×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Gezonde pita kip gyros
Porties2 PortiesVoorber.15 minKooktijd10 minTotale tijd25 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 pita kipg yros

Porties 2


Per portie
Calorieën 502
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 13.1g21%
Koolhydraten 46.8g16%
Eiwitten 46.4g93%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de tzaziki
halve komkommer
150 g Griekse yoghurt 0% vet
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 el olijfolie
1/2e el fijngesneden verse dille
1 citroen
zout en zwarte peper
Voor de gyroskruiden (je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen)
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl gedroogde peterselie
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneel
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zwarte peper
Voor de Vulling
2 grote volkoren (spelt) pita’s, te koop bij de Jumbo
250 g kipfilet
1 el olijfolie
1 tomaat
100 g komkommer
½ rode ui
ijsbergsla

2

Benodigdheden

• oven of broodrooster
• mes
• snijplank

3

Bereidingswijze

Voor de tzatziki
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

• Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Voor de kip gyros
• Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

• Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

• Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Ingredients

Voor de tzaziki
 halve komkommer
 150 g Griekse yoghurt 0% vet
 1 teentje knoflook, fijn gesneden
 1 el olijfolie
 1/2e el fijngesneden verse dille
 1 citroen
 zout en zwarte peper
Voor de gyroskruiden (je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen)
 1 tl zout
 1 tl paprikapoeder
 1 tl komijn
  1 tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen koriander
  1 tl chilipoeder
  1 tl gedroogde peterselie
  2 tl gedroogde tijm
 2 tl gedroogde oregano
  1/2 tl kaneel
 1/4 tl uienpoeder
 1/4 tl zwarte peper
Voor de Vulling
 2 grote volkoren (spelt) pita’s, te koop bij de Jumbo
 250 g kipfilet
 1 el olijfolie
 1 tomaat
 100 g komkommer
 ½ rode ui
 ijsbergsla

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven of broodrooster
• mes
• snijplank

2

3

Bereidingswijze

Voor de tzatziki
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

• Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Voor de kip gyros
• Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

• Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

• Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Healthy variant van Pita met kip Gyros
Gezonde pita kip gyros
  • Deel dit artikel:

Gezonde pita kip gyros
Porties2 PortiesVoorber.15 minKooktijd10 minTotale tijd25 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 pita kipg yros

Porties 2


Per portie
Calorieën 502
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 13.1g21%
Koolhydraten 46.8g16%
Eiwitten 46.4g93%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de tzaziki
halve komkommer
150 g Griekse yoghurt 0% vet
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 el olijfolie
1/2e el fijngesneden verse dille
1 citroen
zout en zwarte peper
Voor de gyroskruiden (je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen)
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl gedroogde peterselie
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneel
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zwarte peper
Voor de Vulling
2 grote volkoren (spelt) pita’s, te koop bij de Jumbo
250 g kipfilet
1 el olijfolie
1 tomaat
100 g komkommer
½ rode ui
ijsbergsla

2

Benodigdheden

• oven of broodrooster
• mes
• snijplank

3

Bereidingswijze

Voor de tzatziki
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

• Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Voor de kip gyros
• Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

• Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

• Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Ingredients

Voor de tzaziki
 halve komkommer
 150 g Griekse yoghurt 0% vet
 1 teentje knoflook, fijn gesneden
 1 el olijfolie
 1/2e el fijngesneden verse dille
 1 citroen
 zout en zwarte peper
Voor de gyroskruiden (je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen)
 1 tl zout
 1 tl paprikapoeder
 1 tl komijn
  1 tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen koriander
  1 tl chilipoeder
  1 tl gedroogde peterselie
  2 tl gedroogde tijm
 2 tl gedroogde oregano
  1/2 tl kaneel
 1/4 tl uienpoeder
 1/4 tl zwarte peper
Voor de Vulling
 2 grote volkoren (spelt) pita’s, te koop bij de Jumbo
 250 g kipfilet
 1 el olijfolie
 1 tomaat
 100 g komkommer
 ½ rode ui
 ijsbergsla

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven of broodrooster
• mes
• snijplank

2

3

Bereidingswijze

Voor de tzatziki
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

• Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Voor de kip gyros
• Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

• Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

• Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Healthy variant van Pita met kip Gyros
Gezonde pita kip gyros
  • Deel dit artikel:

Healthy variant van Pita met kip Gyros

Gezonde pita kip gyros
Porties2 PortiesVoorber.15 minKooktijd10 minTotale tijd25 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 pita kipg yros

Porties 2


Per portie
Calorieën 502
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 13.1g21%
Koolhydraten 46.8g16%
Eiwitten 46.4g93%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de tzaziki
halve komkommer
150 g Griekse yoghurt 0% vet
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 el olijfolie
1/2e el fijngesneden verse dille
1 citroen
zout en zwarte peper
Voor de gyroskruiden (je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen)
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl gedroogde peterselie
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneel
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zwarte peper
Voor de Vulling
2 grote volkoren (spelt) pita’s, te koop bij de Jumbo
250 g kipfilet
1 el olijfolie
1 tomaat
100 g komkommer
½ rode ui
ijsbergsla

2

Benodigdheden

• oven of broodrooster
• mes
• snijplank

3

Bereidingswijze

Voor de tzatziki
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

• Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Voor de kip gyros
• Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

• Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

• Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Ingredients

Voor de tzaziki
 halve komkommer
 150 g Griekse yoghurt 0% vet
 1 teentje knoflook, fijn gesneden
 1 el olijfolie
 1/2e el fijngesneden verse dille
 1 citroen
 zout en zwarte peper
Voor de gyroskruiden (je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen)
 1 tl zout
 1 tl paprikapoeder
 1 tl komijn
  1 tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen koriander
  1 tl chilipoeder
  1 tl gedroogde peterselie
  2 tl gedroogde tijm
 2 tl gedroogde oregano
  1/2 tl kaneel
 1/4 tl uienpoeder
 1/4 tl zwarte peper
Voor de Vulling
 2 grote volkoren (spelt) pita’s, te koop bij de Jumbo
 250 g kipfilet
 1 el olijfolie
 1 tomaat
 100 g komkommer
 ½ rode ui
 ijsbergsla

Directions

1

2

Benodigdheden

• oven of broodrooster
• mes
• snijplank

2

3

Bereidingswijze

Voor de tzatziki
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

• Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Voor de kip gyros
• Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

• Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

• Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Healthy variant van Pita met kip Gyros
  • Deel dit recept: