
Portie grootte 1
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 101
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 4.7g8%
- Koolhydraten 7.2g3%
- Eiwitten 6.2g13%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• kom
• oven
• zeef
• blender
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze in met een beetje olijfolie en zet dit opzij.
• Kook de bloemkool in heet water gaar, ongeveer 3-5 minuten. Doe na het koken de bloemkool in een zeef en laat het water uitlekken.
• Snijd de bloemkool met een mes fijn of mix even heel kort in de blender.
• Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin alle ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
• Vorm met de handen kleine kroketjes (25-35) en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
• Bak de bloemkoolkroketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege het bakken even om.
• Haal de bloemkoolkroketjes als ze gaar zijn uit de oven en serveer met je favoriete dipsaus! Zoals onze guacamole
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• kom
• oven
• zeef
• blender
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze in met een beetje olijfolie en zet dit opzij.
• Kook de bloemkool in heet water gaar, ongeveer 3-5 minuten. Doe na het koken de bloemkool in een zeef en laat het water uitlekken.
• Snijd de bloemkool met een mes fijn of mix even heel kort in de blender.
• Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin alle ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
• Vorm met de handen kleine kroketjes (25-35) en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
• Bak de bloemkoolkroketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege het bakken even om.
• Haal de bloemkoolkroketjes als ze gaar zijn uit de oven en serveer met je favoriete dipsaus! Zoals onze guacamole