
Portie grootte 1 appelstrüdel
Porties 4
- Per portie
- Calorieën 143
- % Dagelijkse Hoeveelheid *
- Vetten 1.7g3%
- Koolhydraten 28.3g10%
- Eiwitten 2.6g6%
* * Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
1
2
Benodigdheden
• Oven
• Kwastje voor bestrijken
• Bakpapier
• Beslagkom
• Schilmes
3
Bereidingswijze
• Laat 5 vellen filodeeg in de verpakking ontdooien.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakjes. Het is niet nodig de appel van te voren te schillen, wel goed wassen.
• Doe in een beslagkom de appel, rozijnen en kaneel bij mekaar en meng het goed door mekaar.
• Leg een vel filodeeg op een vel bakpapier.
• Bestrijk beide zijdes met een klein beetje water en leg vervolgens een vel filodeeg op het eerste vel, herhaal dit tot de vellen op zijn.
• Stort het appelmengsel op het filodeeg en verspreid het op het midden van het deeg zodat er aan 2 zijdes ongeveer 3 cm overblijft en bij de andere 2 zijdes ongeveer 10 cm ruimte blijft.
• Vouw nu de 2 korte zijdes naar binnen en vouw vervolgens de lange zijdes eroverheen waardoor je de strüdel afsluit.
• Bak de appelstrüdel in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Ingredients
Directions
2
Benodigdheden
• Oven
• Kwastje voor bestrijken
• Bakpapier
• Beslagkom
• Schilmes
3
Bereidingswijze
• Laat 5 vellen filodeeg in de verpakking ontdooien.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakjes. Het is niet nodig de appel van te voren te schillen, wel goed wassen.
• Doe in een beslagkom de appel, rozijnen en kaneel bij mekaar en meng het goed door mekaar.
• Leg een vel filodeeg op een vel bakpapier.
• Bestrijk beide zijdes met een klein beetje water en leg vervolgens een vel filodeeg op het eerste vel, herhaal dit tot de vellen op zijn.
• Stort het appelmengsel op het filodeeg en verspreid het op het midden van het deeg zodat er aan 2 zijdes ongeveer 3 cm overblijft en bij de andere 2 zijdes ongeveer 10 cm ruimte blijft.
• Vouw nu de 2 korte zijdes naar binnen en vouw vervolgens de lange zijdes eroverheen waardoor je de strüdel afsluit.
• Bak de appelstrüdel in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.