
Portie grootte 1 kom met croutons
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 209
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 6.4g10%
- Koolhydraten 23.4g8%
- Eiwitten 10.2g21%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer
3
Bereidingswijze
Bereiding soep
• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.
Bereiding croutons
• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.
• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Soeppan
• Koekenpan
• Snijplank
• Knoflookpers
• Staafmixer
3
Bereidingswijze
Bereiding soep
• Fruit in een soeppan de ui en uitgeperste knoflook aan in de olie tot de uien glazig zijn.
• Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe in de pan en bak enkele minuten mee.
• Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
• Snijd de broccoli in stukken en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken met de bouillon.
• Prik met een vork in de broccoli en als hij goed gaar is pureer je het geheel met een staafmixer.
• Laat nog even door pruttelen en serveer daarna eventueel met wat knapperige croutons.
Bereiding croutons
• Verhit een pan op middelhoog vuur met een halve eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak dit kort aan. Snijd het brood in blokjes en doe deze in de pan.
• Voeg de kruiden toe en bak het brood aan tot het knapperig is.
• Serveer met de soep of bewaar het nog 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.