×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

De laatste loodjes

Week 36 van mijn zwangerschap. De laatste loodjes gelden nu dus echt. En daar ben ik blij om. En voor zo’n wolk van een baby straks heb ik daar echt wel 9 maanden voor over maar, nu het einde eenmaal inzicht is, ga ik bepaalde dingen toch wel heel erg missen. Zoals een goede nachtrust, waarvan ze zeggen dat ik die voor de komende jaren toch kan vergeten maar ik maak mezelf graag wat anders wijs 😉 Het lijkt me namelijk erg fijn om niet mijn hele bed door te worden geschopt door m’n baby die inwendig de polonaise aan het houden is.

Ondanks mijn goede voornemen om een ‘fit pregnancy journey ‘te houden is dit compleet geflopt. Dat je tijdens de zwangerschap niet alles in de hand hebt ben ik het perfecte voorbeeld van. Toch is mijn voordeel geweest dat ik wel behoorlijk fit de zwangerschap ingegaan ben. Toch zegt dit niks over het verdere verloop van je zwangerschap. Hormonen, of beter gezegd hormonsters zijn tijdens je zwangerschap leading.

In het begin van mijn zwangerschap ging eigenlijk alles goed, geen extreme last van kwaaltjes en kon ik op mijn oude niveau nog doorsporten. Door een verplicht bezoek aan Nederland van twee maanden en de daarbij behorende stress was sporten enkele weken geen optie meer. Al probeerde ik het regelmatig, het uitte zich in minimaal 7 dagen spierpijn. Echt een teken dat mijn lichaam even druk bezig was met andere zaken. Zoals het creëren van een compleet nieuw mens 😉

Eenmaal terug op Aruba en de rust was wedergekeerd heb ik het sporten weer fanatiek opgepakt. Ik wilde namelijk conditioneel in ‘’top’’ vorm blijven aangezien een bevalling mega top sport schijnt te zijn. Helaas werd ik met week 28 geveld door vroegtijdige weeën en harde buiken. Dit resulteerde in 3 weken complete bedrust in het ziekenhuis en daarna in ‘’zo-weinig-mogelijk-proberen-te-doen-op-een-dag’’ rust thuis. Iets wat in mijn woordenboek niet voorkomt…

Zo is mijn conditie nu compleet gone, weg, foetsie.. Want bijvoorbeeld lopen, dat kan ik dus bijna niet meer. Na vijf stappen krijg ik gierende bandenpijn en ben ik bovendien volledig buiten adem. Daarnaast voelt het na 100 meter alsof mijn baby tussen mijn knieën hangt en moet ik onhoudbaar plassen. Gelukkig verkondig ik als health coach altijd dat niet sporten maar je voeding leading is. Iets waar ik me nu nog wel volledig op kan storten en het ervoor zorgt dat de schade tot nu toe mee valt. Dat je tijdens je zwangerschap aankomt, is normaal en zelfs heel erg gezond. Gemiddeld komt een zwangere vrouw 12 kilo aan. De baby zelf weegt ongeveer 3-4 kilo, de placenta 0,7 kg, het vruchtwater 1 kilo en de rest zijn toename in bloed, vocht en vetreserves. Zelf ben ik momenteel 14 kilo aangekomen en zal ik gezien mijn onstilbare honger er nog wel enkele welkom moeten heten deze laatste vier weken.

Natuurlijk is een zwangerschap een bijzondere tijd en het is verbazend dat je lichaam een heel mens kan maken. Maar na bijna 9 maanden opzwellen, zal ik blij zijn als ik mijn vertrouwde lichaam weer terug heb. Iets wat ik zie als een uitdaging na de zwangerschap om mee te maken hoe ik zal herstellen en of het nog helemaal hetzelfde zal worden. Niet dat het zo snel mogelijk weer in maatje 36 passen alles zeggend is, maar om mijn kennis en ervaring als coach hierin te vergroten.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn herstel, maar nu zal ik me moeten klaarstomen voor mijn grootste challenge ever. 4 weeks out!
Liefs, Josca

gezond zwanger
  • Deel dit artikel:

De laatste loodjes

Week 36 van mijn zwangerschap. De laatste loodjes gelden nu dus echt. En daar ben ik blij om. En voor zo’n wolk van een baby straks heb ik daar echt wel 9 maanden voor over maar, nu het einde eenmaal inzicht is, ga ik bepaalde dingen toch wel heel erg missen. Zoals een goede nachtrust, waarvan ze zeggen dat ik die voor de komende jaren toch kan vergeten maar ik maak mezelf graag wat anders wijs 😉 Het lijkt me namelijk erg fijn om niet mijn hele bed door te worden geschopt door m’n baby die inwendig de polonaise aan het houden is.

Ondanks mijn goede voornemen om een ‘fit pregnancy journey ‘te houden is dit compleet geflopt. Dat je tijdens de zwangerschap niet alles in de hand hebt ben ik het perfecte voorbeeld van. Toch is mijn voordeel geweest dat ik wel behoorlijk fit de zwangerschap ingegaan ben. Toch zegt dit niks over het verdere verloop van je zwangerschap. Hormonen, of beter gezegd hormonsters zijn tijdens je zwangerschap leading.

In het begin van mijn zwangerschap ging eigenlijk alles goed, geen extreme last van kwaaltjes en kon ik op mijn oude niveau nog doorsporten. Door een verplicht bezoek aan Nederland van twee maanden en de daarbij behorende stress was sporten enkele weken geen optie meer. Al probeerde ik het regelmatig, het uitte zich in minimaal 7 dagen spierpijn. Echt een teken dat mijn lichaam even druk bezig was met andere zaken. Zoals het creëren van een compleet nieuw mens 😉

Eenmaal terug op Aruba en de rust was wedergekeerd heb ik het sporten weer fanatiek opgepakt. Ik wilde namelijk conditioneel in ‘’top’’ vorm blijven aangezien een bevalling mega top sport schijnt te zijn. Helaas werd ik met week 28 geveld door vroegtijdige weeën en harde buiken. Dit resulteerde in 3 weken complete bedrust in het ziekenhuis en daarna in ‘’zo-weinig-mogelijk-proberen-te-doen-op-een-dag’’ rust thuis. Iets wat in mijn woordenboek niet voorkomt…

Zo is mijn conditie nu compleet gone, weg, foetsie.. Want bijvoorbeeld lopen, dat kan ik dus bijna niet meer. Na vijf stappen krijg ik gierende bandenpijn en ben ik bovendien volledig buiten adem. Daarnaast voelt het na 100 meter alsof mijn baby tussen mijn knieën hangt en moet ik onhoudbaar plassen. Gelukkig verkondig ik als health coach altijd dat niet sporten maar je voeding leading is. Iets waar ik me nu nog wel volledig op kan storten en het ervoor zorgt dat de schade tot nu toe mee valt. Dat je tijdens je zwangerschap aankomt, is normaal en zelfs heel erg gezond. Gemiddeld komt een zwangere vrouw 12 kilo aan. De baby zelf weegt ongeveer 3-4 kilo, de placenta 0,7 kg, het vruchtwater 1 kilo en de rest zijn toename in bloed, vocht en vetreserves. Zelf ben ik momenteel 14 kilo aangekomen en zal ik gezien mijn onstilbare honger er nog wel enkele welkom moeten heten deze laatste vier weken.

Natuurlijk is een zwangerschap een bijzondere tijd en het is verbazend dat je lichaam een heel mens kan maken. Maar na bijna 9 maanden opzwellen, zal ik blij zijn als ik mijn vertrouwde lichaam weer terug heb. Iets wat ik zie als een uitdaging na de zwangerschap om mee te maken hoe ik zal herstellen en of het nog helemaal hetzelfde zal worden. Niet dat het zo snel mogelijk weer in maatje 36 passen alles zeggend is, maar om mijn kennis en ervaring als coach hierin te vergroten.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn herstel, maar nu zal ik me moeten klaarstomen voor mijn grootste challenge ever. 4 weeks out!
Liefs, Josca

gezond zwanger
  • Deel dit artikel:

De laatste loodjes

Week 36 van mijn zwangerschap. De laatste loodjes gelden nu dus echt. En daar ben ik blij om. En voor zo’n wolk van een baby straks heb ik daar echt wel 9 maanden voor over maar, nu het einde eenmaal inzicht is, ga ik bepaalde dingen toch wel heel erg missen. Zoals een goede nachtrust, waarvan ze zeggen dat ik die voor de komende jaren toch kan vergeten maar ik maak mezelf graag wat anders wijs 😉 Het lijkt me namelijk erg fijn om niet mijn hele bed door te worden geschopt door m’n baby die inwendig de polonaise aan het houden is.

Ondanks mijn goede voornemen om een ‘fit pregnancy journey ‘te houden is dit compleet geflopt. Dat je tijdens de zwangerschap niet alles in de hand hebt ben ik het perfecte voorbeeld van. Toch is mijn voordeel geweest dat ik wel behoorlijk fit de zwangerschap ingegaan ben. Toch zegt dit niks over het verdere verloop van je zwangerschap. Hormonen, of beter gezegd hormonsters zijn tijdens je zwangerschap leading.

In het begin van mijn zwangerschap ging eigenlijk alles goed, geen extreme last van kwaaltjes en kon ik op mijn oude niveau nog doorsporten. Door een verplicht bezoek aan Nederland van twee maanden en de daarbij behorende stress was sporten enkele weken geen optie meer. Al probeerde ik het regelmatig, het uitte zich in minimaal 7 dagen spierpijn. Echt een teken dat mijn lichaam even druk bezig was met andere zaken. Zoals het creëren van een compleet nieuw mens 😉

Eenmaal terug op Aruba en de rust was wedergekeerd heb ik het sporten weer fanatiek opgepakt. Ik wilde namelijk conditioneel in ‘’top’’ vorm blijven aangezien een bevalling mega top sport schijnt te zijn. Helaas werd ik met week 28 geveld door vroegtijdige weeën en harde buiken. Dit resulteerde in 3 weken complete bedrust in het ziekenhuis en daarna in ‘’zo-weinig-mogelijk-proberen-te-doen-op-een-dag’’ rust thuis. Iets wat in mijn woordenboek niet voorkomt…

Zo is mijn conditie nu compleet gone, weg, foetsie.. Want bijvoorbeeld lopen, dat kan ik dus bijna niet meer. Na vijf stappen krijg ik gierende bandenpijn en ben ik bovendien volledig buiten adem. Daarnaast voelt het na 100 meter alsof mijn baby tussen mijn knieën hangt en moet ik onhoudbaar plassen. Gelukkig verkondig ik als health coach altijd dat niet sporten maar je voeding leading is. Iets waar ik me nu nog wel volledig op kan storten en het ervoor zorgt dat de schade tot nu toe mee valt. Dat je tijdens je zwangerschap aankomt, is normaal en zelfs heel erg gezond. Gemiddeld komt een zwangere vrouw 12 kilo aan. De baby zelf weegt ongeveer 3-4 kilo, de placenta 0,7 kg, het vruchtwater 1 kilo en de rest zijn toename in bloed, vocht en vetreserves. Zelf ben ik momenteel 14 kilo aangekomen en zal ik gezien mijn onstilbare honger er nog wel enkele welkom moeten heten deze laatste vier weken.

Natuurlijk is een zwangerschap een bijzondere tijd en het is verbazend dat je lichaam een heel mens kan maken. Maar na bijna 9 maanden opzwellen, zal ik blij zijn als ik mijn vertrouwde lichaam weer terug heb. Iets wat ik zie als een uitdaging na de zwangerschap om mee te maken hoe ik zal herstellen en of het nog helemaal hetzelfde zal worden. Niet dat het zo snel mogelijk weer in maatje 36 passen alles zeggend is, maar om mijn kennis en ervaring als coach hierin te vergroten.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn herstel, maar nu zal ik me moeten klaarstomen voor mijn grootste challenge ever. 4 weeks out!
Liefs, Josca

  • Deel dit recept: