
Portie grootte 1 kommetje soep
Porties 6
- Per portie
- Calorieën 194
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 4.2g7%
- Koolhydraten 34g12%
- Eiwitten 7g15%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers
3
Bereidingswijze
• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe.
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil.
• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee.
• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook.
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren.
• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe.
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers
3
Bereidingswijze
• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe.
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil.
• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee.
• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook.
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren.
• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe.
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit.