×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

gezonde worteltaart
Porties8 PortiesVoorber.10 minKooktijd30 minTotale tijd40 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 8


Per portie
Calorieën 257
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 12.4g20%
Koolhydraten 29.5g10%
Eiwitten 5.9g12%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de taart
200 g geraspte wortel
120 g suikervrije appelmoes
60 g olijfolie
10 g witte azijn
2 tl vanille extract (Dr. Oetker)
180 g speltbloem
½ tl backing soda
1,50 tl kaneel
65 g suikervrije appelmoes (ja, 2 keer!)
50 g rozijnen
50 g walnoten
Voor de frosting
150 g roomkaas light naturel
2 el honing
vleugje citroensap

2

Benodigdheden

• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven

Voor de carrot cake

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.

Voor de frosting

• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.

Ingredients

Voor de taart
 200 g geraspte wortel
 120 g suikervrije appelmoes
 60 g olijfolie
 10 g witte azijn
 2 tl vanille extract (Dr. Oetker)
 180 g speltbloem
 ½ tl backing soda
 1,50 tl kaneel
 65 g suikervrije appelmoes (ja, 2 keer!)
 50 g rozijnen
 50 g walnoten
Voor de frosting
 150 g roomkaas light naturel
 2 el honing
 vleugje citroensap

Directions

1

2

Benodigdheden

• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven

Voor de carrot cake
2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.

Voor de frosting
3

• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.

Gezonde worteltaart!
gezonde worteltaart
  • Deel dit artikel:

gezonde worteltaart
Porties8 PortiesVoorber.10 minKooktijd30 minTotale tijd40 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 8


Per portie
Calorieën 257
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 12.4g20%
Koolhydraten 29.5g10%
Eiwitten 5.9g12%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de taart
200 g geraspte wortel
120 g suikervrije appelmoes
60 g olijfolie
10 g witte azijn
2 tl vanille extract (Dr. Oetker)
180 g speltbloem
½ tl backing soda
1,50 tl kaneel
65 g suikervrije appelmoes (ja, 2 keer!)
50 g rozijnen
50 g walnoten
Voor de frosting
150 g roomkaas light naturel
2 el honing
vleugje citroensap

2

Benodigdheden

• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven

Voor de carrot cake

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.

Voor de frosting

• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.

Ingredients

Voor de taart
 200 g geraspte wortel
 120 g suikervrije appelmoes
 60 g olijfolie
 10 g witte azijn
 2 tl vanille extract (Dr. Oetker)
 180 g speltbloem
 ½ tl backing soda
 1,50 tl kaneel
 65 g suikervrije appelmoes (ja, 2 keer!)
 50 g rozijnen
 50 g walnoten
Voor de frosting
 150 g roomkaas light naturel
 2 el honing
 vleugje citroensap

Directions

1

2

Benodigdheden

• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven

Voor de carrot cake
2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.

Voor de frosting
3

• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.

Gezonde worteltaart!
gezonde worteltaart
  • Deel dit artikel:

Gezonde worteltaart!

gezonde worteltaart
Porties8 PortiesVoorber.10 minKooktijd30 minTotale tijd40 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 8


Per portie
Calorieën 257
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 12.4g20%
Koolhydraten 29.5g10%
Eiwitten 5.9g12%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de taart
200 g geraspte wortel
120 g suikervrije appelmoes
60 g olijfolie
10 g witte azijn
2 tl vanille extract (Dr. Oetker)
180 g speltbloem
½ tl backing soda
1,50 tl kaneel
65 g suikervrije appelmoes (ja, 2 keer!)
50 g rozijnen
50 g walnoten
Voor de frosting
150 g roomkaas light naturel
2 el honing
vleugje citroensap

2

Benodigdheden

• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven

Voor de carrot cake

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.

Voor de frosting

• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.

Ingredients

Voor de taart
 200 g geraspte wortel
 120 g suikervrije appelmoes
 60 g olijfolie
 10 g witte azijn
 2 tl vanille extract (Dr. Oetker)
 180 g speltbloem
 ½ tl backing soda
 1,50 tl kaneel
 65 g suikervrije appelmoes (ja, 2 keer!)
 50 g rozijnen
 50 g walnoten
Voor de frosting
 150 g roomkaas light naturel
 2 el honing
 vleugje citroensap

Directions

1

2

Benodigdheden

• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven

Voor de carrot cake
2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.

Voor de frosting
3

• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.

Gezonde worteltaart!
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.