
Portie grootte 1 Quesedilla
Porties 2
- Per portie
- Calorieën 711
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 30g47%
- Koolhydraten 73g25%
- Eiwitten 34g68%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
Ingredienten
2
Benodigdheden
• snijplank
• mes
• staafmixer
• 2x zeef/vergiet
• rasp
• koekenpan
3
Bereidingswijze
• Snijd de tomaten in grove stukken en hak de ui grof.
• Doe de helft van de ui, met de tomaten, de tacokruiden en 2 eetlepels olijfolie in een hoge maatbeker en pureer glad met een staafmixer. Bewaar de salsa in de koelkast tot serveren.
• Rasp de courgette grof en doe de rasp met 1/2 tl zout in een zeef. Laat een paar minuten rusten en druk er dan zoveel mogelijk water uit.
• Pluk de peterselieblaadjes en snijd ze fijn.
• Giet de bonen af in een zeef en spoel ze om met koud water. Snijd de paprika in blokjes. Maak een dressing van 1/3e van de peterselie, 1 el olijfolie, de azijn en peper. Meng de bonen en de paprika met de dressing en zet opzij tot het serveren.
• Meng de courgette met de rest van de ui, peterselie en kaas. Breng op smaak met peper. Verdeel het courgette/kaasmengsel over 2 wraps. Houd daarbij circa 1-2 cm rand vrij. Dek elke belegde wrap af met een 2e wrap en druk goed aan.
• Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Leg 1 quesedilla in de pan en bak 2-3 min tot deze mooi bruin is. Draai de quesedilla om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal met de 2e quesedilla.
• Snijd de quesedillas in punten en serveer met de bonensalade en salsa.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• snijplank
• mes
• staafmixer
• 2x zeef/vergiet
• rasp
• koekenpan
3
Bereidingswijze
• Snijd de tomaten in grove stukken en hak de ui grof.
• Doe de helft van de ui, met de tomaten, de tacokruiden en 2 eetlepels olijfolie in een hoge maatbeker en pureer glad met een staafmixer. Bewaar de salsa in de koelkast tot serveren.
• Rasp de courgette grof en doe de rasp met 1/2 tl zout in een zeef. Laat een paar minuten rusten en druk er dan zoveel mogelijk water uit.
• Pluk de peterselieblaadjes en snijd ze fijn.
• Giet de bonen af in een zeef en spoel ze om met koud water. Snijd de paprika in blokjes. Maak een dressing van 1/3e van de peterselie, 1 el olijfolie, de azijn en peper. Meng de bonen en de paprika met de dressing en zet opzij tot het serveren.
• Meng de courgette met de rest van de ui, peterselie en kaas. Breng op smaak met peper. Verdeel het courgette/kaasmengsel over 2 wraps. Houd daarbij circa 1-2 cm rand vrij. Dek elke belegde wrap af met een 2e wrap en druk goed aan.
• Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Leg 1 quesedilla in de pan en bak 2-3 min tot deze mooi bruin is. Draai de quesedilla om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal met de 2e quesedilla.
• Snijd de quesedillas in punten en serveer met de bonensalade en salsa.