×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

gezonde curry madras
Porties4 PortiesVoorber.15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie curry madras

Porties 4


Per portie
Calorieën 491
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 7.9g13%
Koolhydraten 67.5g23%
Eiwitten 33.2g67%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g basmatirijst of zilvervliesrijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
½ citroen, uitgeperst
3 el magere yoghurt
1 el kerrie madras
1 tl komijnpoeder
2 el kokosolie
400 g kipfilet
50 g gedroogde abrikozen
3 dl kippenbouillon
Eventueel peterselie ter garnering

2

Benodigdheden

• Staafmixer
• Koekenpan
• Schaar

3

Bereidingswijze

• Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
• Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
• Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
• Doe de in stukken gesneden kip erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
• Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
• Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
• Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met de rijst.

Ingredients

 300 g basmatirijst of zilvervliesrijst
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 klein blikje tomatenpuree
 ½ citroen, uitgeperst
 3 el magere yoghurt
 1 el kerrie madras
 1 tl komijnpoeder
 2 el kokosolie
 400 g kipfilet
 50 g gedroogde abrikozen
 3 dl kippenbouillon
 Eventueel peterselie ter garnering

Directions

1

2

Benodigdheden

• Staafmixer
• Koekenpan
• Schaar

2

3

Bereidingswijze

• Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
• Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
• Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
• Doe de in stukken gesneden kip erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
• Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
• Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
• Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met de rijst.

Curry madras met kip
gezonde curry madras
  • Deel dit artikel:

gezonde curry madras
Porties4 PortiesVoorber.15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie curry madras

Porties 4


Per portie
Calorieën 491
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 7.9g13%
Koolhydraten 67.5g23%
Eiwitten 33.2g67%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g basmatirijst of zilvervliesrijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
½ citroen, uitgeperst
3 el magere yoghurt
1 el kerrie madras
1 tl komijnpoeder
2 el kokosolie
400 g kipfilet
50 g gedroogde abrikozen
3 dl kippenbouillon
Eventueel peterselie ter garnering

2

Benodigdheden

• Staafmixer
• Koekenpan
• Schaar

3

Bereidingswijze

• Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
• Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
• Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
• Doe de in stukken gesneden kip erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
• Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
• Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
• Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met de rijst.

Ingredients

 300 g basmatirijst of zilvervliesrijst
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 klein blikje tomatenpuree
 ½ citroen, uitgeperst
 3 el magere yoghurt
 1 el kerrie madras
 1 tl komijnpoeder
 2 el kokosolie
 400 g kipfilet
 50 g gedroogde abrikozen
 3 dl kippenbouillon
 Eventueel peterselie ter garnering

Directions

1

2

Benodigdheden

• Staafmixer
• Koekenpan
• Schaar

2

3

Bereidingswijze

• Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
• Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
• Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
• Doe de in stukken gesneden kip erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
• Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
• Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
• Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met de rijst.

Curry madras met kip
gezonde curry madras
  • Deel dit artikel:

Curry madras met kip

gezonde curry madras
Porties4 PortiesVoorber.15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie curry madras

Porties 4


Per portie
Calorieën 491
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 7.9g13%
Koolhydraten 67.5g23%
Eiwitten 33.2g67%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g basmatirijst of zilvervliesrijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
½ citroen, uitgeperst
3 el magere yoghurt
1 el kerrie madras
1 tl komijnpoeder
2 el kokosolie
400 g kipfilet
50 g gedroogde abrikozen
3 dl kippenbouillon
Eventueel peterselie ter garnering

2

Benodigdheden

• Staafmixer
• Koekenpan
• Schaar

3

Bereidingswijze

• Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
• Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
• Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
• Doe de in stukken gesneden kip erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
• Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
• Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
• Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met de rijst.

Ingredients

 300 g basmatirijst of zilvervliesrijst
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 klein blikje tomatenpuree
 ½ citroen, uitgeperst
 3 el magere yoghurt
 1 el kerrie madras
 1 tl komijnpoeder
 2 el kokosolie
 400 g kipfilet
 50 g gedroogde abrikozen
 3 dl kippenbouillon
 Eventueel peterselie ter garnering

Directions

1

2

Benodigdheden

• Staafmixer
• Koekenpan
• Schaar

2

3

Bereidingswijze

• Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
• Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
• Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
• Doe de in stukken gesneden kip erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
• Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
• Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
• Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met de rijst.

Curry madras met kip
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op