×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd35 minTotale tijd45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie

Porties 4


Per portie
Calorieën 637
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 26g40%
Koolhydraten 68g23%
Eiwitten 29g58%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g basmatirijst
3 aubergines
5 roma tomaten
200 g vegetarisch gehakt
2 knoflookteentjes
780 g frito (tomatensaus)
125 g mozzarella
50 g geraspte 30+ kaas
2 eetlepels gedroogde basilicum
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel olijfolie

2

Benodigdheden

• Grillpan/grillplaat of ovengrill
• Koekenpan
• (steel)pan
• Snijplank
• Mes
• Ovenschaal

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snijd de aubergine in plakken van +/- 1 cm en grill deze in een grillpan/grillplaat/grilloven tot ze bruine strepen hebben
• Zet ondertussen een andere pan op laag vuur en voeg de olijfolie met geperste knoflookteentjes toe
• Draai het vuur na 1 minuut hoger en voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit +/- 5 minuten
• Snijd de tomaten in plakjes
• Vet een ovenschaal ligt in en maak vervolgens de laagjes; gehakt, frito, tomatenplakjes, aubergine.
• Herhaal dit nog een keer en maak dan af met gescheurde stukjes mozzarella en geraspte kaas
• Zet de ovenschaal voor +/- 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is
• Bereid in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking
• Voeg de gedroogde basilicum en sesamolie toe aan de rijst

Smullen maar!
TIP! kook je alleen voor jezelf? Kook dan één portie rijst, maar maak wel meteen de hele aubergine schotel. Je kan de schotel afgedekt +/- 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende dag alleen de rijst klaar te maken en warm je (een deel van) de aubergine schotel op in de magnetron of oven!

Ingredients

 200 g basmatirijst
 3 aubergines
 5 roma tomaten
 200 g vegetarisch gehakt
 2 knoflookteentjes
 780 g frito (tomatensaus)
 125 g mozzarella
 50 g geraspte 30+ kaas
 2 eetlepels gedroogde basilicum
 2 eetlepels sesamolie
 1 eetlepel olijfolie

Directions

1

2

Benodigdheden

• Grillpan/grillplaat of ovengrill
• Koekenpan
• (steel)pan
• Snijplank
• Mes
• Ovenschaal

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snijd de aubergine in plakken van +/- 1 cm en grill deze in een grillpan/grillplaat/grilloven tot ze bruine strepen hebben
• Zet ondertussen een andere pan op laag vuur en voeg de olijfolie met geperste knoflookteentjes toe
• Draai het vuur na 1 minuut hoger en voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit +/- 5 minuten
• Snijd de tomaten in plakjes
• Vet een ovenschaal ligt in en maak vervolgens de laagjes; gehakt, frito, tomatenplakjes, aubergine.
• Herhaal dit nog een keer en maak dan af met gescheurde stukjes mozzarella en geraspte kaas
• Zet de ovenschaal voor +/- 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is
• Bereid in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking
• Voeg de gedroogde basilicum en sesamolie toe aan de rijst

Smullen maar!
TIP! kook je alleen voor jezelf? Kook dan één portie rijst, maar maak wel meteen de hele aubergine schotel. Je kan de schotel afgedekt +/- 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende dag alleen de rijst klaar te maken en warm je (een deel van) de aubergine schotel op in de magnetron of oven!

Aubergineschotel met rijst
  • Deel dit artikel:

Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd35 minTotale tijd45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie

Porties 4


Per portie
Calorieën 637
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 26g40%
Koolhydraten 68g23%
Eiwitten 29g58%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g basmatirijst
3 aubergines
5 roma tomaten
200 g vegetarisch gehakt
2 knoflookteentjes
780 g frito (tomatensaus)
125 g mozzarella
50 g geraspte 30+ kaas
2 eetlepels gedroogde basilicum
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel olijfolie

2

Benodigdheden

• Grillpan/grillplaat of ovengrill
• Koekenpan
• (steel)pan
• Snijplank
• Mes
• Ovenschaal

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snijd de aubergine in plakken van +/- 1 cm en grill deze in een grillpan/grillplaat/grilloven tot ze bruine strepen hebben
• Zet ondertussen een andere pan op laag vuur en voeg de olijfolie met geperste knoflookteentjes toe
• Draai het vuur na 1 minuut hoger en voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit +/- 5 minuten
• Snijd de tomaten in plakjes
• Vet een ovenschaal ligt in en maak vervolgens de laagjes; gehakt, frito, tomatenplakjes, aubergine.
• Herhaal dit nog een keer en maak dan af met gescheurde stukjes mozzarella en geraspte kaas
• Zet de ovenschaal voor +/- 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is
• Bereid in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking
• Voeg de gedroogde basilicum en sesamolie toe aan de rijst

Smullen maar!
TIP! kook je alleen voor jezelf? Kook dan één portie rijst, maar maak wel meteen de hele aubergine schotel. Je kan de schotel afgedekt +/- 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende dag alleen de rijst klaar te maken en warm je (een deel van) de aubergine schotel op in de magnetron of oven!

Ingredients

 200 g basmatirijst
 3 aubergines
 5 roma tomaten
 200 g vegetarisch gehakt
 2 knoflookteentjes
 780 g frito (tomatensaus)
 125 g mozzarella
 50 g geraspte 30+ kaas
 2 eetlepels gedroogde basilicum
 2 eetlepels sesamolie
 1 eetlepel olijfolie

Directions

1

2

Benodigdheden

• Grillpan/grillplaat of ovengrill
• Koekenpan
• (steel)pan
• Snijplank
• Mes
• Ovenschaal

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snijd de aubergine in plakken van +/- 1 cm en grill deze in een grillpan/grillplaat/grilloven tot ze bruine strepen hebben
• Zet ondertussen een andere pan op laag vuur en voeg de olijfolie met geperste knoflookteentjes toe
• Draai het vuur na 1 minuut hoger en voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit +/- 5 minuten
• Snijd de tomaten in plakjes
• Vet een ovenschaal ligt in en maak vervolgens de laagjes; gehakt, frito, tomatenplakjes, aubergine.
• Herhaal dit nog een keer en maak dan af met gescheurde stukjes mozzarella en geraspte kaas
• Zet de ovenschaal voor +/- 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is
• Bereid in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking
• Voeg de gedroogde basilicum en sesamolie toe aan de rijst

Smullen maar!
TIP! kook je alleen voor jezelf? Kook dan één portie rijst, maar maak wel meteen de hele aubergine schotel. Je kan de schotel afgedekt +/- 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende dag alleen de rijst klaar te maken en warm je (een deel van) de aubergine schotel op in de magnetron of oven!

Aubergineschotel met rijst
  • Deel dit artikel:

Aubergineschotel met rijst

Porties4 PortiesVoorber.10 minKooktijd35 minTotale tijd45 min
Voedingswaarde

Portie grootte 1 portie

Porties 4


Per portie
Calorieën 637
% Dagelijkse Hoeveelheid *
Vetten 26g40%
Koolhydraten 68g23%
Eiwitten 29g58%

* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

1

200 g basmatirijst
3 aubergines
5 roma tomaten
200 g vegetarisch gehakt
2 knoflookteentjes
780 g frito (tomatensaus)
125 g mozzarella
50 g geraspte 30+ kaas
2 eetlepels gedroogde basilicum
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel olijfolie

2

Benodigdheden

• Grillpan/grillplaat of ovengrill
• Koekenpan
• (steel)pan
• Snijplank
• Mes
• Ovenschaal

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snijd de aubergine in plakken van +/- 1 cm en grill deze in een grillpan/grillplaat/grilloven tot ze bruine strepen hebben
• Zet ondertussen een andere pan op laag vuur en voeg de olijfolie met geperste knoflookteentjes toe
• Draai het vuur na 1 minuut hoger en voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit +/- 5 minuten
• Snijd de tomaten in plakjes
• Vet een ovenschaal ligt in en maak vervolgens de laagjes; gehakt, frito, tomatenplakjes, aubergine.
• Herhaal dit nog een keer en maak dan af met gescheurde stukjes mozzarella en geraspte kaas
• Zet de ovenschaal voor +/- 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is
• Bereid in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking
• Voeg de gedroogde basilicum en sesamolie toe aan de rijst

Smullen maar!
TIP! kook je alleen voor jezelf? Kook dan één portie rijst, maar maak wel meteen de hele aubergine schotel. Je kan de schotel afgedekt +/- 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende dag alleen de rijst klaar te maken en warm je (een deel van) de aubergine schotel op in de magnetron of oven!

Ingredients

 200 g basmatirijst
 3 aubergines
 5 roma tomaten
 200 g vegetarisch gehakt
 2 knoflookteentjes
 780 g frito (tomatensaus)
 125 g mozzarella
 50 g geraspte 30+ kaas
 2 eetlepels gedroogde basilicum
 2 eetlepels sesamolie
 1 eetlepel olijfolie

Directions

1

2

Benodigdheden

• Grillpan/grillplaat of ovengrill
• Koekenpan
• (steel)pan
• Snijplank
• Mes
• Ovenschaal

2

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snijd de aubergine in plakken van +/- 1 cm en grill deze in een grillpan/grillplaat/grilloven tot ze bruine strepen hebben
• Zet ondertussen een andere pan op laag vuur en voeg de olijfolie met geperste knoflookteentjes toe
• Draai het vuur na 1 minuut hoger en voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit +/- 5 minuten
• Snijd de tomaten in plakjes
• Vet een ovenschaal ligt in en maak vervolgens de laagjes; gehakt, frito, tomatenplakjes, aubergine.
• Herhaal dit nog een keer en maak dan af met gescheurde stukjes mozzarella en geraspte kaas
• Zet de ovenschaal voor +/- 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is
• Bereid in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking
• Voeg de gedroogde basilicum en sesamolie toe aan de rijst

Smullen maar!
TIP! kook je alleen voor jezelf? Kook dan één portie rijst, maar maak wel meteen de hele aubergine schotel. Je kan de schotel afgedekt +/- 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende dag alleen de rijst klaar te maken en warm je (een deel van) de aubergine schotel op in de magnetron of oven!

Aubergineschotel met rijst
  • Deel dit recept: