×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Chocolade koekje gezond
Porties14 PortiesVoorber.5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 koekje

Porties 14


Per portie
Calorieën 129
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4.8g8%
Koolhydraten 17.3g6%
Eiwitten 2.8g6%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

100 g havermout
100 g volkorenmeel of speltmeel
1,50 tl bakpoeder
1,50 tl kaneel
2 el roomboter, gesmolten
1 tl vanille extract (Dr. Oetker)
1 groot ei
125 g honing
75 g pure chocolade (72%)

2

Benodigdheden

• 2 mengkommen
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier
• Snijplank
• Mes
• Houten spatel

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Pak twee kommen, één voor de droge ingredienten en één voor de natte.
• Meng in de ene kom de havermout, meel, bakpoeder en kaneel met elkaar
• Smelt de roomboter in de andere kom. Meng hierin de vanille extract en het ei. Roer daarna de honing erdoorheen.
• Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en gebruik een houten spatel om het tot een glad beslag te krijgen.
• Pak de helft van de chocolade, hak dit in stukjes en meng door het beslag.
• Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast, of voor 15 minuten in de vriezer.
• Gebruik je handen om van het beslag ongeveer 13-15 koekjes te vormen.
• Bak een bakplaat en doe hierop een bakpapiertje.
• Verdeel de koekjes over de bakplaat.
• Bak de koekjes voor 12-13 minuten in de oven, of tot ze bruin beginnen te worden aan de randen.
• Zodra je de koekjes uit de oven hebt gehaald, druk je de overige stukjes chocola op de koekjes.
• Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
• Eetsmakelijk!

Ingredients

 100 g havermout
 100 g volkorenmeel of speltmeel
 1,50 tl bakpoeder
 1,50 tl kaneel
 2 el roomboter, gesmolten
 1 tl vanille extract (Dr. Oetker)
 1 groot ei
 125 g honing
 75 g pure chocolade (72%)

Directions

1

2

Benodigdheden

• 2 mengkommen
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier
• Snijplank
• Mes
• Houten spatel

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Pak twee kommen, één voor de droge ingredienten en één voor de natte.
• Meng in de ene kom de havermout, meel, bakpoeder en kaneel met elkaar
• Smelt de roomboter in de andere kom. Meng hierin de vanille extract en het ei. Roer daarna de honing erdoorheen.
• Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en gebruik een houten spatel om het tot een glad beslag te krijgen.
• Pak de helft van de chocolade, hak dit in stukjes en meng door het beslag.
• Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast, of voor 15 minuten in de vriezer.
• Gebruik je handen om van het beslag ongeveer 13-15 koekjes te vormen.
• Bak een bakplaat en doe hierop een bakpapiertje.
• Verdeel de koekjes over de bakplaat.
• Bak de koekjes voor 12-13 minuten in de oven, of tot ze bruin beginnen te worden aan de randen.
• Zodra je de koekjes uit de oven hebt gehaald, druk je de overige stukjes chocola op de koekjes.
• Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
• Eetsmakelijk!

Chocolate chip cookies
Chocolade koekje gezond
  • Deel dit artikel:

Chocolade koekje gezond
Porties14 PortiesVoorber.5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 koekje

Porties 14


Per portie
Calorieën 129
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4.8g8%
Koolhydraten 17.3g6%
Eiwitten 2.8g6%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

100 g havermout
100 g volkorenmeel of speltmeel
1,50 tl bakpoeder
1,50 tl kaneel
2 el roomboter, gesmolten
1 tl vanille extract (Dr. Oetker)
1 groot ei
125 g honing
75 g pure chocolade (72%)

2

Benodigdheden

• 2 mengkommen
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier
• Snijplank
• Mes
• Houten spatel

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Pak twee kommen, één voor de droge ingredienten en één voor de natte.
• Meng in de ene kom de havermout, meel, bakpoeder en kaneel met elkaar
• Smelt de roomboter in de andere kom. Meng hierin de vanille extract en het ei. Roer daarna de honing erdoorheen.
• Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en gebruik een houten spatel om het tot een glad beslag te krijgen.
• Pak de helft van de chocolade, hak dit in stukjes en meng door het beslag.
• Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast, of voor 15 minuten in de vriezer.
• Gebruik je handen om van het beslag ongeveer 13-15 koekjes te vormen.
• Bak een bakplaat en doe hierop een bakpapiertje.
• Verdeel de koekjes over de bakplaat.
• Bak de koekjes voor 12-13 minuten in de oven, of tot ze bruin beginnen te worden aan de randen.
• Zodra je de koekjes uit de oven hebt gehaald, druk je de overige stukjes chocola op de koekjes.
• Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
• Eetsmakelijk!

Ingredients

 100 g havermout
 100 g volkorenmeel of speltmeel
 1,50 tl bakpoeder
 1,50 tl kaneel
 2 el roomboter, gesmolten
 1 tl vanille extract (Dr. Oetker)
 1 groot ei
 125 g honing
 75 g pure chocolade (72%)

Directions

1

2

Benodigdheden

• 2 mengkommen
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier
• Snijplank
• Mes
• Houten spatel

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Pak twee kommen, één voor de droge ingredienten en één voor de natte.
• Meng in de ene kom de havermout, meel, bakpoeder en kaneel met elkaar
• Smelt de roomboter in de andere kom. Meng hierin de vanille extract en het ei. Roer daarna de honing erdoorheen.
• Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en gebruik een houten spatel om het tot een glad beslag te krijgen.
• Pak de helft van de chocolade, hak dit in stukjes en meng door het beslag.
• Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast, of voor 15 minuten in de vriezer.
• Gebruik je handen om van het beslag ongeveer 13-15 koekjes te vormen.
• Bak een bakplaat en doe hierop een bakpapiertje.
• Verdeel de koekjes over de bakplaat.
• Bak de koekjes voor 12-13 minuten in de oven, of tot ze bruin beginnen te worden aan de randen.
• Zodra je de koekjes uit de oven hebt gehaald, druk je de overige stukjes chocola op de koekjes.
• Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
• Eetsmakelijk!

Chocolate chip cookies
Chocolade koekje gezond
  • Deel dit artikel:

Chocolate chip cookies

Chocolade koekje gezond
Porties14 PortiesVoorber.5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 koekje

Porties 14


Per portie
Calorieën 129
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4.8g8%
Koolhydraten 17.3g6%
Eiwitten 2.8g6%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

100 g havermout
100 g volkorenmeel of speltmeel
1,50 tl bakpoeder
1,50 tl kaneel
2 el roomboter, gesmolten
1 tl vanille extract (Dr. Oetker)
1 groot ei
125 g honing
75 g pure chocolade (72%)

2

Benodigdheden

• 2 mengkommen
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier
• Snijplank
• Mes
• Houten spatel

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Pak twee kommen, één voor de droge ingredienten en één voor de natte.
• Meng in de ene kom de havermout, meel, bakpoeder en kaneel met elkaar
• Smelt de roomboter in de andere kom. Meng hierin de vanille extract en het ei. Roer daarna de honing erdoorheen.
• Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en gebruik een houten spatel om het tot een glad beslag te krijgen.
• Pak de helft van de chocolade, hak dit in stukjes en meng door het beslag.
• Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast, of voor 15 minuten in de vriezer.
• Gebruik je handen om van het beslag ongeveer 13-15 koekjes te vormen.
• Bak een bakplaat en doe hierop een bakpapiertje.
• Verdeel de koekjes over de bakplaat.
• Bak de koekjes voor 12-13 minuten in de oven, of tot ze bruin beginnen te worden aan de randen.
• Zodra je de koekjes uit de oven hebt gehaald, druk je de overige stukjes chocola op de koekjes.
• Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
• Eetsmakelijk!

Ingredients

 100 g havermout
 100 g volkorenmeel of speltmeel
 1,50 tl bakpoeder
 1,50 tl kaneel
 2 el roomboter, gesmolten
 1 tl vanille extract (Dr. Oetker)
 1 groot ei
 125 g honing
 75 g pure chocolade (72%)

Directions

1

2

Benodigdheden

• 2 mengkommen
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier
• Snijplank
• Mes
• Houten spatel

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Pak twee kommen, één voor de droge ingredienten en één voor de natte.
• Meng in de ene kom de havermout, meel, bakpoeder en kaneel met elkaar
• Smelt de roomboter in de andere kom. Meng hierin de vanille extract en het ei. Roer daarna de honing erdoorheen.
• Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en gebruik een houten spatel om het tot een glad beslag te krijgen.
• Pak de helft van de chocolade, hak dit in stukjes en meng door het beslag.
• Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast, of voor 15 minuten in de vriezer.
• Gebruik je handen om van het beslag ongeveer 13-15 koekjes te vormen.
• Bak een bakplaat en doe hierop een bakpapiertje.
• Verdeel de koekjes over de bakplaat.
• Bak de koekjes voor 12-13 minuten in de oven, of tot ze bruin beginnen te worden aan de randen.
• Zodra je de koekjes uit de oven hebt gehaald, druk je de overige stukjes chocola op de koekjes.
• Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
• Eetsmakelijk!

Chocolate chip cookies
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op