×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Hulp bij voedselallergie

Regelmatig komen er clienten bij ons in de praktijk die last hebben van een voedselallergie. Dit is onwijs vervelend en dat begrijpen wij als voedingsconsulenten maar al te goed. Dat is de reden dat wij ons verdiept hebben in deze voedselallergieën en onze cliënten een programma aan kunnen bieden om deze allergieën dragelijker te maken. Een van deze cliënten is Aylin Kavasoglu. Zij had last van buikkrampen en een opgeblazen gevoel. Lees hieronder het interview en wat wij daarin voor haar hebben kunnen betekenen doormiddel van het FODMAP-dieet.

Hoe ben je bij Health & Co terecht gekomen?
Ik had veel last van buikklachten en daarvoor liepen er verschillende onderzoeken bij de dokter. Omdat ik dit niet wilde afwachten wilde ik er zelf wat aan doen om de pijn te verhelpen. Via via ben ik terecht gekomen bij Nina en ben ik op een intakegesprek geweest. Ik heb haar vertelt van mijn klachten en gevraagd wat zij hierin kon betekenen. Nina wees mij op het FODMAP-dieet, dit is namelijk voor een prikkelbare darm syndroom en dit zou de klachten kunnen verhelpen. Daarnaast wilde ik ook wel een aantal kilo afvallen dus dit was samen goed te combineren.
En het FODMAP-dieet, wat is dat voor een dieet?

Met het FODMAP-dieet laat je voedingsstoffen weg die buikklachten kunnen geven en dus kunnen zorgen voor een voedselallergie. De eerste zes weken doe je een FODMAP-arm dieet waarbij je lactose- en glutenvrije producten eet. Na deze periode van zes weken voeg je weer meer voedingsstoffen toe en houd je bij van welke voeding je precies klachten krijgt en van welke niet. Naast het letten op voedingsstoffen leer je ook in porties te eten. Porties die ongeveer gelijk aan elkaar zijn in koolhydraten, eiwitten en vetten. Porties waarbij de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten ongeveer gelijk aan elkaar zijn.

Hoe is het gegaan?
Het was fijn om een voedingsschema te hebben en om te kijken welke voeding ik wel en niet mocht eten in de eerste 6 weken, de eliminatiefase. Het was heel erg zoeken in het begin in de supermarkt naar de juiste boodschappen en welke gerechten ik kon maken met mijn voedselallergie, maar daar had Nina veel tips en recepten voor. Dat was super handig om te hebben. Na 1 week wist ik goed welke boodschappen ik precies kon doen, welke merken etc en was ik eraan gewend. Na ongeveer 2/3 weken merkte ik dat mijn buik minder opgezet was, zat lekkerder in mijn vel en was wat afgevallen. Ook heeft het geholpen om meer gevarieerd te eten over de gehele dag. Voorheen sloeg ik soms mijn lunch over waardoor ik meer ging eten in de avond. Doordat ik mij er nu bewust van ben hoe het anders kan wist ik dat de oude manier niet de juiste manier was.

Raad je mensen met allergieën het aan om Health & Co erbij te halen?

Jazeker, het werkt goed voor de bewustwording van je voeding, wat je beter wel en niet kan eten. Daarnaast was het fijn om een coach te hebben, iemand waar je op terug kan vallen als je met vragen zit of het even moeilijk hebt.

Heb jij ook last van een voedselallergie? Iets anders dan een prikkelbare darm syndroom? Wij kunnen ook iets voor jouw betekenen met een lactose-, gluten of andere allergieën. Neem gratis contact met ons op en kijk wat wij voor jouw kunnen betekenen.

  • Deel dit artikel:

Hulp bij voedselallergie

Regelmatig komen er clienten bij ons in de praktijk die last hebben van een voedselallergie. Dit is onwijs vervelend en dat begrijpen wij als voedingsconsulenten maar al te goed. Dat is de reden dat wij ons verdiept hebben in deze voedselallergieën en onze cliënten een programma aan kunnen bieden om deze allergieën dragelijker te maken. Een van deze cliënten is Aylin Kavasoglu. Zij had last van buikkrampen en een opgeblazen gevoel. Lees hieronder het interview en wat wij daarin voor haar hebben kunnen betekenen doormiddel van het FODMAP-dieet.

Hoe ben je bij Health & Co terecht gekomen?
Ik had veel last van buikklachten en daarvoor liepen er verschillende onderzoeken bij de dokter. Omdat ik dit niet wilde afwachten wilde ik er zelf wat aan doen om de pijn te verhelpen. Via via ben ik terecht gekomen bij Nina en ben ik op een intakegesprek geweest. Ik heb haar vertelt van mijn klachten en gevraagd wat zij hierin kon betekenen. Nina wees mij op het FODMAP-dieet, dit is namelijk voor een prikkelbare darm syndroom en dit zou de klachten kunnen verhelpen. Daarnaast wilde ik ook wel een aantal kilo afvallen dus dit was samen goed te combineren.
En het FODMAP-dieet, wat is dat voor een dieet?

Met het FODMAP-dieet laat je voedingsstoffen weg die buikklachten kunnen geven en dus kunnen zorgen voor een voedselallergie. De eerste zes weken doe je een FODMAP-arm dieet waarbij je lactose- en glutenvrije producten eet. Na deze periode van zes weken voeg je weer meer voedingsstoffen toe en houd je bij van welke voeding je precies klachten krijgt en van welke niet. Naast het letten op voedingsstoffen leer je ook in porties te eten. Porties die ongeveer gelijk aan elkaar zijn in koolhydraten, eiwitten en vetten. Porties waarbij de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten ongeveer gelijk aan elkaar zijn.

Hoe is het gegaan?
Het was fijn om een voedingsschema te hebben en om te kijken welke voeding ik wel en niet mocht eten in de eerste 6 weken, de eliminatiefase. Het was heel erg zoeken in het begin in de supermarkt naar de juiste boodschappen en welke gerechten ik kon maken met mijn voedselallergie, maar daar had Nina veel tips en recepten voor. Dat was super handig om te hebben. Na 1 week wist ik goed welke boodschappen ik precies kon doen, welke merken etc en was ik eraan gewend. Na ongeveer 2/3 weken merkte ik dat mijn buik minder opgezet was, zat lekkerder in mijn vel en was wat afgevallen. Ook heeft het geholpen om meer gevarieerd te eten over de gehele dag. Voorheen sloeg ik soms mijn lunch over waardoor ik meer ging eten in de avond. Doordat ik mij er nu bewust van ben hoe het anders kan wist ik dat de oude manier niet de juiste manier was.

Raad je mensen met allergieën het aan om Health & Co erbij te halen?

Jazeker, het werkt goed voor de bewustwording van je voeding, wat je beter wel en niet kan eten. Daarnaast was het fijn om een coach te hebben, iemand waar je op terug kan vallen als je met vragen zit of het even moeilijk hebt.

Heb jij ook last van een voedselallergie? Iets anders dan een prikkelbare darm syndroom? Wij kunnen ook iets voor jouw betekenen met een lactose-, gluten of andere allergieën. Neem gratis contact met ons op en kijk wat wij voor jouw kunnen betekenen.

  • Deel dit artikel:

Hulp bij voedselallergie

Regelmatig komen er clienten bij ons in de praktijk die last hebben van een voedselallergie. Dit is onwijs vervelend en dat begrijpen wij als voedingsconsulenten maar al te goed. Dat is de reden dat wij ons verdiept hebben in deze voedselallergieën en onze cliënten een programma aan kunnen bieden om deze allergieën dragelijker te maken. Een van deze cliënten is Aylin Kavasoglu. Zij had last van buikkrampen en een opgeblazen gevoel. Lees hieronder het interview en wat wij daarin voor haar hebben kunnen betekenen doormiddel van het FODMAP-dieet.

Hoe ben je bij Health & Co terecht gekomen?
Ik had veel last van buikklachten en daarvoor liepen er verschillende onderzoeken bij de dokter. Omdat ik dit niet wilde afwachten wilde ik er zelf wat aan doen om de pijn te verhelpen. Via via ben ik terecht gekomen bij Nina en ben ik op een intakegesprek geweest. Ik heb haar vertelt van mijn klachten en gevraagd wat zij hierin kon betekenen. Nina wees mij op het FODMAP-dieet, dit is namelijk voor een prikkelbare darm syndroom en dit zou de klachten kunnen verhelpen. Daarnaast wilde ik ook wel een aantal kilo afvallen dus dit was samen goed te combineren.
En het FODMAP-dieet, wat is dat voor een dieet?

Met het FODMAP-dieet laat je voedingsstoffen weg die buikklachten kunnen geven en dus kunnen zorgen voor een voedselallergie. De eerste zes weken doe je een FODMAP-arm dieet waarbij je lactose- en glutenvrije producten eet. Na deze periode van zes weken voeg je weer meer voedingsstoffen toe en houd je bij van welke voeding je precies klachten krijgt en van welke niet. Naast het letten op voedingsstoffen leer je ook in porties te eten. Porties die ongeveer gelijk aan elkaar zijn in koolhydraten, eiwitten en vetten. Porties waarbij de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten ongeveer gelijk aan elkaar zijn.

Hoe is het gegaan?
Het was fijn om een voedingsschema te hebben en om te kijken welke voeding ik wel en niet mocht eten in de eerste 6 weken, de eliminatiefase. Het was heel erg zoeken in het begin in de supermarkt naar de juiste boodschappen en welke gerechten ik kon maken met mijn voedselallergie, maar daar had Nina veel tips en recepten voor. Dat was super handig om te hebben. Na 1 week wist ik goed welke boodschappen ik precies kon doen, welke merken etc en was ik eraan gewend. Na ongeveer 2/3 weken merkte ik dat mijn buik minder opgezet was, zat lekkerder in mijn vel en was wat afgevallen. Ook heeft het geholpen om meer gevarieerd te eten over de gehele dag. Voorheen sloeg ik soms mijn lunch over waardoor ik meer ging eten in de avond. Doordat ik mij er nu bewust van ben hoe het anders kan wist ik dat de oude manier niet de juiste manier was.

Raad je mensen met allergieën het aan om Health & Co erbij te halen?

Jazeker, het werkt goed voor de bewustwording van je voeding, wat je beter wel en niet kan eten. Daarnaast was het fijn om een coach te hebben, iemand waar je op terug kan vallen als je met vragen zit of het even moeilijk hebt.

Heb jij ook last van een voedselallergie? Iets anders dan een prikkelbare darm syndroom? Wij kunnen ook iets voor jouw betekenen met een lactose-, gluten of andere allergieën. Neem gratis contact met ons op en kijk wat wij voor jouw kunnen betekenen.

  • Deel dit recept: