×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties1 PortieVoorber.20 minKooktijd18 minTotale tijd38 min
Voedingswaarde

Portie grootte 2


Per portie
Calorieën 295
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 8g13%
Koolhydraten 15g5%
Eiwitten 38g76%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 grote bloemkool
300 g kipfilet
200 ml melk naar keuze
1 ui
1 teentje knoflook
10 g biologische roomboter
4 augurken

3

Bereidingswijze

• Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, en maal de bloemkool fijn tot het kleine rijstkorrels lijken. (Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook heel fijn snijden)
• Verhit wat roomboter in een wok en voeg hier de bloemkoolrijst aan toe
• Snijdt ondertussen de kipfilet in blokjes
• Snijdt de ui en knoflook
• Verhit roomboter in een koekenpan n voeg hier de kipfilet, knoflook en ui aan toe
• Houd de bloemkoolrijst goed in de gaten, het moet een beetje krokant worden met een lichtbruine kleur
• Als de kip ongeveer halfgaar is voeg je de currypasta en melk hieraan toe
• Zachtjes laten doorgaren
• Proef even of de bloemkool een krokantje heeft, zoja dan is deze klaar
• Als de kip volledig gegaard is kun je deze serveren over je bloemkoolrijst
• Snijd de augurk in plakjes en serveer deze erbij

Ingredients

 1 grote bloemkool
 300 g kipfilet
 200 ml melk naar keuze
 1 ui
 1 teentje knoflook
 10 g biologische roomboter
 4 augurken

Directions

1

3

Bereidingswijze

• Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, en maal de bloemkool fijn tot het kleine rijstkorrels lijken. (Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook heel fijn snijden)
• Verhit wat roomboter in een wok en voeg hier de bloemkoolrijst aan toe
• Snijdt ondertussen de kipfilet in blokjes
• Snijdt de ui en knoflook
• Verhit roomboter in een koekenpan n voeg hier de kipfilet, knoflook en ui aan toe
• Houd de bloemkoolrijst goed in de gaten, het moet een beetje krokant worden met een lichtbruine kleur
• Als de kip ongeveer halfgaar is voeg je de currypasta en melk hieraan toe
• Zachtjes laten doorgaren
• Proef even of de bloemkool een krokantje heeft, zoja dan is deze klaar
• Als de kip volledig gegaard is kun je deze serveren over je bloemkoolrijst
• Snijd de augurk in plakjes en serveer deze erbij

Gezonde kipcurry
  • Deel dit artikel:

Porties1 PortieVoorber.20 minKooktijd18 minTotale tijd38 min
Voedingswaarde

Portie grootte 2


Per portie
Calorieën 295
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 8g13%
Koolhydraten 15g5%
Eiwitten 38g76%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 grote bloemkool
300 g kipfilet
200 ml melk naar keuze
1 ui
1 teentje knoflook
10 g biologische roomboter
4 augurken

3

Bereidingswijze

• Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, en maal de bloemkool fijn tot het kleine rijstkorrels lijken. (Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook heel fijn snijden)
• Verhit wat roomboter in een wok en voeg hier de bloemkoolrijst aan toe
• Snijdt ondertussen de kipfilet in blokjes
• Snijdt de ui en knoflook
• Verhit roomboter in een koekenpan n voeg hier de kipfilet, knoflook en ui aan toe
• Houd de bloemkoolrijst goed in de gaten, het moet een beetje krokant worden met een lichtbruine kleur
• Als de kip ongeveer halfgaar is voeg je de currypasta en melk hieraan toe
• Zachtjes laten doorgaren
• Proef even of de bloemkool een krokantje heeft, zoja dan is deze klaar
• Als de kip volledig gegaard is kun je deze serveren over je bloemkoolrijst
• Snijd de augurk in plakjes en serveer deze erbij

Ingredients

 1 grote bloemkool
 300 g kipfilet
 200 ml melk naar keuze
 1 ui
 1 teentje knoflook
 10 g biologische roomboter
 4 augurken

Directions

1

3

Bereidingswijze

• Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, en maal de bloemkool fijn tot het kleine rijstkorrels lijken. (Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook heel fijn snijden)
• Verhit wat roomboter in een wok en voeg hier de bloemkoolrijst aan toe
• Snijdt ondertussen de kipfilet in blokjes
• Snijdt de ui en knoflook
• Verhit roomboter in een koekenpan n voeg hier de kipfilet, knoflook en ui aan toe
• Houd de bloemkoolrijst goed in de gaten, het moet een beetje krokant worden met een lichtbruine kleur
• Als de kip ongeveer halfgaar is voeg je de currypasta en melk hieraan toe
• Zachtjes laten doorgaren
• Proef even of de bloemkool een krokantje heeft, zoja dan is deze klaar
• Als de kip volledig gegaard is kun je deze serveren over je bloemkoolrijst
• Snijd de augurk in plakjes en serveer deze erbij

Gezonde kipcurry
  • Deel dit artikel:

Gezonde kipcurry

Porties1 PortieVoorber.20 minKooktijd18 minTotale tijd38 min
Voedingswaarde

Portie grootte 2


Per portie
Calorieën 295
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 8g13%
Koolhydraten 15g5%
Eiwitten 38g76%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

1 grote bloemkool
300 g kipfilet
200 ml melk naar keuze
1 ui
1 teentje knoflook
10 g biologische roomboter
4 augurken

3

Bereidingswijze

• Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, en maal de bloemkool fijn tot het kleine rijstkorrels lijken. (Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook heel fijn snijden)
• Verhit wat roomboter in een wok en voeg hier de bloemkoolrijst aan toe
• Snijdt ondertussen de kipfilet in blokjes
• Snijdt de ui en knoflook
• Verhit roomboter in een koekenpan n voeg hier de kipfilet, knoflook en ui aan toe
• Houd de bloemkoolrijst goed in de gaten, het moet een beetje krokant worden met een lichtbruine kleur
• Als de kip ongeveer halfgaar is voeg je de currypasta en melk hieraan toe
• Zachtjes laten doorgaren
• Proef even of de bloemkool een krokantje heeft, zoja dan is deze klaar
• Als de kip volledig gegaard is kun je deze serveren over je bloemkoolrijst
• Snijd de augurk in plakjes en serveer deze erbij

Ingredients

 1 grote bloemkool
 300 g kipfilet
 200 ml melk naar keuze
 1 ui
 1 teentje knoflook
 10 g biologische roomboter
 4 augurken

Directions

1

3

Bereidingswijze

• Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine, en maal de bloemkool fijn tot het kleine rijstkorrels lijken. (Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook heel fijn snijden)
• Verhit wat roomboter in een wok en voeg hier de bloemkoolrijst aan toe
• Snijdt ondertussen de kipfilet in blokjes
• Snijdt de ui en knoflook
• Verhit roomboter in een koekenpan n voeg hier de kipfilet, knoflook en ui aan toe
• Houd de bloemkoolrijst goed in de gaten, het moet een beetje krokant worden met een lichtbruine kleur
• Als de kip ongeveer halfgaar is voeg je de currypasta en melk hieraan toe
• Zachtjes laten doorgaren
• Proef even of de bloemkool een krokantje heeft, zoja dan is deze klaar
• Als de kip volledig gegaard is kun je deze serveren over je bloemkoolrijst
• Snijd de augurk in plakjes en serveer deze erbij

Gezonde kipcurry
  • Deel dit recept: