×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Groente stomen

Je groenten stomen in plaats van koken. Ik hoor je denken waarom? Het is niet alleen gemakkelijker ook is het gezonder!

Wat is stomen?
Door je eten te stomen maak je je eten gaar in de damp van kokend water en dit kan op een dure en een goedkope manier. Je kan namelijk een dure stoompan aanschaffen, maar ook een metalen, rieten of een bamboemandje van een paar euro zal zijn werk prima doen.

Waarom stomen?stomengroente
Stomen is ten eerste gemakkelijker. Als voorbeeld nemen we het metalen stoommandje (zie de foto). Je doet een klein beetje water in een pan en wacht tot dit kookt. Dan doe je het metalenmandje in een pan en gooi je de groenten erin. Deksel er op en 10 minuten laag pruttelen, klaar! Ten tweede is het gezonder aangezien je beter de vitamines zal behouden en ook de smaak. Tevens verklein je met stomen het risico van het overgaren of verbranden van het voedsel. Ook behoudt het voedsel zijn eigen natuurlijke kleur en smaak. En het mooiste is nog dat er geen boter of olie gebruikt hoeft te worden.Twee vliegen in één klap dus.

Wat kan ik dan stomen?
Alles wat jij normaliter kookt dat zal je vanaf nu kunnen stomen. Denk dan aan aardappelen en groenten. Wil je rijst stomen? Ook dit is mogelijk.

Tip van Kir
Bij de Blokker is er een stoom mandje voor maar 5€ en je kan hem zo klein en groot maken als dat jij wilt. Ook kan je in 1 pan je groenten en je aardappelen tegelijkertijd stomen. Dus wat ik al zei gemakkelijk, snel en gezond!

groente stomen gezonder
  • Deel dit artikel:

Groente stomen

Je groenten stomen in plaats van koken. Ik hoor je denken waarom? Het is niet alleen gemakkelijker ook is het gezonder!

Wat is stomen?
Door je eten te stomen maak je je eten gaar in de damp van kokend water en dit kan op een dure en een goedkope manier. Je kan namelijk een dure stoompan aanschaffen, maar ook een metalen, rieten of een bamboemandje van een paar euro zal zijn werk prima doen.

Waarom stomen?stomengroente
Stomen is ten eerste gemakkelijker. Als voorbeeld nemen we het metalen stoommandje (zie de foto). Je doet een klein beetje water in een pan en wacht tot dit kookt. Dan doe je het metalenmandje in een pan en gooi je de groenten erin. Deksel er op en 10 minuten laag pruttelen, klaar! Ten tweede is het gezonder aangezien je beter de vitamines zal behouden en ook de smaak. Tevens verklein je met stomen het risico van het overgaren of verbranden van het voedsel. Ook behoudt het voedsel zijn eigen natuurlijke kleur en smaak. En het mooiste is nog dat er geen boter of olie gebruikt hoeft te worden.Twee vliegen in één klap dus.

Wat kan ik dan stomen?
Alles wat jij normaliter kookt dat zal je vanaf nu kunnen stomen. Denk dan aan aardappelen en groenten. Wil je rijst stomen? Ook dit is mogelijk.

Tip van Kir
Bij de Blokker is er een stoom mandje voor maar 5€ en je kan hem zo klein en groot maken als dat jij wilt. Ook kan je in 1 pan je groenten en je aardappelen tegelijkertijd stomen. Dus wat ik al zei gemakkelijk, snel en gezond!

groente stomen gezonder
  • Deel dit artikel:

Groente stomen

Je groenten stomen in plaats van koken. Ik hoor je denken waarom? Het is niet alleen gemakkelijker ook is het gezonder!

Wat is stomen?
Door je eten te stomen maak je je eten gaar in de damp van kokend water en dit kan op een dure en een goedkope manier. Je kan namelijk een dure stoompan aanschaffen, maar ook een metalen, rieten of een bamboemandje van een paar euro zal zijn werk prima doen.

Waarom stomen?stomengroente
Stomen is ten eerste gemakkelijker. Als voorbeeld nemen we het metalen stoommandje (zie de foto). Je doet een klein beetje water in een pan en wacht tot dit kookt. Dan doe je het metalenmandje in een pan en gooi je de groenten erin. Deksel er op en 10 minuten laag pruttelen, klaar! Ten tweede is het gezonder aangezien je beter de vitamines zal behouden en ook de smaak. Tevens verklein je met stomen het risico van het overgaren of verbranden van het voedsel. Ook behoudt het voedsel zijn eigen natuurlijke kleur en smaak. En het mooiste is nog dat er geen boter of olie gebruikt hoeft te worden.Twee vliegen in één klap dus.

Wat kan ik dan stomen?
Alles wat jij normaliter kookt dat zal je vanaf nu kunnen stomen. Denk dan aan aardappelen en groenten. Wil je rijst stomen? Ook dit is mogelijk.

Tip van Kir
Bij de Blokker is er een stoom mandje voor maar 5€ en je kan hem zo klein en groot maken als dat jij wilt. Ook kan je in 1 pan je groenten en je aardappelen tegelijkertijd stomen. Dus wat ik al zei gemakkelijk, snel en gezond!

  • Deel dit recept: