16g32%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

2 preien
300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
600 g zoete aardappelen
2 el groene pesto
200 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 el mosterd
200 g geraspte 30+ kaas
Peper en zout

2

Benodigdheden

• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal

3

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.

• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.

Ingredients

 2 preien
 300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
 600 g zoete aardappelen
 2 el groene pesto
 200 ml (plantaardige) melk
 1 ei
 1 el mosterd
 200 g geraspte 30+ kaas
 Peper en zout

Directions

1

2

Benodigdheden

• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal

2

3

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.

• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.

Preischotel
  • Deel dit recept:

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Josca BuitenhuisIlse Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ilse
Gast
Ilse

Het ei gaat in de melk ook toch?

Josca Buitenhuis

Hoi Ilse,

De ei moet inderdaad gemengd worden met de melk! Succes! Laat je ons weten hoe de ovenschotel gesmaakt heeft?

Groet Josca