×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

makkelijke carport cake
Porties6 PortiesVoorber.15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 6


Per portie
Calorieën 247
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 9.9g16%
Koolhydraten 29g10%
Eiwitten 8.8g18%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

150 g geraspte wortels
200 g speltmeel
2 bananen
100 ml magere melk
65 g ongezouten walnoten waarvan 10 gram voor de topping
50 g verse dadels zonder pit
2 eieren
1 tsp bakpoeder
3 tsp kaneel
3 tsp koek en speculaaskruiden
PAM spray of ander plantaardige vet
Voor de topping:
200 g zuivelspread light
100 g magere kwark
1 tbsp zoetstof, honing of ahornsiroop
1 citroen

2

Benodigdheden

• keukenmachine
• springvorm, voor dit recept is een springvorm van 20 cm doorsnede gebruikt
• bakpapier

3

Bereidingswijze

• Warm de oven voor op 180 graden.
• Rasp de wortel fijn (of koop de kant en klare in de supermarkt) en hak de walnoten fijn.
• Pak je keukenmachine en mix hierin de bananen, de eieren, de dadels en de melk tot een mooie massa.
• Meng in een andere kom de droge ingredienten: speltmeel, bakpoeder, alle kruiden. Doe de bananenmassa er bij en roer alles goed door elkaar tot je een mooie beslag hebt.
• Voeg de wortel en 60 gram gehakte walnoten bij het beslag en roer nog eens goed door.
• Pak je springvorm, leg het bakpapier op de onderkant en vet de randen goed in. Doe al het beslag in je springvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Als de carrot cake klaar is laat je deze eerst goed afkoelen.
topping
Als de carrot cake is afgekoeld dan kan je de topping maken.
• Mix de zuivelspread(zorg ervoor dat de zuivelspread light goed op kamertemperatuur is. Dit roert makkelijker), de magere kwark, je zoetmiddel en wat citroensap door elkaar.
Proef het natuurlijk even voor je het gebruikt. Voeg naar smaak meer citroensap of zoetmiddel toe.
• Smeer je topping over de carrot cake.. Strooi de rest van de walnoten over de taart en rasp er nog wat citroenschil overheen. Lekker en het staat mooi.
Bon apetite!

Ingredients

 150 g geraspte wortels
 200 g speltmeel
 2 bananen
 100 ml magere melk
 65 g ongezouten walnoten waarvan 10 gram voor de topping
 50 g verse dadels zonder pit
 2 eieren
 1 tsp bakpoeder
 3 tsp kaneel
 3 tsp koek en speculaaskruiden
 PAM spray of ander plantaardige vet
Voor de topping:
 200 g zuivelspread light
 100 g magere kwark
 1 tbsp zoetstof, honing of ahornsiroop
 1 citroen

Directions

1

2

Benodigdheden

• keukenmachine
• springvorm, voor dit recept is een springvorm van 20 cm doorsnede gebruikt
• bakpapier

2

3

Bereidingswijze

• Warm de oven voor op 180 graden.
• Rasp de wortel fijn (of koop de kant en klare in de supermarkt) en hak de walnoten fijn.
• Pak je keukenmachine en mix hierin de bananen, de eieren, de dadels en de melk tot een mooie massa.
• Meng in een andere kom de droge ingredienten: speltmeel, bakpoeder, alle kruiden. Doe de bananenmassa er bij en roer alles goed door elkaar tot je een mooie beslag hebt.
• Voeg de wortel en 60 gram gehakte walnoten bij het beslag en roer nog eens goed door.
• Pak je springvorm, leg het bakpapier op de onderkant en vet de randen goed in. Doe al het beslag in je springvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Als de carrot cake klaar is laat je deze eerst goed afkoelen.
topping
Als de carrot cake is afgekoeld dan kan je de topping maken.
• Mix de zuivelspread(zorg ervoor dat de zuivelspread light goed op kamertemperatuur is. Dit roert makkelijker), de magere kwark, je zoetmiddel en wat citroensap door elkaar.
Proef het natuurlijk even voor je het gebruikt. Voeg naar smaak meer citroensap of zoetmiddel toe.
• Smeer je topping over de carrot cake.. Strooi de rest van de walnoten over de taart en rasp er nog wat citroenschil overheen. Lekker en het staat mooi.
Bon apetite!

Carrot cake
makkelijke carport cake
  • Deel dit artikel:

makkelijke carport cake
Porties6 PortiesVoorber.15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 6


Per portie
Calorieën 247
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 9.9g16%
Koolhydraten 29g10%
Eiwitten 8.8g18%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

150 g geraspte wortels
200 g speltmeel
2 bananen
100 ml magere melk
65 g ongezouten walnoten waarvan 10 gram voor de topping
50 g verse dadels zonder pit
2 eieren
1 tsp bakpoeder
3 tsp kaneel
3 tsp koek en speculaaskruiden
PAM spray of ander plantaardige vet
Voor de topping:
200 g zuivelspread light
100 g magere kwark
1 tbsp zoetstof, honing of ahornsiroop
1 citroen

2

Benodigdheden

• keukenmachine
• springvorm, voor dit recept is een springvorm van 20 cm doorsnede gebruikt
• bakpapier

3

Bereidingswijze

• Warm de oven voor op 180 graden.
• Rasp de wortel fijn (of koop de kant en klare in de supermarkt) en hak de walnoten fijn.
• Pak je keukenmachine en mix hierin de bananen, de eieren, de dadels en de melk tot een mooie massa.
• Meng in een andere kom de droge ingredienten: speltmeel, bakpoeder, alle kruiden. Doe de bananenmassa er bij en roer alles goed door elkaar tot je een mooie beslag hebt.
• Voeg de wortel en 60 gram gehakte walnoten bij het beslag en roer nog eens goed door.
• Pak je springvorm, leg het bakpapier op de onderkant en vet de randen goed in. Doe al het beslag in je springvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Als de carrot cake klaar is laat je deze eerst goed afkoelen.
topping
Als de carrot cake is afgekoeld dan kan je de topping maken.
• Mix de zuivelspread(zorg ervoor dat de zuivelspread light goed op kamertemperatuur is. Dit roert makkelijker), de magere kwark, je zoetmiddel en wat citroensap door elkaar.
Proef het natuurlijk even voor je het gebruikt. Voeg naar smaak meer citroensap of zoetmiddel toe.
• Smeer je topping over de carrot cake.. Strooi de rest van de walnoten over de taart en rasp er nog wat citroenschil overheen. Lekker en het staat mooi.
Bon apetite!

Ingredients

 150 g geraspte wortels
 200 g speltmeel
 2 bananen
 100 ml magere melk
 65 g ongezouten walnoten waarvan 10 gram voor de topping
 50 g verse dadels zonder pit
 2 eieren
 1 tsp bakpoeder
 3 tsp kaneel
 3 tsp koek en speculaaskruiden
 PAM spray of ander plantaardige vet
Voor de topping:
 200 g zuivelspread light
 100 g magere kwark
 1 tbsp zoetstof, honing of ahornsiroop
 1 citroen

Directions

1

2

Benodigdheden

• keukenmachine
• springvorm, voor dit recept is een springvorm van 20 cm doorsnede gebruikt
• bakpapier

2

3

Bereidingswijze

• Warm de oven voor op 180 graden.
• Rasp de wortel fijn (of koop de kant en klare in de supermarkt) en hak de walnoten fijn.
• Pak je keukenmachine en mix hierin de bananen, de eieren, de dadels en de melk tot een mooie massa.
• Meng in een andere kom de droge ingredienten: speltmeel, bakpoeder, alle kruiden. Doe de bananenmassa er bij en roer alles goed door elkaar tot je een mooie beslag hebt.
• Voeg de wortel en 60 gram gehakte walnoten bij het beslag en roer nog eens goed door.
• Pak je springvorm, leg het bakpapier op de onderkant en vet de randen goed in. Doe al het beslag in je springvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Als de carrot cake klaar is laat je deze eerst goed afkoelen.
topping
Als de carrot cake is afgekoeld dan kan je de topping maken.
• Mix de zuivelspread(zorg ervoor dat de zuivelspread light goed op kamertemperatuur is. Dit roert makkelijker), de magere kwark, je zoetmiddel en wat citroensap door elkaar.
Proef het natuurlijk even voor je het gebruikt. Voeg naar smaak meer citroensap of zoetmiddel toe.
• Smeer je topping over de carrot cake.. Strooi de rest van de walnoten over de taart en rasp er nog wat citroenschil overheen. Lekker en het staat mooi.
Bon apetite!

Carrot cake
makkelijke carport cake
  • Deel dit artikel:

Carrot cake

makkelijke carport cake
Porties6 PortiesVoorber.15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1

Porties 6


Per portie
Calorieën 247
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 9.9g16%
Koolhydraten 29g10%
Eiwitten 8.8g18%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

150 g geraspte wortels
200 g speltmeel
2 bananen
100 ml magere melk
65 g ongezouten walnoten waarvan 10 gram voor de topping
50 g verse dadels zonder pit
2 eieren
1 tsp bakpoeder
3 tsp kaneel
3 tsp koek en speculaaskruiden
PAM spray of ander plantaardige vet
Voor de topping:
200 g zuivelspread light
100 g magere kwark
1 tbsp zoetstof, honing of ahornsiroop
1 citroen

2

Benodigdheden

• keukenmachine
• springvorm, voor dit recept is een springvorm van 20 cm doorsnede gebruikt
• bakpapier

3

Bereidingswijze

• Warm de oven voor op 180 graden.
• Rasp de wortel fijn (of koop de kant en klare in de supermarkt) en hak de walnoten fijn.
• Pak je keukenmachine en mix hierin de bananen, de eieren, de dadels en de melk tot een mooie massa.
• Meng in een andere kom de droge ingredienten: speltmeel, bakpoeder, alle kruiden. Doe de bananenmassa er bij en roer alles goed door elkaar tot je een mooie beslag hebt.
• Voeg de wortel en 60 gram gehakte walnoten bij het beslag en roer nog eens goed door.
• Pak je springvorm, leg het bakpapier op de onderkant en vet de randen goed in. Doe al het beslag in je springvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Als de carrot cake klaar is laat je deze eerst goed afkoelen.
topping
Als de carrot cake is afgekoeld dan kan je de topping maken.
• Mix de zuivelspread(zorg ervoor dat de zuivelspread light goed op kamertemperatuur is. Dit roert makkelijker), de magere kwark, je zoetmiddel en wat citroensap door elkaar.
Proef het natuurlijk even voor je het gebruikt. Voeg naar smaak meer citroensap of zoetmiddel toe.
• Smeer je topping over de carrot cake.. Strooi de rest van de walnoten over de taart en rasp er nog wat citroenschil overheen. Lekker en het staat mooi.
Bon apetite!

Ingredients

 150 g geraspte wortels
 200 g speltmeel
 2 bananen
 100 ml magere melk
 65 g ongezouten walnoten waarvan 10 gram voor de topping
 50 g verse dadels zonder pit
 2 eieren
 1 tsp bakpoeder
 3 tsp kaneel
 3 tsp koek en speculaaskruiden
 PAM spray of ander plantaardige vet
Voor de topping:
 200 g zuivelspread light
 100 g magere kwark
 1 tbsp zoetstof, honing of ahornsiroop
 1 citroen

Directions

1

2

Benodigdheden

• keukenmachine
• springvorm, voor dit recept is een springvorm van 20 cm doorsnede gebruikt
• bakpapier

2

3

Bereidingswijze

• Warm de oven voor op 180 graden.
• Rasp de wortel fijn (of koop de kant en klare in de supermarkt) en hak de walnoten fijn.
• Pak je keukenmachine en mix hierin de bananen, de eieren, de dadels en de melk tot een mooie massa.
• Meng in een andere kom de droge ingredienten: speltmeel, bakpoeder, alle kruiden. Doe de bananenmassa er bij en roer alles goed door elkaar tot je een mooie beslag hebt.
• Voeg de wortel en 60 gram gehakte walnoten bij het beslag en roer nog eens goed door.
• Pak je springvorm, leg het bakpapier op de onderkant en vet de randen goed in. Doe al het beslag in je springvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
Als de carrot cake klaar is laat je deze eerst goed afkoelen.
topping
Als de carrot cake is afgekoeld dan kan je de topping maken.
• Mix de zuivelspread(zorg ervoor dat de zuivelspread light goed op kamertemperatuur is. Dit roert makkelijker), de magere kwark, je zoetmiddel en wat citroensap door elkaar.
Proef het natuurlijk even voor je het gebruikt. Voeg naar smaak meer citroensap of zoetmiddel toe.
• Smeer je topping over de carrot cake.. Strooi de rest van de walnoten over de taart en rasp er nog wat citroenschil overheen. Lekker en het staat mooi.
Bon apetite!

Carrot cake
  • Deel dit recept:

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kirsten TonkesAnja Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anja
Gast
Anja

Ziet er heerlijk uit! Kun je misschien nog de ingrediënten voor de topping erbij zetten, die zie ik niet staan nu?
Dank!

Kirsten Tonkes
Editor

Het is aangepast en ze staan erbij!