×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 16 balletjes

Porties 4

1

1 blik of pot linzen van 310 gram
1 kleine ui (50-60 gram)
1 flinke teen knoflook
40 g havermout
6 eetlepels olijfolie
zout naar smaak toevoegen

2

Benodigdheden

• koekenpan of braadpan

3

Bereidingswijze

• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer. Voeg naar smaak zout toe.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.

Ingredients

 1 blik of pot linzen van 310 gram
 1 kleine ui (50-60 gram)
 1 flinke teen knoflook
 40 g havermout
 6 eetlepels olijfolie
 zout naar smaak toevoegen

Directions

1

2

Benodigdheden

• koekenpan of braadpan

2

3

Bereidingswijze

• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer. Voeg naar smaak zout toe.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.

Plantaardige gehaktballetjes
  • Deel dit artikel:

Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 16 balletjes

Porties 4

1

1 blik of pot linzen van 310 gram
1 kleine ui (50-60 gram)
1 flinke teen knoflook
40 g havermout
6 eetlepels olijfolie
zout naar smaak toevoegen

2

Benodigdheden

• koekenpan of braadpan

3

Bereidingswijze

• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer. Voeg naar smaak zout toe.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.

Ingredients

 1 blik of pot linzen van 310 gram
 1 kleine ui (50-60 gram)
 1 flinke teen knoflook
 40 g havermout
 6 eetlepels olijfolie
 zout naar smaak toevoegen

Directions

1

2

Benodigdheden

• koekenpan of braadpan

2

3

Bereidingswijze

• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer. Voeg naar smaak zout toe.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.

Plantaardige gehaktballetjes
  • Deel dit artikel:

Plantaardige gehaktballetjes

Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 16 balletjes

Porties 4

1

1 blik of pot linzen van 310 gram
1 kleine ui (50-60 gram)
1 flinke teen knoflook
40 g havermout
6 eetlepels olijfolie
zout naar smaak toevoegen

2

Benodigdheden

• koekenpan of braadpan

3

Bereidingswijze

• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer. Voeg naar smaak zout toe.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.

Ingredients

 1 blik of pot linzen van 310 gram
 1 kleine ui (50-60 gram)
 1 flinke teen knoflook
 40 g havermout
 6 eetlepels olijfolie
 zout naar smaak toevoegen

Directions

1

2

Benodigdheden

• koekenpan of braadpan

2

3

Bereidingswijze

• Spoel de linzen af om eventueel overtollig zout te verwijderen. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan.
• Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de keukenmachine of maatbeker van de staafmixer. Voeg naar smaak zout toe.
• Hiermee heb je de basis gelegd voor de vegetarische balletjes. Nu kun je smaak toevoegen aan het basis recept met de specerijen. De specerijen van bijvoorbeeld Euroma zijn gevriesdroogd. Hierdoor gaat de smaak niet verloren. Zodra het in aanraking komt met vocht, verandert het in de oorspronkelijk staat en dat proef je. Meng goed door elkaar. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken intrekken en neemt de havermout en de specerijen het vocht op. Het zorgt er ook voor dat de balletjes niet uit elkaar vallen in de pan.
• Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets de droog zijn, maak je handen dan vochtig met water. Om even grote balletjes te draaien, hebben wij gebruik gemaakt van een maatlepel.
• Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat ze aan alle kanten gebakken worden.

Plantaardige gehaktballetjes
  • Deel dit recept: