×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Porties4 PortiesVoorber.5 minKooktijd30 minTotale tijd35 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie met kikkererwten

Porties 4


Per portie
Calorieën 553
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 17g27%
Koolhydraten 85g29%
Eiwitten 15g30%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 courgette
2 bospenen
1 gele paprikas
2 stengels bleekselderij
3 roma tomaten
1 ui
1 limoen
300 g risotto rijst
2 blokjes groentebouillon
4 eetlepels olijfolie
300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
1 liter water
Optie: garnalen of kipdijfilet i.p.v. kikkererwten
Optioneel: rucola

2

Benodigdheden

• mes
• snijplank
• rasp
• hapjes/braadpan
• koekenpan
• pan

3

Bereidingswijze

• Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
• Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Bij garnalen of kipfilet: verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen of kipfilet op hoge temperatuur gaar.
• Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1 liter water. Zet deze pan ook op het vuur en houdt deze warm.
• Voeg 0,5 liter kokend water, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
• Voeg het groentemengsel en de kikkererwten/garnalen/kipfilet toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
• Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Optioneel:
Bestrooi voor serveren met rucola

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl

Ingredients

 1 courgette
 2 bospenen
 1 gele paprikas
 2 stengels bleekselderij
 3 roma tomaten
 1 ui
 1 limoen
 300 g risotto rijst
 2 blokjes groentebouillon
 4 eetlepels olijfolie
 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
 1 liter water
 Optie: garnalen of kipdijfilet i.p.v. kikkererwten
 Optioneel: rucola

Directions

1

2

Benodigdheden

• mes
• snijplank
• rasp
• hapjes/braadpan
• koekenpan
• pan

2

3

Bereidingswijze

• Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
• Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Bij garnalen of kipfilet: verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen of kipfilet op hoge temperatuur gaar.
• Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1 liter water. Zet deze pan ook op het vuur en houdt deze warm.
• Voeg 0,5 liter kokend water, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
• Voeg het groentemengsel en de kikkererwten/garnalen/kipfilet toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
• Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Optioneel:
Bestrooi voor serveren met rucola

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl

lente risotto
  • Deel dit artikel:

Porties4 PortiesVoorber.5 minKooktijd30 minTotale tijd35 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie met kikkererwten

Porties 4


Per portie
Calorieën 553
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 17g27%
Koolhydraten 85g29%
Eiwitten 15g30%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 courgette
2 bospenen
1 gele paprikas
2 stengels bleekselderij
3 roma tomaten
1 ui
1 limoen
300 g risotto rijst
2 blokjes groentebouillon
4 eetlepels olijfolie
300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
1 liter water
Optie: garnalen of kipdijfilet i.p.v. kikkererwten
Optioneel: rucola

2

Benodigdheden

• mes
• snijplank
• rasp
• hapjes/braadpan
• koekenpan
• pan

3

Bereidingswijze

• Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
• Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Bij garnalen of kipfilet: verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen of kipfilet op hoge temperatuur gaar.
• Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1 liter water. Zet deze pan ook op het vuur en houdt deze warm.
• Voeg 0,5 liter kokend water, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
• Voeg het groentemengsel en de kikkererwten/garnalen/kipfilet toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
• Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Optioneel:
Bestrooi voor serveren met rucola

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl

Ingredients

 1 courgette
 2 bospenen
 1 gele paprikas
 2 stengels bleekselderij
 3 roma tomaten
 1 ui
 1 limoen
 300 g risotto rijst
 2 blokjes groentebouillon
 4 eetlepels olijfolie
 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
 1 liter water
 Optie: garnalen of kipdijfilet i.p.v. kikkererwten
 Optioneel: rucola

Directions

1

2

Benodigdheden

• mes
• snijplank
• rasp
• hapjes/braadpan
• koekenpan
• pan

2

3

Bereidingswijze

• Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
• Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Bij garnalen of kipfilet: verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen of kipfilet op hoge temperatuur gaar.
• Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1 liter water. Zet deze pan ook op het vuur en houdt deze warm.
• Voeg 0,5 liter kokend water, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
• Voeg het groentemengsel en de kikkererwten/garnalen/kipfilet toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
• Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Optioneel:
Bestrooi voor serveren met rucola

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl

lente risotto
  • Deel dit artikel:

lente risotto

Porties4 PortiesVoorber.5 minKooktijd30 minTotale tijd35 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie met kikkererwten

Porties 4


Per portie
Calorieën 553
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 17g27%
Koolhydraten 85g29%
Eiwitten 15g30%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 courgette
2 bospenen
1 gele paprikas
2 stengels bleekselderij
3 roma tomaten
1 ui
1 limoen
300 g risotto rijst
2 blokjes groentebouillon
4 eetlepels olijfolie
300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
1 liter water
Optie: garnalen of kipdijfilet i.p.v. kikkererwten
Optioneel: rucola

2

Benodigdheden

• mes
• snijplank
• rasp
• hapjes/braadpan
• koekenpan
• pan

3

Bereidingswijze

• Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
• Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Bij garnalen of kipfilet: verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen of kipfilet op hoge temperatuur gaar.
• Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1 liter water. Zet deze pan ook op het vuur en houdt deze warm.
• Voeg 0,5 liter kokend water, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
• Voeg het groentemengsel en de kikkererwten/garnalen/kipfilet toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
• Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Optioneel:
Bestrooi voor serveren met rucola

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl

Ingredients

 1 courgette
 2 bospenen
 1 gele paprikas
 2 stengels bleekselderij
 3 roma tomaten
 1 ui
 1 limoen
 300 g risotto rijst
 2 blokjes groentebouillon
 4 eetlepels olijfolie
 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
 1 liter water
 Optie: garnalen of kipdijfilet i.p.v. kikkererwten
 Optioneel: rucola

Directions

1

2

Benodigdheden

• mes
• snijplank
• rasp
• hapjes/braadpan
• koekenpan
• pan

2

3

Bereidingswijze

• Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
• Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
• Bij garnalen of kipfilet: verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen of kipfilet op hoge temperatuur gaar.
• Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1 liter water. Zet deze pan ook op het vuur en houdt deze warm.
• Voeg 0,5 liter kokend water, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
• Voeg het groentemengsel en de kikkererwten/garnalen/kipfilet toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
• Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Optioneel:
Bestrooi voor serveren met rucola

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.mincakookkunstopmaat.nl

lente risotto
  • Deel dit recept: