
Portie grootte 1 portie ovenschotel
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 400
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 12g19%
- Koolhydraten 52g18%
- Eiwitten 16g32%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal
3
Bereidingswijze
• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.
• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Koekenpan
• Pan
• Snijplank
• Mes
• Oven
• Ovenschaal
3
Bereidingswijze
• Schil de zoete aardappel en kook deze gaar.
• Bak het gehakt aan in een koekenpan.
• Snijd de preien in ringen en voeg dit bij de gehakt in de pan. • Meng de pesto door de gehakt en prei.
• Laat de zoete aardappelen uitstomen en snij ze in plakken.
• Verwarm de melk even in de magnetron tot hij lauwwarm is.
• Meng de melk, mosterd, ei en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
• Verwarm de oven voor op 180ºC.
• Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappel op de bode van de schaal.
• Doe er dan een laag op met het gehakt en preimengsel.
• Verdeel de andere helft van de zoete aardappel over het preimengsel en verdeel dan de melk/kaas/mosterd saus over de aardappel schijven.
• Als laatste bestrooi je het met de rest van de geraspte kaas. • Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.