
Portie grootte 1/14e
Porties 14
- Per portie
- Calorieën 195
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 12g19%
- Koolhydraten 13g5%
- Eiwitten 6.5g13%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Oven
• Brownievorm
• Bakpapier
• Bakspray
• Spatel
• Kom
• Keukenweegschaal
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Bekleed de brownievorm met bakpapier en spray in met bakspray
• Doe in de mengkom de helft van de appelmoes met de 225 gram pindakaas en vanille extract
• Meng dit tot een glad geheel
• Voeg de overige ingrediënten toe behalve de chocolade
• Breek de chocolade in stukjes en meng deze als laatste door het mengsel
• Verdeel het mengsel over de brownievorm
• Bak 20 minuten in de oven
Let op: de brownies lijken nog niet gaar, maar laat ze minimaal een kwartier afkoelen. Dan zijn ze stevig en kun je ze aansnijden.
Tips & tricks:
• Speltmeel is te vervangen door andere soorten melen zoals: amandelmeel, kokosmeel, havermoutmeel etc
• Honing is ook te vervangen door speltstroop of agavesiroop
• Is het deeg te droog? Doe er dan druppel voor druppel wat melk of water bij tot het wat gladder is, doe dit wel heel
voorzichtig!
• De vanillesmaak van Orangefit kun je ook gebruiken, maar chocolade is gewoonweg lekkerder in deze brownies!
• Het ei is ook te vervangen door een rijpe banaan
Bewaaradvies: voor het behouden van de versheid bewaren in de vriezer in een luchtdichte tupperware!
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Oven
• Brownievorm
• Bakpapier
• Bakspray
• Spatel
• Kom
• Keukenweegschaal
3
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Bekleed de brownievorm met bakpapier en spray in met bakspray
• Doe in de mengkom de helft van de appelmoes met de 225 gram pindakaas en vanille extract
• Meng dit tot een glad geheel
• Voeg de overige ingrediënten toe behalve de chocolade
• Breek de chocolade in stukjes en meng deze als laatste door het mengsel
• Verdeel het mengsel over de brownievorm
• Bak 20 minuten in de oven
Let op: de brownies lijken nog niet gaar, maar laat ze minimaal een kwartier afkoelen. Dan zijn ze stevig en kun je ze aansnijden.
Tips & tricks:
• Speltmeel is te vervangen door andere soorten melen zoals: amandelmeel, kokosmeel, havermoutmeel etc
• Honing is ook te vervangen door speltstroop of agavesiroop
• Is het deeg te droog? Doe er dan druppel voor druppel wat melk of water bij tot het wat gladder is, doe dit wel heel
voorzichtig!
• De vanillesmaak van Orangefit kun je ook gebruiken, maar chocolade is gewoonweg lekkerder in deze brownies!
• Het ei is ook te vervangen door een rijpe banaan
Bewaaradvies: voor het behouden van de versheid bewaren in de vriezer in een luchtdichte tupperware!