×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Vegan brood
Porties12 PortiesVoorber.15 minKooktijd35 minTotale tijd50 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 12


Per portie
Calorieën 142
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 1.5g3%
Koolhydraten 24g8%
Eiwitten 6.5g13%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g havermout
40 g rozijnen
50 g eiwitpoeder chocolade smaak of vanille
350 g rijpe (bruin gespikkelde) bananen (4 kleine ongeveer)
50 ml amandelmelk
100 g agavesiroop
2 tsp bakpoeder
2 tsp koekkruiden
1 tsp zout
2 tsp vanille extract
1,50 tbsp azijn
optioneel: stukjes pure chocolade

2

Benodigdheden

• Cakeblik
• Oven
• Keukenmachine / sterke blender
• Kom
• Vork
• Bakpapiertje

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
• Prak de bananen fijn met een vork in een kom
• Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en optionele chocolade mee in
de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
• Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
• Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
• Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
• Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
• Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen of te laten.

Ingredients

 200 g havermout
 40 g rozijnen
 50 g eiwitpoeder chocolade smaak of vanille
 350 g rijpe (bruin gespikkelde) bananen (4 kleine ongeveer)
 50 ml amandelmelk
 100 g agavesiroop
 2 tsp bakpoeder
 2 tsp koekkruiden
 1 tsp zout
 2 tsp vanille extract
 1,50 tbsp azijn
 optioneel: stukjes pure chocolade

Directions

1

2

Benodigdheden

• Cakeblik
• Oven
• Keukenmachine / sterke blender
• Kom
• Vork
• Bakpapiertje

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
• Prak de bananen fijn met een vork in een kom
• Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en optionele chocolade mee in
de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
• Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
• Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
• Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
• Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
• Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen of te laten.

Heerlijke herfstversie van bananenbrood: speculaascake
Vegan brood
  • Deel dit artikel:

Vegan brood
Porties12 PortiesVoorber.15 minKooktijd35 minTotale tijd50 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 12


Per portie
Calorieën 142
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 1.5g3%
Koolhydraten 24g8%
Eiwitten 6.5g13%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g havermout
40 g rozijnen
50 g eiwitpoeder chocolade smaak of vanille
350 g rijpe (bruin gespikkelde) bananen (4 kleine ongeveer)
50 ml amandelmelk
100 g agavesiroop
2 tsp bakpoeder
2 tsp koekkruiden
1 tsp zout
2 tsp vanille extract
1,50 tbsp azijn
optioneel: stukjes pure chocolade

2

Benodigdheden

• Cakeblik
• Oven
• Keukenmachine / sterke blender
• Kom
• Vork
• Bakpapiertje

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
• Prak de bananen fijn met een vork in een kom
• Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en optionele chocolade mee in
de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
• Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
• Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
• Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
• Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
• Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen of te laten.

Ingredients

 200 g havermout
 40 g rozijnen
 50 g eiwitpoeder chocolade smaak of vanille
 350 g rijpe (bruin gespikkelde) bananen (4 kleine ongeveer)
 50 ml amandelmelk
 100 g agavesiroop
 2 tsp bakpoeder
 2 tsp koekkruiden
 1 tsp zout
 2 tsp vanille extract
 1,50 tbsp azijn
 optioneel: stukjes pure chocolade

Directions

1

2

Benodigdheden

• Cakeblik
• Oven
• Keukenmachine / sterke blender
• Kom
• Vork
• Bakpapiertje

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
• Prak de bananen fijn met een vork in een kom
• Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en optionele chocolade mee in
de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
• Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
• Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
• Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
• Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
• Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen of te laten.

Heerlijke herfstversie van bananenbrood: speculaascake
Vegan brood
  • Deel dit artikel:

Heerlijke herfstversie van bananenbrood: speculaascake

Vegan brood
Porties12 PortiesVoorber.15 minKooktijd35 minTotale tijd50 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 12


Per portie
Calorieën 142
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 1.5g3%
Koolhydraten 24g8%
Eiwitten 6.5g13%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g havermout
40 g rozijnen
50 g eiwitpoeder chocolade smaak of vanille
350 g rijpe (bruin gespikkelde) bananen (4 kleine ongeveer)
50 ml amandelmelk
100 g agavesiroop
2 tsp bakpoeder
2 tsp koekkruiden
1 tsp zout
2 tsp vanille extract
1,50 tbsp azijn
optioneel: stukjes pure chocolade

2

Benodigdheden

• Cakeblik
• Oven
• Keukenmachine / sterke blender
• Kom
• Vork
• Bakpapiertje

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
• Prak de bananen fijn met een vork in een kom
• Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en optionele chocolade mee in
de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
• Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
• Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
• Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
• Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
• Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen of te laten.

Ingredients

 200 g havermout
 40 g rozijnen
 50 g eiwitpoeder chocolade smaak of vanille
 350 g rijpe (bruin gespikkelde) bananen (4 kleine ongeveer)
 50 ml amandelmelk
 100 g agavesiroop
 2 tsp bakpoeder
 2 tsp koekkruiden
 1 tsp zout
 2 tsp vanille extract
 1,50 tbsp azijn
 optioneel: stukjes pure chocolade

Directions

1

2

Benodigdheden

• Cakeblik
• Oven
• Keukenmachine / sterke blender
• Kom
• Vork
• Bakpapiertje

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
• Prak de bananen fijn met een vork in een kom
• Meng alle overige ingrediënten behalve de rozijnen en optionele chocolade mee in
de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
• Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
• Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
• Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
• Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
• Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen of te laten.

Heerlijke herfstversie van bananenbrood: speculaascake
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op