×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Porties4 PortiesVoorber.5 minKooktijd10 minTotale tijd15 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 bietenburger

Porties 4


Per portie
Calorieën 226
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4g7%
Koolhydraten 34.5g12%
Eiwitten 9.6g20%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g rode bieten
100 g havermout
100 g linzen
65 g tarwebloem
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 el pindakaas

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings

Ingredients

 300 g rode bieten
 100 g havermout
 100 g linzen
 65 g tarwebloem
 1 kleine ui
 2 teentjes knoflook
 2 tl gedroogde tijm
 1 el pindakaas

Directions

1

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

2

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings

Bietenburgers
  • Deel dit artikel:

Porties4 PortiesVoorber.5 minKooktijd10 minTotale tijd15 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 bietenburger

Porties 4


Per portie
Calorieën 226
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4g7%
Koolhydraten 34.5g12%
Eiwitten 9.6g20%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g rode bieten
100 g havermout
100 g linzen
65 g tarwebloem
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 el pindakaas

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings

Ingredients

 300 g rode bieten
 100 g havermout
 100 g linzen
 65 g tarwebloem
 1 kleine ui
 2 teentjes knoflook
 2 tl gedroogde tijm
 1 el pindakaas

Directions

1

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

2

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings

Bietenburgers
  • Deel dit artikel:

Bietenburgers

Porties4 PortiesVoorber.5 minKooktijd10 minTotale tijd15 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 bietenburger

Porties 4


Per portie
Calorieën 226
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 4g7%
Koolhydraten 34.5g12%
Eiwitten 9.6g20%

* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

300 g rode bieten
100 g havermout
100 g linzen
65 g tarwebloem
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 el pindakaas

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings

Ingredients

 300 g rode bieten
 100 g havermout
 100 g linzen
 65 g tarwebloem
 1 kleine ui
 2 teentjes knoflook
 2 tl gedroogde tijm
 1 el pindakaas

Directions

1

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

2

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings

Bietenburgers
  • Deel dit recept:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op