×
Nieuwsbrief + Gratis E-Book?
Schrijf je nu in!
We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Afvallen na zwangerschap
afvallen na bevalling of keizersnee

Veel vrouwen die net bevallen zijn, willen graag snel de extra kilo’s verliezen. Nu is het een feit dat niemand (zelfs geen beroemdheden!) zo snel terug naar haar pre-baby lichaam springt. Zowel niet met een natuurlijke bevalling als met een keizersnede. En zolang je geen Doutzen Kroes bent, is het niet nodig om er een race van te maken om zo snel mogelijk weer in shape te zijn na je bevalling ;).

Afhankelijk van de grootte van je pasgeborene (meestal tussen de 2,5 en 5 kilo) en het precieze gewicht van je vruchtwater en placenta, kunnen de meeste zwangere vrouwen tot 6 kilo afvallen door de bevalling. Gezien het feit dat vrouwen met een gemiddeld gewicht zo’n 18 kilo aankomen tijdens de zwangerschap, is dat een gezond begin!

Maar waar komt de rest van die extra kilo’s vandaan?
Denk aan borstweefsel, bloedtoevoer, vetopslag en een vergrote baarmoeder. In feite kan je buik niet erg veel krimpen. Ten minste niet de eerste zes weken, totdat je baarmoeder weer is gekrompen naar ongeveer de grootte van vóór de zwangerschap.

Nu zijn er veel dingen die je kunt doen om weer in vorm te komen en te zorgen voor gewichtsverlies na de bevalling. Maar het is echt belangrijk om jezelf een pauze te gunnen. Je lichaam heeft net een belangrijke taak volbracht: een nieuw leven op de wereld gezet. Dit is voor je lichaam erg ingrijpend. Focus je daarom niet op het “terugkrijgen van je lichaam” (het is eigenlijk nergens heen gegaan!), maar op het creëren van een gezond, gelukkig en – mogelijk iets anders gevormde – jij.

Zoek professionele hulp

De juiste hulp om weer een fit en gezond gewicht te bereiken is bijzonder belangrijk rondom dit stadium van het leven van een vrouw. Ook als je wilt afvallen na een keizersnede. Het kan namelijk verleidelijk zijn om snel af te vallen na je bevalling met bijvoorbeeld een caloriearm dieet. In de hoop dat je hiermee snel gewicht zal verliezen, maar eigenlijk is dit het ergste wat je kunt doen.

Ondanks dat calorie-arme diëten op korte termijn gewichtsverlies kunnen opleveren, is het effect van dit soort diëten op je metabolisme en spiermassa juist funest om het gewicht kwijt te houden op de lange termijn. Bovendien kan onvoldoende calorie-inname je juist tegenwerken om goed te herstellen van je bevalling of keizersnee. Mocht je borstvoeding geven, is het ook belangrijk dat je let op je eigen gezondheid en indirect die van je pasgeborene.

Wij worden vergoed door je zorgverzekering! 

Wil jij goed begeleid worden naar een gezond gewicht? Zie jij door de bomen het bos niet meer met al die informatie rondom zwangerschap op het internet? Wil jij precies weten wat jouw lichaam nodig heeft in deze fase? Dan is goede begeleiding heel belangrijk!

Wij geloven wij dat het voor jou ook mogelijk is om een gezond gewicht te krijgen na de bevalling! Het begint allemaal bij je mindset, beweging en je voeding, bij jouw eet- en drinkgewoontes om precies te zijn. Geen quick fix of dieet. We leren je een nieuwe levensstijl aan voor de lange termijn. Het gaat bij ons niet alleen over kilo’s en koolhydraten, spiermassa en calorieën, het gaat over jouw gezondheid.

Jouw persoonlijke Health Plan wordt uitsluitend gemaakt door deskundige coaches. Alle coaches zijn gediplomeerd en geregistreerde Gewichtsconsulenten, waardoor vergoeding vanuit de zorgverzekering vaak mogelijk is (gaat niet ten koste van je eigen risico).

Op basis van jouw doel en jouw lichaam gaan we aan de slag. En hoewel afvallen je primaire doel kan zijn, is het belangrijk dat je wijzigingen aanbrengt die je op de lange termijn kunt volhouden. Juist daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We gaan focussen op je gezondheid, in plaats van het nummer op de weegschaal.

Door een gezonde levensstijl te behouden, kun je er na de bevalling er weer op en top uitzien en je fit voelen!

Afvallen na je bevalling of keizersnede? Schrijf je nu vrijblijvend in!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief.

Deze site wordt beschermd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van kracht.