
Portie grootte 1
Porties 8
- Per portie
- Calorieën 257
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 12.4g20%
- Koolhydraten 29.5g10%
- Eiwitten 5.9g12%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.
• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Taartvorm van 20cm diameter
• 2 mengkommen
• Spatel
• Bakpapier
• Oven
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
• Pak een mengkom en doe hierin de geraspte wortel, 120 gram appelmoes, olijfolie, witte azijn en vanille extract. Meng dit goed met elkaar en laat dit 10 minuten staan.
• Hak de walnoten fijn.
• Pak de andere mengkom en doe hierin de speltbloem, backing soda, kaneel, 65 gram appelmoes, walnoten en rozijnen.
• Meng nu de inhoud van beide kommen met elkaar.
• Bekleed de taartvorm met het bakpapiertje en doe hierin de carrot cake.
• Bak de carrotcake voor 30 minuten in het midden van de oven.
• Als de carrotcake is afgekoeld haal je hem uit de taartvorm en snij je hem horizontaal in tweeën zodat je daar de frosting tussen kan smeren.
• Top eventueel af met wat rozijntjes en walnoten.
• Pak een kom en doe hierin de ingrediënten voor de frosting.
• Meng alles goed met elkaar.
• Smeer een deel van de frosting tussen de twee delen van de carrotcake en een deel op de bovenkant.