×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Een interview met fitgirl Chantivation

Een keer wat anders dan een blog maar interviews van inspirerende mensen/Bloggers/Influencers/Fitgirls/Foodbloggers. Een bekende fitgirl op dit moment is Chantal Prins ofwel Chantivation. Chantivation heeft op Instagram 17,2 duizend volgers en is van beroep Producer en heeft een hectisch leven bij de televisie. Wij vroegen ons af, hoe combineert ze dit allemaal?

Chantal, wanneer wist jij dat je een passie voor voeding en sporten had?
Ik heb altijd een passie voor sporten gehad. Ik sportte vroeger elke dag, voetbalde 3/4 keer per week, daarnaast deed ik nog dansen en ballet en zat bij een zanggroepje waarbij het ook om de performance ging. Als ik niets had dan ging ik wel naar de sportschool voor fitness, maar toen wist ik nog niets van fitness af en was het gewoon leuk met vriendinnen. Na het trainen gingen we dan de sauna in of naar het zwembad. Daarnaast ben ik echt een foodlover, maar meer in de zin van; ik hou echt van eten en niet per se gezond, maar gewoon echt alles wat lekker is!

Oké vertel verder….
Er kwam een periode dat ik sporten met sporten, ik ging samenwonen met een aantal andere vrienden en at nog wel gewoon rustig verder. Het gevolg hiervan was dat ik heel veel aan kwam. Mijn vriendinnen Louise Langendoen en Esmee Trouw (fitgirls) begonnen destijds met sporten en toen dacht ik yes, lekker met vriendinnen sporten. Dit zorgde weer voor motivatie bij mij en wilde ik van mijzelf een betere versie maken. Ik zat namelijk toen echt niet lekker in mijn vel.

En dit hield je vol?
Nou mijn vriendinnen zijn wel doorgegaan continue, maar ik ging stage lopen bij RTL en had geen tijd meer om te sporten. Ik was verhuisd dus met vriendinnen sporten zat er ook niet in. Ik sportte niet en at ongezond, gevolg ik kwam weer veel aan. Ik dacht echt nee ik wil dit niet meer! Ik wil weer zijn hoe ik was en lekker in mijn vel zitten. Ik ben het toen weer gaan oppakken en heb Instagram hier volledig bij betrokken. Omdat ik mijn vrienden en familie niet continue wilden lastigvallen op mijn persoonlijke Instagram met foto’s van mijn kip en broccoli heb ik een aparte Instagram pagina aangemaakt namelijk Chantivation (Chantal en motivatie).

En waar let jij precies op met eten? Let je meer op calorieën of op voedingsstoffen?
Ja het is misschien een beetje gek, maar ik let niet meer op calorieën of eiwitten. Je weet het op een gegeven moment wel. Ik tel dus niet precies, maar doe ik het ongeveer. Ik weet oké nu heb ik een eitje nodig of ik heb er trek in! Waar ik wel op let is dat als ik lunch met tonijn, dat ik niet in de avond weer zalm eet. Maar op een gegeven moment weet je dingen uit je hoofd en je weet dat het gezond is. En het werkt want ik ben er 12 kilo mee afgevallen.

Hoe combineer je nu je drukke leven samen met goede voeding en sport?
Nou gelukkig beweeg ik nu heel erg veel voor mijn werk. Ik zit niet fulltime achter mijn bureau. Mijn werk als Producer is heel veelzijdig en ik ben veel op pad en loop ik veel. Ik doe nu namelijk niets aan sport, maar goed de beweging haal ik wel uit mijn werk. Wat betreft eten, ik let gewoon op wat ik eet en eet dan niet te veel. Als ik bijvoorbeeld in de middag wat ongezonds heb gehad dan eet ik in de avond gezond. Ik zorg gewoon voor een gezonde balans.

En wat is het laatste wat jij nu dan hebt gegeten?
Nou… Barbecue haha, ook niet echt gezond. En gisteravond was ik uiteten, dat vind ik echt heerlijk. Daar schrijf ik ook veel reviews over. Dan ga ik naar hippe tentjes en post ik waar ik ben of wat ik gegeten heb en dan post ik soms ook weleens wat ongezonde dingen. Maar dat komt omdat ik daar dan ook extra van geniet.

Nu even over het afvallen. Denk jij dat het verstandig is om iemand hiervoor erbij te halen?

Ja absoluut! Toen ik begon heb ik drie maanden een coach in handen genomen en ik zou ook echt aan iedereen aanraden om dat te doen. Je leert de basis gewoon daar en die heb je nodig, je leert over vetpercentages en wat goed voor je is. De basiskennis die je later veel verder zal helpen, namelijk over je lichaam, oefeningen en je spieren. En niet geheel onbelangrijk, je raakt gemotiveerd! Als je wilt afvallen begin dan gewoon met iemand erbij te halen! Daarnaast wil je ook laten zien dat je bent afgevallen, je wilt je soort van bewijzen.

Heb je nog tips?
Nou de gouden tip heb ik niet, maar letten op je voeding kan altijd met een druk leven. Niet zozeer in de zin van eet altijd gezond, maar eet kleinere porties. Helemaal als je op kantoor zit, je hebt ook niet zoveel eten nodig dan want je verbrand veel minder energie. Dus als je geen honger hebt, ga dan ook niet eten. Voeding is gewoon heel erg belangrijk, eten is namelijk het gene wat je dik kan maken.

Wat betreft beweging?
Kleine dingen waar je op kan letten, neem de trap in plaats van de lift. Alles waarmee je calorieën kan verbranden is mooi meegenomen!

  • Deel dit artikel:

Een interview met fitgirl Chantivation

Een keer wat anders dan een blog maar interviews van inspirerende mensen/Bloggers/Influencers/Fitgirls/Foodbloggers. Een bekende fitgirl op dit moment is Chantal Prins ofwel Chantivation. Chantivation heeft op Instagram 17,2 duizend volgers en is van beroep Producer en heeft een hectisch leven bij de televisie. Wij vroegen ons af, hoe combineert ze dit allemaal?

Chantal, wanneer wist jij dat je een passie voor voeding en sporten had?
Ik heb altijd een passie voor sporten gehad. Ik sportte vroeger elke dag, voetbalde 3/4 keer per week, daarnaast deed ik nog dansen en ballet en zat bij een zanggroepje waarbij het ook om de performance ging. Als ik niets had dan ging ik wel naar de sportschool voor fitness, maar toen wist ik nog niets van fitness af en was het gewoon leuk met vriendinnen. Na het trainen gingen we dan de sauna in of naar het zwembad. Daarnaast ben ik echt een foodlover, maar meer in de zin van; ik hou echt van eten en niet per se gezond, maar gewoon echt alles wat lekker is!

Oké vertel verder….
Er kwam een periode dat ik sporten met sporten, ik ging samenwonen met een aantal andere vrienden en at nog wel gewoon rustig verder. Het gevolg hiervan was dat ik heel veel aan kwam. Mijn vriendinnen Louise Langendoen en Esmee Trouw (fitgirls) begonnen destijds met sporten en toen dacht ik yes, lekker met vriendinnen sporten. Dit zorgde weer voor motivatie bij mij en wilde ik van mijzelf een betere versie maken. Ik zat namelijk toen echt niet lekker in mijn vel.

En dit hield je vol?
Nou mijn vriendinnen zijn wel doorgegaan continue, maar ik ging stage lopen bij RTL en had geen tijd meer om te sporten. Ik was verhuisd dus met vriendinnen sporten zat er ook niet in. Ik sportte niet en at ongezond, gevolg ik kwam weer veel aan. Ik dacht echt nee ik wil dit niet meer! Ik wil weer zijn hoe ik was en lekker in mijn vel zitten. Ik ben het toen weer gaan oppakken en heb Instagram hier volledig bij betrokken. Omdat ik mijn vrienden en familie niet continue wilden lastigvallen op mijn persoonlijke Instagram met foto’s van mijn kip en broccoli heb ik een aparte Instagram pagina aangemaakt namelijk Chantivation (Chantal en motivatie).

En waar let jij precies op met eten? Let je meer op calorieën of op voedingsstoffen?
Ja het is misschien een beetje gek, maar ik let niet meer op calorieën of eiwitten. Je weet het op een gegeven moment wel. Ik tel dus niet precies, maar doe ik het ongeveer. Ik weet oké nu heb ik een eitje nodig of ik heb er trek in! Waar ik wel op let is dat als ik lunch met tonijn, dat ik niet in de avond weer zalm eet. Maar op een gegeven moment weet je dingen uit je hoofd en je weet dat het gezond is. En het werkt want ik ben er 12 kilo mee afgevallen.

Hoe combineer je nu je drukke leven samen met goede voeding en sport?
Nou gelukkig beweeg ik nu heel erg veel voor mijn werk. Ik zit niet fulltime achter mijn bureau. Mijn werk als Producer is heel veelzijdig en ik ben veel op pad en loop ik veel. Ik doe nu namelijk niets aan sport, maar goed de beweging haal ik wel uit mijn werk. Wat betreft eten, ik let gewoon op wat ik eet en eet dan niet te veel. Als ik bijvoorbeeld in de middag wat ongezonds heb gehad dan eet ik in de avond gezond. Ik zorg gewoon voor een gezonde balans.

En wat is het laatste wat jij nu dan hebt gegeten?
Nou… Barbecue haha, ook niet echt gezond. En gisteravond was ik uiteten, dat vind ik echt heerlijk. Daar schrijf ik ook veel reviews over. Dan ga ik naar hippe tentjes en post ik waar ik ben of wat ik gegeten heb en dan post ik soms ook weleens wat ongezonde dingen. Maar dat komt omdat ik daar dan ook extra van geniet.

Nu even over het afvallen. Denk jij dat het verstandig is om iemand hiervoor erbij te halen?

Ja absoluut! Toen ik begon heb ik drie maanden een coach in handen genomen en ik zou ook echt aan iedereen aanraden om dat te doen. Je leert de basis gewoon daar en die heb je nodig, je leert over vetpercentages en wat goed voor je is. De basiskennis die je later veel verder zal helpen, namelijk over je lichaam, oefeningen en je spieren. En niet geheel onbelangrijk, je raakt gemotiveerd! Als je wilt afvallen begin dan gewoon met iemand erbij te halen! Daarnaast wil je ook laten zien dat je bent afgevallen, je wilt je soort van bewijzen.

Heb je nog tips?
Nou de gouden tip heb ik niet, maar letten op je voeding kan altijd met een druk leven. Niet zozeer in de zin van eet altijd gezond, maar eet kleinere porties. Helemaal als je op kantoor zit, je hebt ook niet zoveel eten nodig dan want je verbrand veel minder energie. Dus als je geen honger hebt, ga dan ook niet eten. Voeding is gewoon heel erg belangrijk, eten is namelijk het gene wat je dik kan maken.

Wat betreft beweging?
Kleine dingen waar je op kan letten, neem de trap in plaats van de lift. Alles waarmee je calorieën kan verbranden is mooi meegenomen!

  • Deel dit artikel:

Een interview met fitgirl Chantivation

Een keer wat anders dan een blog maar interviews van inspirerende mensen/Bloggers/Influencers/Fitgirls/Foodbloggers. Een bekende fitgirl op dit moment is Chantal Prins ofwel Chantivation. Chantivation heeft op Instagram 17,2 duizend volgers en is van beroep Producer en heeft een hectisch leven bij de televisie. Wij vroegen ons af, hoe combineert ze dit allemaal?

Chantal, wanneer wist jij dat je een passie voor voeding en sporten had?
Ik heb altijd een passie voor sporten gehad. Ik sportte vroeger elke dag, voetbalde 3/4 keer per week, daarnaast deed ik nog dansen en ballet en zat bij een zanggroepje waarbij het ook om de performance ging. Als ik niets had dan ging ik wel naar de sportschool voor fitness, maar toen wist ik nog niets van fitness af en was het gewoon leuk met vriendinnen. Na het trainen gingen we dan de sauna in of naar het zwembad. Daarnaast ben ik echt een foodlover, maar meer in de zin van; ik hou echt van eten en niet per se gezond, maar gewoon echt alles wat lekker is!

Oké vertel verder….
Er kwam een periode dat ik sporten met sporten, ik ging samenwonen met een aantal andere vrienden en at nog wel gewoon rustig verder. Het gevolg hiervan was dat ik heel veel aan kwam. Mijn vriendinnen Louise Langendoen en Esmee Trouw (fitgirls) begonnen destijds met sporten en toen dacht ik yes, lekker met vriendinnen sporten. Dit zorgde weer voor motivatie bij mij en wilde ik van mijzelf een betere versie maken. Ik zat namelijk toen echt niet lekker in mijn vel.

En dit hield je vol?
Nou mijn vriendinnen zijn wel doorgegaan continue, maar ik ging stage lopen bij RTL en had geen tijd meer om te sporten. Ik was verhuisd dus met vriendinnen sporten zat er ook niet in. Ik sportte niet en at ongezond, gevolg ik kwam weer veel aan. Ik dacht echt nee ik wil dit niet meer! Ik wil weer zijn hoe ik was en lekker in mijn vel zitten. Ik ben het toen weer gaan oppakken en heb Instagram hier volledig bij betrokken. Omdat ik mijn vrienden en familie niet continue wilden lastigvallen op mijn persoonlijke Instagram met foto’s van mijn kip en broccoli heb ik een aparte Instagram pagina aangemaakt namelijk Chantivation (Chantal en motivatie).

En waar let jij precies op met eten? Let je meer op calorieën of op voedingsstoffen?
Ja het is misschien een beetje gek, maar ik let niet meer op calorieën of eiwitten. Je weet het op een gegeven moment wel. Ik tel dus niet precies, maar doe ik het ongeveer. Ik weet oké nu heb ik een eitje nodig of ik heb er trek in! Waar ik wel op let is dat als ik lunch met tonijn, dat ik niet in de avond weer zalm eet. Maar op een gegeven moment weet je dingen uit je hoofd en je weet dat het gezond is. En het werkt want ik ben er 12 kilo mee afgevallen.

Hoe combineer je nu je drukke leven samen met goede voeding en sport?
Nou gelukkig beweeg ik nu heel erg veel voor mijn werk. Ik zit niet fulltime achter mijn bureau. Mijn werk als Producer is heel veelzijdig en ik ben veel op pad en loop ik veel. Ik doe nu namelijk niets aan sport, maar goed de beweging haal ik wel uit mijn werk. Wat betreft eten, ik let gewoon op wat ik eet en eet dan niet te veel. Als ik bijvoorbeeld in de middag wat ongezonds heb gehad dan eet ik in de avond gezond. Ik zorg gewoon voor een gezonde balans.

En wat is het laatste wat jij nu dan hebt gegeten?
Nou… Barbecue haha, ook niet echt gezond. En gisteravond was ik uiteten, dat vind ik echt heerlijk. Daar schrijf ik ook veel reviews over. Dan ga ik naar hippe tentjes en post ik waar ik ben of wat ik gegeten heb en dan post ik soms ook weleens wat ongezonde dingen. Maar dat komt omdat ik daar dan ook extra van geniet.

Nu even over het afvallen. Denk jij dat het verstandig is om iemand hiervoor erbij te halen?

Ja absoluut! Toen ik begon heb ik drie maanden een coach in handen genomen en ik zou ook echt aan iedereen aanraden om dat te doen. Je leert de basis gewoon daar en die heb je nodig, je leert over vetpercentages en wat goed voor je is. De basiskennis die je later veel verder zal helpen, namelijk over je lichaam, oefeningen en je spieren. En niet geheel onbelangrijk, je raakt gemotiveerd! Als je wilt afvallen begin dan gewoon met iemand erbij te halen! Daarnaast wil je ook laten zien dat je bent afgevallen, je wilt je soort van bewijzen.

Heb je nog tips?
Nou de gouden tip heb ik niet, maar letten op je voeding kan altijd met een druk leven. Niet zozeer in de zin van eet altijd gezond, maar eet kleinere porties. Helemaal als je op kantoor zit, je hebt ook niet zoveel eten nodig dan want je verbrand veel minder energie. Dus als je geen honger hebt, ga dan ook niet eten. Voeding is gewoon heel erg belangrijk, eten is namelijk het gene wat je dik kan maken.

Wat betreft beweging?
Kleine dingen waar je op kan letten, neem de trap in plaats van de lift. Alles waarmee je calorieën kan verbranden is mooi meegenomen!

  • Deel dit recept: