
Portie grootte 4 balletjes
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 238
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 12g19%
- Koolhydraten 24.2g9%
- Eiwitten 6.3g13%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• koekenpan of braadpan
3
Bereidingswijze
• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• koekenpan of braadpan
3
Bereidingswijze
• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.