×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Pompoen- rode linzensoep
Porties6 PortiesVoorber.10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 kommetje soep

Porties 6


Per portie
Calorieën 194
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4.2g7%
Koolhydraten 34g12%
Eiwitten 7g15%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 flespompoen
100 g gedroogde rode linzen
2 uien
1 flinke winterpeen
3 teentjes knoflook
1500 ml water
2 groentebouillonblokjes
1 tl komijnpoeder
2 laurierblaadjes
snufje chilipoeder
peper en zout naar smaak
125ml (plantaardige) kookroom

2

Benodigdheden

• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers

3

Bereidingswijze

• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe. 
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil. 

• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee. 

• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. 
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren. 

• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit. 

Ingredients

 1 flespompoen
 100 g gedroogde rode linzen
 2 uien
 1 flinke winterpeen
 3 teentjes knoflook
 1500 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 1 tl komijnpoeder
 2 laurierblaadjes
 snufje chilipoeder
 peper en zout naar smaak
 125ml (plantaardige) kookroom

Directions

1

2

Benodigdheden

• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers

2

3

Bereidingswijze

• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe. 
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil. 

• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee. 

• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. 
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren. 

• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit. 

Pompoen- rode linzensoep
Pompoen- rode linzensoep
  • Deel dit artikel:

Pompoen- rode linzensoep
Porties6 PortiesVoorber.10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 kommetje soep

Porties 6


Per portie
Calorieën 194
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4.2g7%
Koolhydraten 34g12%
Eiwitten 7g15%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 flespompoen
100 g gedroogde rode linzen
2 uien
1 flinke winterpeen
3 teentjes knoflook
1500 ml water
2 groentebouillonblokjes
1 tl komijnpoeder
2 laurierblaadjes
snufje chilipoeder
peper en zout naar smaak
125ml (plantaardige) kookroom

2

Benodigdheden

• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers

3

Bereidingswijze

• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe. 
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil. 

• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee. 

• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. 
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren. 

• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit. 

Ingredients

 1 flespompoen
 100 g gedroogde rode linzen
 2 uien
 1 flinke winterpeen
 3 teentjes knoflook
 1500 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 1 tl komijnpoeder
 2 laurierblaadjes
 snufje chilipoeder
 peper en zout naar smaak
 125ml (plantaardige) kookroom

Directions

1

2

Benodigdheden

• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers

2

3

Bereidingswijze

• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe. 
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil. 

• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee. 

• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. 
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren. 

• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit. 

Pompoen- rode linzensoep
Pompoen- rode linzensoep
  • Deel dit artikel:

Pompoen- rode linzensoep

Pompoen- rode linzensoep
Porties6 PortiesVoorber.10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 kommetje soep

Porties 6


Per portie
Calorieën 194
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4.2g7%
Koolhydraten 34g12%
Eiwitten 7g15%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 flespompoen
100 g gedroogde rode linzen
2 uien
1 flinke winterpeen
3 teentjes knoflook
1500 ml water
2 groentebouillonblokjes
1 tl komijnpoeder
2 laurierblaadjes
snufje chilipoeder
peper en zout naar smaak
125ml (plantaardige) kookroom

2

Benodigdheden

• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers

3

Bereidingswijze

• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe. 
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil. 

• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee. 

• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. 
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren. 

• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit. 

Ingredients

 1 flespompoen
 100 g gedroogde rode linzen
 2 uien
 1 flinke winterpeen
 3 teentjes knoflook
 1500 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 1 tl komijnpoeder
 2 laurierblaadjes
 snufje chilipoeder
 peper en zout naar smaak
 125ml (plantaardige) kookroom

Directions

1

2

Benodigdheden

• grote soeppan
• staafmixer
• snijplank
• schilmesje
• scherp mes
• knoflookpers

2

3

Bereidingswijze

• Eerst schil en snijd je de pompoen in blokjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. De pompoen schillen kan een aardig klusje zijn, je kunt er ook voor kiezen om de schil erom heen te laten, dit geeft wel een wat andere smaak aan je soep, maar het voegt ook een hoop gezonde vezels toe. 
• Wil je de schil om de pompoen laten kun je het beste voor een flespompoen gaan, deze heeft van zichzelf de zachtste schil, maar ook de andere varianten hebben een eetbare schil. 

• Snipper de uien fijn en snij de winterpeen in kleine blokjes.
• Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de ui toe, bak dit enkele minuten glazig en voeg vervolgens de wortel toe.
• Bak de wortel een paar minuten mee. 

• Voeg nu de pompoenblokjes en de linzen toe en voeg hieraan 1500 milliliter water, bouillonblokjes en alle kruiden behalve peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. 
• Laat je soep nu 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren. 

• Na 20 minuten zijn linzen gaar en zouden de pompoenblokjes gaar moeten zijn.
• Haal de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met een staafmixer.
• Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 
• Roer nu 125 milliliter (plantaardige)kookroom door de soep.
• Proef de soep en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe, of nog wat extra chilipoeder voor wat meer pit. 

Pompoen- rode linzensoep
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op