×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Hoe bewaar jij je groente en fruit?

Er zijn nog altijd heel veel mensen die bijvoorbeeld tomaten in de koelkast bewaren. En die niet weten dat je appels en kiwi’s beter niet bij andere vruchten in de fruitschaal legt. Daarom hier een klein overzicht van welke groente en fruit je wel of niet in de koelkast hoort te doen.

Aardappelen
koele berging, maar niet in de buurt van citrusvruchten, uien, kaas en andere zuivelproducten. Aardappelen nemen immers hun aroma’s over.

Aardbeien (bessen, frambozen en ander kleinfruit)
koelkast.

Andijvie
koelkast.

Appels
koelkast, maar altijd in een aparte bak (dus nooit samen met groenten of ander fruit).

Aubergines
kamertemperatuur, nooit in de directe buurt van tomaten.

Asperges
koelkast, liefst gewikkeld in een vochtige doek.

Bananen
op een schaal bij kamertemperatuur.

Bladselderij
koelkast.

Bloemkool
koelkast.


Bonen (alle soorten) en doperwten

koele berging.

Broccoli
koelkast.

Champignons en oesterzwammen
koelkast.

Citrusvruchten
koele berging of kamertemperatuur.

Courgettes
koele berging of kamertemperatuur maar niet samen met of op hetzelfde schap als tomaten.

Kiwi
kamertemperatuur of koele berging maar nooit samen met groenten of ander fruit.

Knolselderij
koelkast of koele berging.

Komkommers
koele berging of kamertemperatuur maar niet samen met of op hetzelfde schap als tomaten.


Koolsoorten (rode, groene, witte)

mogen in de koelkast, maar als ze daar te veel plaats nemen kunt u ze ook in de koele berging leggen.

Paprika’s (alle kleuren)
koele berging.

Peren
koelkast, maar niet samen met appels en liefst ook niet samen met groenten en kleinfruit.

Prei
koelkast.

Schorseneren
koelkast.

Spruiten
koelkast.

Slasoorten
koelkast.

Spinazie
koelkast.

Tropische vruchten
kamertemperatuur.

Tuinkruiden
potjes-met-wortel mogen op kamertemperatuur, afgesneden verse tuinkruiden moeten in de koelkast.

Tomaten (los of tros)
op een schaal bij kamertemperatuur. Ook een bak in de koele berging mag maar niet samen met aubergines, courgettes en komkommer.

Uien
koele berging.

Witlof
koelkast.

Wortelen
koelkast (voor wortelen met loof) of koele berging (bewaarwortelen).

bewaar groenten en fruit in plastic zakken waar je een paar gaten in steekt met een scherp voorwerp.
bewaar groenten en fruit die ethyleen produceren apart van elkaar, bijvoorbeeld in verschillende lades.
Maak elastiekjes of bandjes die groenten en/of fruit samenbinden los. Bij groenten verwijder je ook het beste het groene blad. Laat een paar centimeter achter om te voorkomen dat de groenten uitdrogen. Bewaar groenten losje en niet op elkaar gedrukt. Hoe dichter de groenten op elkaar gepakt zijn hoe eerder ze achteruitgaan.
Afgeknipte kruiden en asperges bewaar je het beste rechtop in een glas water, met een plastic zak erover.
Bij erg warm weer kan je het meeste fruit (behalve bananen) tijdelijk in de koelkast leggen.

  • Deel dit artikel:

Hoe bewaar jij je groente en fruit?

Er zijn nog altijd heel veel mensen die bijvoorbeeld tomaten in de koelkast bewaren. En die niet weten dat je appels en kiwi’s beter niet bij andere vruchten in de fruitschaal legt. Daarom hier een klein overzicht van welke groente en fruit je wel of niet in de koelkast hoort te doen.

Aardappelen
koele berging, maar niet in de buurt van citrusvruchten, uien, kaas en andere zuivelproducten. Aardappelen nemen immers hun aroma’s over.

Aardbeien (bessen, frambozen en ander kleinfruit)
koelkast.

Andijvie
koelkast.

Appels
koelkast, maar altijd in een aparte bak (dus nooit samen met groenten of ander fruit).

Aubergines
kamertemperatuur, nooit in de directe buurt van tomaten.

Asperges
koelkast, liefst gewikkeld in een vochtige doek.

Bananen
op een schaal bij kamertemperatuur.

Bladselderij
koelkast.

Bloemkool
koelkast.


Bonen (alle soorten) en doperwten

koele berging.

Broccoli
koelkast.

Champignons en oesterzwammen
koelkast.

Citrusvruchten
koele berging of kamertemperatuur.

Courgettes
koele berging of kamertemperatuur maar niet samen met of op hetzelfde schap als tomaten.

Kiwi
kamertemperatuur of koele berging maar nooit samen met groenten of ander fruit.

Knolselderij
koelkast of koele berging.

Komkommers
koele berging of kamertemperatuur maar niet samen met of op hetzelfde schap als tomaten.


Koolsoorten (rode, groene, witte)

mogen in de koelkast, maar als ze daar te veel plaats nemen kunt u ze ook in de koele berging leggen.

Paprika’s (alle kleuren)
koele berging.

Peren
koelkast, maar niet samen met appels en liefst ook niet samen met groenten en kleinfruit.

Prei
koelkast.

Schorseneren
koelkast.

Spruiten
koelkast.

Slasoorten
koelkast.

Spinazie
koelkast.

Tropische vruchten
kamertemperatuur.

Tuinkruiden
potjes-met-wortel mogen op kamertemperatuur, afgesneden verse tuinkruiden moeten in de koelkast.

Tomaten (los of tros)
op een schaal bij kamertemperatuur. Ook een bak in de koele berging mag maar niet samen met aubergines, courgettes en komkommer.

Uien
koele berging.

Witlof
koelkast.

Wortelen
koelkast (voor wortelen met loof) of koele berging (bewaarwortelen).

bewaar groenten en fruit in plastic zakken waar je een paar gaten in steekt met een scherp voorwerp.
bewaar groenten en fruit die ethyleen produceren apart van elkaar, bijvoorbeeld in verschillende lades.
Maak elastiekjes of bandjes die groenten en/of fruit samenbinden los. Bij groenten verwijder je ook het beste het groene blad. Laat een paar centimeter achter om te voorkomen dat de groenten uitdrogen. Bewaar groenten losje en niet op elkaar gedrukt. Hoe dichter de groenten op elkaar gepakt zijn hoe eerder ze achteruitgaan.
Afgeknipte kruiden en asperges bewaar je het beste rechtop in een glas water, met een plastic zak erover.
Bij erg warm weer kan je het meeste fruit (behalve bananen) tijdelijk in de koelkast leggen.

  • Deel dit artikel:

Hoe bewaar jij je groente en fruit?

Er zijn nog altijd heel veel mensen die bijvoorbeeld tomaten in de koelkast bewaren. En die niet weten dat je appels en kiwi’s beter niet bij andere vruchten in de fruitschaal legt. Daarom hier een klein overzicht van welke groente en fruit je wel of niet in de koelkast hoort te doen.

Aardappelen
koele berging, maar niet in de buurt van citrusvruchten, uien, kaas en andere zuivelproducten. Aardappelen nemen immers hun aroma’s over.

Aardbeien (bessen, frambozen en ander kleinfruit)
koelkast.

Andijvie
koelkast.

Appels
koelkast, maar altijd in een aparte bak (dus nooit samen met groenten of ander fruit).

Aubergines
kamertemperatuur, nooit in de directe buurt van tomaten.

Asperges
koelkast, liefst gewikkeld in een vochtige doek.

Bananen
op een schaal bij kamertemperatuur.

Bladselderij
koelkast.

Bloemkool
koelkast.


Bonen (alle soorten) en doperwten

koele berging.

Broccoli
koelkast.

Champignons en oesterzwammen
koelkast.

Citrusvruchten
koele berging of kamertemperatuur.

Courgettes
koele berging of kamertemperatuur maar niet samen met of op hetzelfde schap als tomaten.

Kiwi
kamertemperatuur of koele berging maar nooit samen met groenten of ander fruit.

Knolselderij
koelkast of koele berging.

Komkommers
koele berging of kamertemperatuur maar niet samen met of op hetzelfde schap als tomaten.


Koolsoorten (rode, groene, witte)

mogen in de koelkast, maar als ze daar te veel plaats nemen kunt u ze ook in de koele berging leggen.

Paprika’s (alle kleuren)
koele berging.

Peren
koelkast, maar niet samen met appels en liefst ook niet samen met groenten en kleinfruit.

Prei
koelkast.

Schorseneren
koelkast.

Spruiten
koelkast.

Slasoorten
koelkast.

Spinazie
koelkast.

Tropische vruchten
kamertemperatuur.

Tuinkruiden
potjes-met-wortel mogen op kamertemperatuur, afgesneden verse tuinkruiden moeten in de koelkast.

Tomaten (los of tros)
op een schaal bij kamertemperatuur. Ook een bak in de koele berging mag maar niet samen met aubergines, courgettes en komkommer.

Uien
koele berging.

Witlof
koelkast.

Wortelen
koelkast (voor wortelen met loof) of koele berging (bewaarwortelen).

bewaar groenten en fruit in plastic zakken waar je een paar gaten in steekt met een scherp voorwerp.
bewaar groenten en fruit die ethyleen produceren apart van elkaar, bijvoorbeeld in verschillende lades.
Maak elastiekjes of bandjes die groenten en/of fruit samenbinden los. Bij groenten verwijder je ook het beste het groene blad. Laat een paar centimeter achter om te voorkomen dat de groenten uitdrogen. Bewaar groenten losje en niet op elkaar gedrukt. Hoe dichter de groenten op elkaar gepakt zijn hoe eerder ze achteruitgaan.
Afgeknipte kruiden en asperges bewaar je het beste rechtop in een glas water, met een plastic zak erover.
Bij erg warm weer kan je het meeste fruit (behalve bananen) tijdelijk in de koelkast leggen.

  • Deel dit recept:

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.