×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Gevulde zoete aardappel
Porties2 PortiesVoorber.10 minKooktijd45 minTotale tijd55 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 zoete aardappel

Porties 2


Per portie
Calorieën 644
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 27g42%
Koolhydraten 81g27%
Eiwitten 18g36%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1


Ingredienten

2 grote zoete aardappels
1 eetlepel olijfolie
250 g cherry tomaten
160 g linzen
100 g radijsjes
100 g groene asperges
40 g rucola
20 g pijnboompitten
70 g naturel hummus
Voor de groene pestopread (alternatief: kant-en-klare groene pesto spread)
15 g basilicum
1 teen knoflook
20 g pijnboompitten
2 tl citroensap
1 el olijfolie
zwarte peper

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes

3

Bereidingswijze

• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.

• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.

• Kook de asperges voor 3 minuten.

• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.

• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.

p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!

Ingredients

 2 grote zoete aardappels
 1 eetlepel olijfolie
 250 g cherry tomaten
 160 g linzen
 100 g radijsjes
 100 g groene asperges
 40 g rucola
 20 g pijnboompitten
 70 g naturel hummus
 
 Voor de groene pestopread (alternatief: kant-en-klare groene pesto spread)
 15 g basilicum
 1 teen knoflook
 20 g pijnboompitten
 2 tl citroensap
 1 el olijfolie
 zwarte peper

Directions

1

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.

• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.

• Kook de asperges voor 3 minuten.

• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.

• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.

p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!

Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
  • Deel dit artikel:

Gevulde zoete aardappel
Porties2 PortiesVoorber.10 minKooktijd45 minTotale tijd55 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 zoete aardappel

Porties 2


Per portie
Calorieën 644
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 27g42%
Koolhydraten 81g27%
Eiwitten 18g36%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1


Ingredienten

2 grote zoete aardappels
1 eetlepel olijfolie
250 g cherry tomaten
160 g linzen
100 g radijsjes
100 g groene asperges
40 g rucola
20 g pijnboompitten
70 g naturel hummus
Voor de groene pestopread (alternatief: kant-en-klare groene pesto spread)
15 g basilicum
1 teen knoflook
20 g pijnboompitten
2 tl citroensap
1 el olijfolie
zwarte peper

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes

3

Bereidingswijze

• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.

• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.

• Kook de asperges voor 3 minuten.

• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.

• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.

p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!

Ingredients

 2 grote zoete aardappels
 1 eetlepel olijfolie
 250 g cherry tomaten
 160 g linzen
 100 g radijsjes
 100 g groene asperges
 40 g rucola
 20 g pijnboompitten
 70 g naturel hummus
 
 Voor de groene pestopread (alternatief: kant-en-klare groene pesto spread)
 15 g basilicum
 1 teen knoflook
 20 g pijnboompitten
 2 tl citroensap
 1 el olijfolie
 zwarte peper

Directions

1

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.

• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.

• Kook de asperges voor 3 minuten.

• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.

• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.

p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!

Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
  • Deel dit artikel:

Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel
Porties2 PortiesVoorber.10 minKooktijd45 minTotale tijd55 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 zoete aardappel

Porties 2


Per portie
Calorieën 644
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 27g42%
Koolhydraten 81g27%
Eiwitten 18g36%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1


Ingredienten

2 grote zoete aardappels
1 eetlepel olijfolie
250 g cherry tomaten
160 g linzen
100 g radijsjes
100 g groene asperges
40 g rucola
20 g pijnboompitten
70 g naturel hummus
Voor de groene pestopread (alternatief: kant-en-klare groene pesto spread)
15 g basilicum
1 teen knoflook
20 g pijnboompitten
2 tl citroensap
1 el olijfolie
zwarte peper

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes

3

Bereidingswijze

• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.

• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.

• Kook de asperges voor 3 minuten.

• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.

• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.

p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!

Ingredients

 2 grote zoete aardappels
 1 eetlepel olijfolie
 250 g cherry tomaten
 160 g linzen
 100 g radijsjes
 100 g groene asperges
 40 g rucola
 20 g pijnboompitten
 70 g naturel hummus
 
 Voor de groene pestopread (alternatief: kant-en-klare groene pesto spread)
 15 g basilicum
 1 teen knoflook
 20 g pijnboompitten
 2 tl citroensap
 1 el olijfolie
 zwarte peper

Directions

1

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.

• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.

• Kook de asperges voor 3 minuten.

• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.

• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.

p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!

Gevulde zoete aardappel
  • Deel dit recept: