×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Afvallen
Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 kom met croutons

Porties 4


Per portie
Calorieën 209
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 6.4g10%
Koolhydraten 23.4g8%
Eiwitten 10.2g21%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de soep
2 flinke stronken broccoli
1 courgette
1 ui
1 l water
2 groentebouillonblokjes
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
Voor de croutons
1 snee volkorenbrood
1 tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
½ el olijfolie

2

Benodigdheden

• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer

3

Bereidingswijze

Bereiding soep

• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.

Bereiding croutons

• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.

• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ingredients

Voor de soep
 2 flinke stronken broccoli
 1 courgette
 1 ui
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 1 el olijfolie
 2 teentjes knoflook
Voor de croutons
 1 snee volkorenbrood
 1 tl Italiaanse kruiden
 1 teentje knoflook
 ½ el olijfolie

Directions

1

2

Benodigdheden

• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer

2

3

Bereidingswijze

Bereiding soep

• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.

Bereiding croutons

• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.

• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Courgettesoep met croutons
Afvallen
  • Deel dit artikel:

Afvallen
Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 kom met croutons

Porties 4


Per portie
Calorieën 209
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 6.4g10%
Koolhydraten 23.4g8%
Eiwitten 10.2g21%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de soep
2 flinke stronken broccoli
1 courgette
1 ui
1 l water
2 groentebouillonblokjes
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
Voor de croutons
1 snee volkorenbrood
1 tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
½ el olijfolie

2

Benodigdheden

• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer

3

Bereidingswijze

Bereiding soep

• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.

Bereiding croutons

• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.

• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ingredients

Voor de soep
 2 flinke stronken broccoli
 1 courgette
 1 ui
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 1 el olijfolie
 2 teentjes knoflook
Voor de croutons
 1 snee volkorenbrood
 1 tl Italiaanse kruiden
 1 teentje knoflook
 ½ el olijfolie

Directions

1

2

Benodigdheden

• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer

2

3

Bereidingswijze

Bereiding soep

• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.

Bereiding croutons

• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.

• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Courgettesoep met croutons
Afvallen
  • Deel dit artikel:

Courgettesoep met croutons

Afvallen
Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 kom met croutons

Porties 4


Per portie
Calorieën 209
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 6.4g10%
Koolhydraten 23.4g8%
Eiwitten 10.2g21%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

Voor de soep
2 flinke stronken broccoli
1 courgette
1 ui
1 l water
2 groentebouillonblokjes
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
Voor de croutons
1 snee volkorenbrood
1 tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
½ el olijfolie

2

Benodigdheden

• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer

3

Bereidingswijze

Bereiding soep

• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.

Bereiding croutons

• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.

• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ingredients

Voor de soep
 2 flinke stronken broccoli
 1 courgette
 1 ui
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 1 el olijfolie
 2 teentjes knoflook
Voor de croutons
 1 snee volkorenbrood
 1 tl Italiaanse kruiden
 1 teentje knoflook
 ½ el olijfolie

Directions

1

2

Benodigdheden

• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer

2

3

Bereidingswijze

Bereiding soep

• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.

Bereiding croutons

• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.

• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Courgettesoep met croutons
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op